Румънски архиепископ прибрал ?300 млн. за лозя, няма ги!

Божият служител е разследван за крупна корупция
Обновена: 18 окт 2016 12:08 | 18 окт 2016 11:44,
14
Румънски архиепископ прибрал ?300 млн. за лозя, няма ги!
Снимка: Reuters, архив

Архиепископът на румънския град Констанца е разследван за измама в размер на 300 млн. евро от земеделските фондове на ЕС, пише "Политико".

Прокуратурата твърди, че архиепископ Теодоси Петреску и петима други служители на православната църква в периода 2010 - 2016 г. са получавали субсидии за църковни земи с лозя. Лозя обаче нямало.

Архиепископът също така твърдял, че спазва еко условията за производството им. Така Теодоси Петреску прибрал 300 млн. евро.

Божият служител е разследван и за корупция.

Заради разследването "работата" на архиепископа по европейските програми е преустановена за 60 дни.

Църквата в Румъния все още има силно влияние в политическия живот на страната, въпреки че медиите редовно изобличават пищния начин на живот на православните свещеници.

Така например петиция, внесена в парламента, призоваваща да се преразгледа дефиницията за брака като съюз между мъж и жена, все още отлежава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Дякон Игнатий преди 7 години
Това дали е верно или не е един въпрос. Друг въпрос е, кой какво цели пускайки такава "новина". Четеш, четеш...и в последното изречение става ясно кой точно е пуснал инфото и каква е целта му:"...Така например петиция, внесена в парламента, призоваваща да се преразгледа дефиницията за брака като съюз между мъж и жена, все още отлежава..."Ах тези лоши попове...крадат европейски пари и не разрешават бракове между двама мъже. Лоши, лоши попове...
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И бг поповете ме са по различни - крадат като за световното. Единствено гръцките имат страх от Бога.
8
0
 
20
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 7 години
*** ***. Няма как да е получил 300млн евро за 6 години за лозя. Може да са били 300 хиляди евро. Хиляди, милиони, милиарди ... важно е да има шок за читателите-овце ...Боже пази България !
7
1
 
5
 
! Отговори
Паство (демек стадо) преди 7 години
Хубаво нещо е вярата, но такива екземпляри, дето я превръщат в бизнес за милиони отблъскват хората от нея. Така е и в политиката- разни хитреци подхващат една велика идея и се облагодетелстват от нея, докато на плебеите им остава само да се молят и да скачат по площадите.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и дим да го няма :)така се прави, той Господ ще го накаже ... после ... евентуално
5
0
 
14
 
! Отговори
Врачанец преди 7 години
Хехе, този е много изостанал!В България по Сапард(през 2007) областният управител на Враца Борислав Банчев взе за лозя 4 млн., а лозя и досега няма.....Ама и го наказаха- стана зам. областен, та и досега ...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От коя религия е този архиепископ? Кои ценности изповядва?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отлична сделка! Свят човек, който краде от крадеца е простен за 100 години.
2
1
 
13
 
! Отговори
Кесаревото преди 7 години
И друг път съм казвал, че попската мафия е интернационална. Пък и е ясно, че с ресурсите, с които разполага не може да остане само в рамките на една определена държава. Само за инфо БПЦ е найкрупният собственик на недвижимо имущество, вкл. на земеделска земя и най-голеният работодател в България. Какво остава за другите поместни църкви с по-голямо влияние. На други места даже директно в управлвнието на страната се месят.
1
1
 
11
 
! Отговори
Ай ся, преди 7 години
пак рИване на чужд гроб!