Сръбските медии решиха: Асен най-вероятно се е самоубил

Операторът бил скочил от висок етаж в Нови Белград
11 яну 2017 09:22, Екип на Dnes.bg
83
Сръбските медии решиха: Асен най-вероятно се е самоубил
Снимка: Facebook

Откритият мъртъв в Белград оператор Асен Петров най-вероятно се бил самоубил. Това пишат последно сръбските медии, след като няколко дни за смъртта на българина в тях нямаше никаква информация, а първите публикации в западната ни съседка бяха от вчера – и то с позоваване на българските медии.

Асен Петров бил скочил в ранната утрин на 6 януари от 18-ия етаж на жилищен блок в Нови Белград, пише сръбският вестник "Блиц".

Повечето хора, които живеят във въпросния блок, дори не знаят, че в тяхната сграда се е случила трагедия.

Още по темата

"Това момче не е живяло в нашата сграда. Ключовете, които са били намерени у него, не са от нашата входна врата. Вероятно някой го е пуснал да влезе", каза домоуправителят на блока, който е и един от малцината, които изобщо знаят, че младият мъж е скочил от тяхната сграда.

Осемнадесети етаж и общата тераса са мястото, от което се бил хвърлил Петров, пише сръбското издание, като уточнява, че за да стигне до терасата, той е трябвало да се спусне от 19-ия етаж.

Според човека, който живее в блока, Асен Петров се бил спуснал през прозореца и то на почти минус 10 градуса, колкото е била температурата във въпросната сутрин, на терасата, от която скочил.

"Вратите на терасата са заключени, но на 19-ия етаж има прозорец, от който може да се стигне до терасата. Най-вероятно той се е спуснал там и след това се е самоубил", заключава домоуправителят на блока.

Вестник "Вечерне новости" също твърди в електронното си издание, че по първоначална информация Петров по неизвестни засега причини най-вероятно се е самоубил, скачайки от блок на улица "Милутина Миланковича" в Нови Белград.

Версията за самоубийство обаче се отрича категорично от колеги на Асен. Те твърдят, че младият мъж е правил планове за предстоящите Йордановден и Ивановден и не е бил в депресия. Според тях Асен е жертва на злополука. Една от големите загадки е защо той изобщо е бил в Белград. Младежът е бил на ски и сноуборд в Копаоник, известният зимен курорт в съседна Сърбия. Той е трябвало да се прибере в България още на 6 януари.

Притеснена, че го няма, сестра му пуснала съобщение от Facebook профила на брат си: "Здравейте, приятели на Асенчо, може ли да ми дадете повече информация за брат ми, тъй като замина за Сърбия и трябваше да се прибере вчера, в петък, а телефонът му не работи? Моля, звъннете ми или ми пишете на вайбър. Ако знаете телефоните на другите хора, с които е пътувал, ще ми е от полза. Милена".

След много усилия тя научава, че брат й е наел апартамент в Белград чрез компанията Airbnb. В резервацията посочил имената на Борислава Ненкова и Михаела Маринова като негови придружители, но никой от познатите на младежа не ги познава.

"Хостът от Airbnb е казал, че Асен е пристигнал на 3-и януари със самолет (въпреки че на близките си е казал, че са с две коли) и е напуснал апартамента, като го е оставил "в чист вид", на 5-и.

Близките му научават, че той е пътувал с Air Serbia, но не успяват да получат подробности от авиокомпанията. При проверки по летищата името му не фигурирало.

Едва в понеделник вечерта семейството на оператора научило за смъртта му. Обяснили им, че е починал при падане, но без подробности. Така мистерията около смъртта на оператора продължава да се заплита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: БелградАсен Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
В сръбските медии навярно има само криминолози и патолого-анатоми ? А може би и журналистите им са като нашите ?
49
1
 
1
 
! Отговори
dido преди 7 години
Така и така ще скачаш, ама защо ще слизаш на по- нисък етаж за да го направиш? Но ако е за да правиш снимки, терасата е по- добрия вариант.
48
0
 
6
 
! Отговори
... до 63 преди 7 години
...Да, и как е влязъл там? Не може да чакаш някой случаен посред нощ да ти отвори, влязъл е с човек живеещ в блока, или имащ ключ от там.. Не е сложно да го намерят като разпитат живеещите в блока... Но момчето май се е замесило в нещо : (
47
6
 
