"Сръбският влак" пак потегля, но само из Сърбия

Отвън композицията е с надписи "Косово е Сърбия" на 21 езика
19 яну 2017 08:00,
21
 "Сръбският влак" пак потегля, но само из Сърбия
Снимка: БТА

Сръбският вицепремиер и министър на транспорта Зорана Михайлович съобщи , че "сръбският влак", който разпали страстите между Белград и Прищина, отново тръгва на път, но не от Белград до Косовска Митровица, а между сръбските градове Кралево и Пожега, съобщава белградският в. "Блиц".

Още по темата

Влакът, украсен отвътре с фрески от сръбски манастири в Косово, а отвън с надписи "Косово е Сърбия" на 21 езика, тръгна в събота от Белград за Косово, но не бе допуснат на косовска територия, а по-късно бе върнат обратно в сръбската столица.

"Мисля, че много граждани искат да видят и да се повозят с влака, от който толкова се уплаши полицията на косовските албанци", каза Михайлович, като подчерта, че украсата на влака се състои от мотиви от културното наследство на сърбите в Косово, което е под защитата на ЮНЕСКО и "въобще не е опасно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
да преди 7 години
90 % от населението на Косово са албанци,но Косово било сръбско, защото там била стара Сърбия преди 600 години...сръбски глупости
15
0
 
1
 
! Отговори
кухи сърби преди 7 години
само глупав сърбин може да измисли такава глупост като тоя влактоя *** народ не се измори да поставя албанците в удобната роля на жертви,а те умеят да се възползват от подобни подаръци
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да попитам разбирачите как мислите, че сърбия ще вземе косово. Проверет какви са демографските реалности там и после пишете глупости. Шовинизмът е най доброто средство за отклоняване на вниманието от икономическите проблеми, корупцията, мафията и мизерията.Едно нахлуване в косово би причило тежка война и огромен взрив на тероризъм. Истинска катастрофа за балканите.
13
5
 
11
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
е кво ревете за това косово, гара разпределителна за наркотици и *** към запсдна Европа и американците го виждат. но така им изнася...а сърбите не ги подценявайте, на тях и косивска митровица им стига на първо време имайки гръб от Русия на Путин не Русия на пияндето Елцин от 90 те
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е чудно, сърбите извършиха геноцид над българите в македония и все пак се намират българи, които поддържат този народ и тяхната шовинистична политика ?!
11
10
 
14
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Не знам що за нация сме и всичките ни пречат - сърбите, че си отстояват корените, гърците, че си защитават интересите! Ние като сме толкова смели защо сме в л..ната и копаем дъното. От горда държава ни превърнаха в ***.Сърбите войни водеха,а ние купувахме зърно от тях.Гърците си гледат интереса и никои не може да им каже "копче". Вместо да се обединим и да си търсим правата медиите постоянно ни обработват и ни казват,че и другите били зле. Румънците вкараха политици в затвора и вървят напред!
10
8
 
8
 
! Отговори
ma4enik преди 7 години
Този път веднъж за винаги ще се реши въпросът със Сърбия и сърбите. Ще ги изведем от Босна, Косово и Санджак. Западните покрайнини ще си ги вземе България, Македония ще си възвърне ограбените територий. Сърбия ще остане малка и жалка около Белград, Тогава ще се смири и разбере,че не трябва да си играе с огъня, особенно ако географията се казва Балкани.
9
8
 
15
 
! Отговори
смях преди 7 години
Сърбите 20 години мир и пак, почнаха да надигат глава. Не им увря главата. Кво ще окупират Косово. С 10 танка и 6 подарени от руснаците миг 29 ли ?
8
3
 
8
 
! Отговори
ГТ преди 7 години
Ха ! Този влак е с китайски надписи !!! Последно от Русия ли е или от Китай !?
7
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живела Србиja!Косово je Cрбиja!
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
desetoletiq kosovarite sa podgotveni ot nato za eventualen scenariyi drugu te sa silna drujinna naciq
5
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е явна провокация на Сърбия, търсеща война на балканите
4
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че вместо да се нападаме трябва да се подкрепяме православните славяни на Балканите.Това е и за наше добро че не се знае утре какво може да стане.
3
18
 
20
 
! Отговори
Бъдещ Наемник преди 7 години
КОСОВО Е СРЪБСКО! СКОРО ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ВЪРНАТО! НАД КОСОВАРИТЕ ЩЕ СЕ СТОВАРИ АДЪТ НА ЗЕМЯТА, А ЖИВИТЕ ЩЕ ЗАВИЖДАТ НА МЪРТВИТЕ! Изселване на представителите на ГРЕШНАТА религия до крак! ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА ПРОШКА!
2
19
 
10
 
! Отговори
да обикалят преди 7 години
Да обикалят...както си искат. ЕС им даде да разбере, че няма да допусне война с Косово. т.е. сърбите ще духат супата. Сега поне съм спокоен--на Балканите има и по *** от нас българите----това са братята сърби.
1
5
 
30
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Взеха западните покрайнини, сега им вземат, Бог винаги възмездява. Това важи и за нашите предатели