Солена българска ЧНГ, у съседите – евтин пир

Хотелите ни вдигнаха цените, но търсенето остава високо
Обновена: 19 окт 2016 09:05 | 19 окт 2016 08:22,
35
Солена българска ЧНГ, у съседите –  евтин пир
Снимка: flickr

Посрещането на Нова година в хотел в България ще ни струва с 40% по-скъпо отколкото миналата година. Офертите за три нощувки в хотел с 4 или 5 звезди за празничните дни стигат 1400 лева за двойна стая, докато миналата година вървяха по 1000 лева. Или 230 лв. ще плати човек на ден, като в цената влиза закуска и вечеря.

Увеличение има и при хотелите от по-нисък клас. Три нощувки в двойна стая ще ви струват 900-1000 лв. при 700 лв. през 2015 г.

У нас искат по 230 лв. на човек на ден, в Сърбия и Румъния – наполовина

Цените са по-високи тази година, потвърждава пред "Труд" Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

По думите му въпреки поскъпването във Велинград например хотелите са резервирани още през септември. Подобно е и положението във Велико Търново, Банско и Пловдив.

Общо за страната за новогодишните празници хотелите вече са на 60% заети.

Голямото търсене у нас се дължи и на факта, че все повече българи ще предпочетат да прекарат Коледа и Нова година в страната, обясни Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Около 280 хиляди сънародници ще пътуват в пределите на държавата. По-малко от миналата година ще изберат да празнуват в чужбина – около 90 хиляди души.

Най-търсени са близките дестинации – Сърбия, Румъния, Гърция. За сравнение хотелите в Белград и Букурещ искат по 100 лв. на човек на ден за новогодишните празници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Men(31)И като се събудиш, ще си се попикал..с тия пари.
30
2
 
11
 
! Отговори
Men преди 7 години
1000лв за 3 дни в хотел с евтино плюскане и чалга, не благодаря. За тия пари две седмици по късно ще ида на ваканция за 1 седмица с цялото ми семейство в някой приятен ски курорт в Австрия.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И я помислете кои са тези дето пръскат по 1000 лева на калпак за нова година . Явно държавните упавници са се забравили съвсем.
28
1
 
10
 
! Отговори
Ееееххх.., преди 7 години
Какво става българиноооо? Докато ти блееш,броят на тарикатите,които те ограбват се увеличава.Я погледни,колко твои обиржии пръскат пари залудо! Щастлив си,ако по празниците успееш да спретнеш няколко пържолки с туршийка и бутилка винце и си доволен.Първенютата си живеят охолно за сметка на твоята сл япа търпимост.Щом това те устройва,бъди щастлив!!!!
27
1
 
23
 
! Отговори
Язе, Тизе и Онизе преди 7 години
Никога няма да отида на хотел в България!!! Да си дам парите в такива места- не! Хиляди пъти предпочитам- сайт за селски туризъм, обява, директен разговор със собственика, запазване на дати и...получавам- отлично отношение, домашна храна, спокойствие, и истинска почивка! Когато платя на тръгване, ще знам, че парите ги е получил човек, който ги е заслужил истински- с честен труд, вежливост и отношение! Селата из Родопа планина предлагащи почивки, са повече от космите по телата Ви...
26
1
 
18
 
! Отговори
kurec преди 7 години
Тез нашите мутробароковци съвсем изтрещяха. Давам веднага пример - 4 звезден хотел в центъра на Будапеща предлага огромна двойна стая срещу 504 лв за 3 нощувки с включена закуска и вечеря+безплатен wifi+безплатни безалкохолни напитки от мини бара. Самолетните билети до онзи ден бяха 180 евро,в момента са 195. Сами си направете сметката...
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мисля това,което мислят номер 1 и номер 3.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мисля това,което мислят номер 1 и номер 3 !
23
5
 
24
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Морето в българия НЕ става за нищо!И аз съм горд че живея между мутри,крадливи и злобни индивиди,намусени хора,некадърни лекари,алчни полицаи и т.н.Не ми хвали страната на бай Ганьовсеки знае що за стока е;)
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се напия и наплюскам в нас за много по-малко пари от таксите на хотелите в чужбина и в България.
21
15
 
11
 
! Отговори
до миле от Българка преди 7 години
Много добре знаеш,че България е Прекрасна страна ! - то море,то планини,то минерални води - Чудеса ! Казвам ти го като горда Българка - обиколила съм света , имам двойно гражданство и собствена къща в Германия . В сърбия няма нищо ,в гърция за 10 000 евро става, но лъжете,че за 100лв ще получиш лукс и храна нормална .
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И лятото питах и сега питам, след като вдигат се цените с 30-40%, а качеството не мърда, дали се досещат накъде са тръгнали???
19
1
 
18
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
Като има балъци да плащат, ще има такива, които да ги дерат!
18
2
 
28
 
! Отговори
Миле Китич преди 7 години
До БългаркаАми ходи в Белград, не в селата около него. Обиколи ул. Складарска и заведенията покрай реките Сава и Дунав. Храната там няма аналог тук. Ако в Гърция ти е направило впечатление само размерът на ТВ-то в бунгалото явно не си излизала от къмпинга. Всеки си има глава и да си решава къде да си харчи парите. И не необходимо някой да му плаща, за да хареса нещо извън България. Разни хора, разни идеали.
17
2
 
7
 
! Отговори
До Един преди 7 години
поне имаме жени, а ти с мъжете явно си на друга схема, тебе те водят.Щом ние сме м.ухльовци явно ти си м.ухла
16
5
 
22
 
! Отговори
Един преди 7 години
Аз ще ви кажа кой ги дава тези пари- м.ухльовците които са под чехъл. Жена му тропнала и той спестява 3 месеца . Познавам няколко такива ,пичове са но много си слушат жените.
15
4
 
22
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Много предпочитат да седят в къщи на щайги от праскоеи, но в гаража да има Mercedes. С една дума: Бай *** обича да се изхвърля - затова ни удрят сатъра.
14
2
 
35
 
! Отговори
DIDI преди 7 години
До НикМи то дори не е пир,във Велинград най-малко!Наливат алкохол от бидони,храната е кошмарна,обслужването е като през соца.Кой е тоя луд дето ще им метне парите си ей така,трябва да ги е крал.
13
1
 
61
 
! Отговори
user преди 7 години
Аз ще си го празнувам вкъщи, ще си направя една хубава трапеза и ще правя каквото си поискам. Няма да дам 1000 за глупости въпреки, че мога да си го позволя. Човек сам решава какво да прави с парите си. Ако е решил да ги прежали ... защо не.
12
3
 
10
 
! Отговори
Таня преди 7 години
Малко са се поизхвърлили с цените в тази статия. В сайтовете за колективно пазаруване вече има доста оферти за Нова година с доста прилични цени