Николич: Сърбия ще затвори границата, ако стане "фуния"

Страната води интензивен диалог с Брюксел по мигрантската криза
3 окт 2016 20:10, Елка Василева
9
Николич: Сърбия ще затвори границата, ако стане "фуния"
Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сърбия Томислав Николич заяви по повод мигрантската криза, че ако Сърбия стане "фуния, от която водата не изтича, защото онези зад нея са затворили границите", ще трябва да затвори границата.

Николич каза пред журналисти, че Сърбия е изправена пред предизвикателства във връзка с мигрантската криза и интензивно разговаря за това с Брюксел.

Той посочи, че Сърбия не се нуждае от капацитет за настаняване на повече от 5 000 – 6 000 души, защото това ще означава, че "някой планира тези хора да се задържат тук по-дълго", изтъкна Николич, цитиран от РТС.

Като припомни, че в Сърбия е имало само спорадично инциденти, Николич изрази опасения, че в един момент ситуацията може да се влоши.

"Трябва да се реагира бързо в сътрудничество с ЕС и ако досега Унгария не го е разсърдил, Сърбия със сигурност няма да направи това", каза Николич.

Сръбският президент заяви, че не е възможно мигрантите да бъдат регистрирани за първи път едва когато влязат в Сърбия, като че ли са паднали от небето или от Марс.

Той оцени, че това е отношение на администрацията в Брюксел към България и Гърция и запита дали на тях им се разрешава да не регистрират мигрантите.

Николич смята, че от друга страна трябва да се знае кой влиза в страната, кой излиза, но не съществува задължение, ако някой реши да върне един милион души в Сърбия.

"Това е абсолютно невъзможно, нека прескачат Сърбия, нека прелитат и нека возят хората там, откъдето са ги повикали да отидат, примамили са ги да отидат, накарали са ги...", коментира Томислав Николич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вземете си македонците, те са точно от Марс.
4
1
 
16
 
! Отговори
kuku преди 7 години
Така се изказват патриотите! Но ние одавна нямаме такива!
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo !!!uvi,,,nie niamame takiva hora.. imame prodajnici !
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тогава България ще стане не фуния, ами една огромна европейска кофа, претъпкана с бежанци. Защото сме обградени отвсякъде и няма мърдане. Съседите се усетиха навреме.
1
2
 
33
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Да му проводим плевела та да му обясни за отворените врати . Страхувам се само ,че може да му теглят някой кьотек за изпроводяк.