2
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 7 години
Мирише ми на лютеница
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много мирише и од тук.Нещо се крие од народа.Във медиите във Сърбия никаде не пише че се е самоубил вече на сръбските сайтове разрових всички днешни новини за момшето до сега поне намерих 10 днешни новини и всекаде пише Snimatelj iz Bugarske pronađen mrtav.Интересно е че приятеля ми е сега във Пирот и днеска е гледал по вестниците и никаде не пише че се е самоубил а ше са го намерили.
45
2
 
17
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Мир на праха на момчето. Тази история изглежда пълна лъжа, дано истината се разбере за поне малко покой на близките.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 2-3 дни при неизяснени обстоятелства в София бе намерена жена мъртва под прозореца на апартамента си. Здрава, нормална жена. Обяснението - скочила.За това - нито ред.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вратата на 18 етаж на общата тераса заключена яко,а прозореца на 19 етаж или на площадка която се явява над площадка от 18 етаж с врата и тераса към нея и граничеща със съседни тераси на апартаменти от двете страни,а може една,ако е ъглова тераса по предположение и тоз прозорец не е на междинна площадка като за осветяване към тавански помещения,че и още нисък изравнен с нея и отворен без да се заключва от вътре естествено,а само се преповдига или отпуска колкото за проветрение,че още небезопасен
42
1
 
3
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Моите съболезнования на близките му. Или дрога? Или проституция? А може да са взели момите за робини а той да е бил излишен. Господ Бог , да го прости. Попаднал е на неподходящи хора.
41
8
 
2
 
! Отговори
Плавник преди 7 години
А сестра му как е получила достъп до профила му във Фейсбук?
40
2
 
14
 
! Отговори
47 Пешо преди 7 години
Според мен не е имало изобщо "кифли", а той сам си ги е измислил.. Прикривал е иситинската цел на посещението си в Белград от техните, може би да не ги тревожи.. Факта че дава толкова противоречиви сведения на близките си, ме кара да мисля че истинската цел на пътуването му е друга, но каква? Дали гаджета, дали наркотици?... Жалмо за момчето!
39
3
 
6
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Е убит е! Ама у Србие убийства не се случват.Що е лепо све е српско!
38
6
 
10
 
! Отговори
sarbe na varbe преди 7 години
gluposti ubito e momcheto. tolkova e qsno .jenite s nego znaqt neshto no nqma da kajat .srabskata mafiq ima prast .profesionalno e napraveno da izglejda kato samoubiistvo.Momcheto si e ok nqma droga i alkohol .sarbite lajat i izmislqt versii kakto vingi.bokluci dolni prodajni
37
6
 
12
 
! Отговори
вергил преди 7 години
Ако е решил да се самоубие е вероятно да избере висока сграда.И в нашият град от най-високият блок се хвърлиха няколко човека, които изобщо не живеят там.Най-вероятно инцидентно е взел решение-или се е скарал с някоя от придружаващите го жени, или е взел някакви вещества, които са повлияли на разсъдъка му-алкохол или дрога.Ако сърбите са направили изследвания на кръвта това ще се установи.
36
1
 
22
 
! Отговори
мимо преди 7 години
Едва ли е паднал сам. Тераса на 18-ти етаж трябва да е доста добре обезопасена по моята логика. Като цяло има доста гнили неща в тази история. Това, че е пътувал със самолет, пък казал, че ще е с кола, според мен не е толкова съмнително, плановете се променят, понякога в последния момент. При всички положения трябва да намерят и разпитат момичетата, които са били с него, за да се разбере нещо повече. Иначе го пишете приключен случаят...
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха първо бил на ски и сноуборд в Копаоник Сърбия после обаче защо бил в Сърбия
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вероятно това вероятно онова а конкретно няма нищо , значе отива специално в Сърбия да се хвърля от 18 етаж
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много заплетена история , в тоа текст абсолютно нищо , коя е Фирмата за която работи и за какво е бил изпратен там , какво е правил там
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е искал да снима нещо от въпросния 18/19 етаж би трябвало с него да има и поне един фотоапарат. Такъв намерен ли е?
31
1
 
37
 
! Отговори
az2000 преди 7 години
Този домоуправител много мъдър. Ще си направи труда да слезе от 19-ия етаж до терасата на 18-ия, за да се хвърли. А защо не се е хвърлил директно от 19-ия, ако е искал. Тия за големи бунаци ни мислят.