Ердоган ще "откъсне с корена" кюрдската партия "Демократичен съюз"

Операция "Ефратски щит" в Северна Сирия ще продължи
29 авг 2016 08:14,
24
Ердоган ще "откъсне с корена" кюрдската партия "Демократичен съюз"
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган зави, че операция "Ефратски щит", която въоръжените сили на страната провеждат в Северна Сирия, ще продължи до тогава, докато не бъде отстранена заплахата от кюрдските сили за самоотбрана (YPG), пише "Ведомости".

"Ние ще се борим с терористичната групировка "Ислямска държава" в (сирийския) Джараблус, (иракския) Башик, а ако се налага, и на други места", заяви Ердоган.

"Със същата решителност сме настроени по отношение на сирийската кюрдска партия "Демократичен съюз" (PYD)", отбеляза президентът на Турция.

"Нашата операция в Северна Сирия ще продължи до тогава, докато не откъснем с корена тази сепаратистка терористична организация", зарече се той.

Анкара смята, че PYD и нейното въоръжено крило YPG са свързани с признатата в Турция за терористична "Работническа партия на Кюрдистан".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ТурчиHaБойко като видя какви неща се строят, как се развива Турция, не можа да повярва че всичко това е възможно и то без еврофондове и стана туркофил------------Това не е с еврофондове, а с краден от Сирия петрол. И дори така пак сте след нас по развитие!
9
0
 
2
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ТурчиHaИ в Занзибар ли е призната?
8
0
 
3
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Взе още ако има някой да се съмнява ,човека ви го обясни ,пратил е редовна войска след фанатизирания башибозук. Империята в целия й блясък.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в Турция кюрдите са повече от 20 милиона и раждат усилено. Трудна му е задачата на Ердоган, дори невъзможна.Кюрдска република ще има и столицата ще е в Диарбакър.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЕЛИК ПОЛИТИК, АМА ПРИМЕРИТЕ В ИСТОРИЯТА СА МНОГО : в момента на най-голямото му величие нещо като каже щрак и всичко отива по дяволите.Спомнете си колко елегантно на времето очистиха великия Ануар Садат - така и не разбра от къде му дойде.
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номер едно политик на века това е истината *** реват тука но отидете в Истанбул Анкара и вижте какво са направили там да не забравяме че Турция от години се иска да спре развитието от кръстоносците но не успяха те на са честни не са добри хора ( Запада имам предвид) предатели са лъжци са
4
12
 
16
 
! Отговори
Тони преди 7 години
До ТурчиHaАбе нали ходихме в Истанбул на концерт на U2, въпреки че се води модерен град, ориенталщина си е. Даже и да строят не могат, сградите бяха трагични. Само като отидеш на автогарата и ти става ясно. На светлинни години са от запада. А пък извън Истанбул са 1 век назад. Не че в България е по-добре, де.
3
6
 
14
 
! Отговори
Емил преди 7 години
Също така ще изкорени като цяло всяка демокрация в Турция :)
2
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отишъл някъде, в чужда държавма да си развява байряка и да въвежда ред. Кой си ти , бе? А тая държава даже не го е и поканила. Същите изпълнения като САЩ в Ирак. Икакви са тия реклами на Турция? Със злато да я покриете, пак няма да ни харесва.
1
6
 
25
 
! Отговори
2 преди 7 години
Чудно как журналята не коментират арестите и уволненията на десетки хиляди...а се занимават да му правят вятър...платени поклисари...нещастни