Стресирани гръцки бизнесмени налазиха България

У нас корпоративният данък е 10%, а при тях е цели 29
24 окт 2016 08:00,
6
Стресирани гръцки бизнесмени налазиха България
Снимка: Reuters

Над 15 хил. гърци са регистрирали нови компании в данъчните служби на България през първата четвърт на 2016 г., пише Global Times, като се позовава на данни от гръцкото посолство в София.

Средно десетина сметки се откриват в българските банки на ден през разглеждания период. Въпреки предупрежденията на гръцкото министерство на финансите, че лицата, укриващи данъци, ще се сблъскат със строги глоби, няколко малки и средни гръцки предприятия са се прехвърлили в съседната страна, за да избегнат увеличаването на данъците в Гърция, което се случва през последните години.

Според данните на гръцките посолство през 2015 г. броят на гръцките компании, регистрирани в България е бил над 13 хил., докато през 2013 г. той е бил само девет хиляди.

Данъкът върху корпоративните печалби в Гърция възлиза на 29%, а в България той е 10%, припомня изданието.

Междувременно в. "Български новини" пише, че над 200 000 жилища, са обявени за продажба в цяла Гърция, като техният брой се е увеличил с 25% в сравнение с две години назад.

Този бум на продажби е регистриран заради невъзможността на хората да плащат непосилно високите данъци. Около 99 000 жилища са обявени за продажба само в Атина и Солун, а броя за цялата страна приближава до 110 000.

Според проучване на изданието цените на имотите в центъра на Атина са изключително ниски в сравнение с предишни години. Жилище от 70 кв.м. в приличен централен квартал може да се намери и за 20 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
12
 
! Отговори
Зевзек преди 7 години
Само не са написали, че целия център на Атина е залят с мигранти от къде ли не и масово сградите са със заковани дъски по врати и прозорците, а собствениците са в затворени комплекси с охрана. Само тези, които не могат да си позволят такива комплекси са останали да живеят в центъра.
5
1
 
9
 
! Отговори
zzz преди 7 години
До 3 и 4 : а защо мислите, че на хората им се живее в София ? Ама трябва да се работи за да издържат семействата си... А знаем как стоят нещата с работата в провинцията - няма инвестиции, бизнеса е концентриран в София и големите градове... И на мен ми се живее в някое планинско селце на чист въздух, ама ...
4
4
 
10
 
! Отговори
Някой си там преди 7 години
България ви чака да излезете от София.Дори и тези българи,които ще се връщат от Западна Европа и Америка,ще се върнат из красива България,няма да се набутат из софийските "апартаменти".Вижте какво пишат по въпроса как ще се живее в бъдеще Преподобна Стойна,Слава Севрюкова,Ванга и не само те.
3
4
 
13
 
! Отговори
Някой си там преди 7 години
Ремонтирайте си селските къщи,направете ги удобни за живеене и спрете да храните софийските тарикати.Вижте какво правят англичаните и другите западноевропейци,които идват да живеят тук.Да не би да купуват апартаменти за 60-70000 Евро в София?За тези пари ще притежавате палати къде ли не из България.Или ремонтирани,или новопостроени.И с нищожни данъци.Е,ще кажете,защо ручахме жабетата да станем "софиянци".Станахте, и сега живеете в стрес,дишате мръсен въздух,давате си парите за излишен трафик.
2
2
 
23
 
! Отговори
zzz преди 7 години
70 кв.м. в Атина за 20 000 евро... А "богатия" българин за същото жилище в София се опитват да го скубат за 60-70 000 евра... И така алчните банки, брокери и строители заробват българското население...
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оцаква ви бьльгарска мизерия, малякиси. Щото сте много отворени.