Възродителният процес – новата дъвка на ДОСТ

Клип на партията към изселниците се върти в Турция
20 мар 2017 09:00,
190

В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес насърчава да се гласува за ДОСТ.

Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:

"Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.

Още по темата

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло".

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.

"24 часа" твърди, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ.

Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в България. Така ще се избегне ограничението от само 35 секции за българските изселници в южната ни съседка.

Крайната цел е парламентарна група от поне 10-15 човека на ДОСТ, която да защитава турските интереси в новия български парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
8
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
българите не са изгонили никого,това направиха КОМУНИСТИТЕ,тъка както след 1944 избиха цялата интелигенция на БЪЛГАРИЯ,за да се харесът на СТАЛИН и върхушката.
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 146Много удачен коментар.Християнин съм и ти желая Бог да ти помага. Да помага на всички ни, че тия гадове пак искат кръв.
112
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Израснал съм с компания от няколко момчета. Едно от тях е мюсюлманин. Никога не сме се делили заради религията. Помня, че като му смениха името, първо се чудехме как да му казваме, ама продължихме със "старото" име. Замина с родителите си за Турция и после се върна. Каза, че тук е роден и тук ще живее. Вече сме поостарели - на по 40 и няколко години и по-рядко се виждаме , ама уважението още го имаме и не се делим на християни-мюсюлмани. Живи и здрави да сме, и да не слушаме продажни политици!
111
4
 
21
 
! Отговори
BG преди 7 години
Ха, сега де - значи турците непрекъснато твърдят че са горди турци и че се срамуват от българите и от България. Срамуват се от българските си имена, не искат да знаят и да учат езика ни, но в клипчето се твърди че те били изгонени от "тяхната собствена държава" ?!?! Че тяхната държава като турци не е ли Турция ?! Сега се оказва че тяхната земя и държава се наричала България, от която те непрекъснато заявяват че се срамуват ! Е... шизофренията ! Никой не ги е гонил - като си турчин - ей ти Турция
110
0
 
10
 
! Отговори
карина преди 7 години
Браво за заглавието - много сполучливо! Напоследък много дъвки се разтягат и то не само от тази партия. Да си подъвчат - и това ще мине.
109
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярата ми е Ислям. Върви по дяволите ДОСТ. Като чета коментарите знаете ли какво виждам? Успели да насъскат българи и турци един срещу друг. Ако не бяха те, турците и българите в момента нямаше да са в такова състояние. ***, насъскват мюсюлмани срещу християни. Говорим си свободно турския. Още какво иска ДОСТ? Съпричастни на мръсните планове на Ердоган. Махнете се! Не ви искаме в България. Аз имам много приятели българи. Не искам вражда. ДосТ е причина за вражда!!
108
5
 
5
 
! Отговори
ПишманПатрИдеот преди 7 години
Аз сега ако пусна предизборен клип на обединените патрИдиоти в Турция на турски ще трябва ли да забраним и воеводските партии тук?
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя клип да не се окаже режисиран от ония които режисираха и клипа със знамето на турската република в България?
106
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, ***, много гняв къ ДОСТ...и любов към предателя - русофил Доган?Някакви премии ли ви дадоха преди изборите, нещо много бръмчите!
105
6
 
26
 
! Отговори
КЪМ ЕРДОГАН И МЕСТАН преди 7 години
НАВСЯКАДЕ ПАРАДИРАТЕ ЧЕ СТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ МИ ЩОМ СТЕ ПЛАЩАЙТЕ СИ ЗА ГЕНОЦИДА ОТ 500 ГОДИНИ, ПЛАТЕТЕ СИ ЗА БАТАШКОТО КЛАНЕ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ КЛАНЕТА ПРЕЗ РОБСТВОТО, ПЛАТЕТЕ СИ ЗА ТРАКИЙСКИТЕ ИЗСЕЛНИЦИ И ТОГАВА МИ ГОВОРЕТЕ ЗА ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС МАЙ ПАМЕТТА ВИ Е МНОГО КЪСА ИЛИ ПОСКОРО СЕ СЕЩАТЕ ЗА НЕЩА КОЙТО НА ВАС СА ВИЗИГОДНИ А ЗА ДРУГИТЕ СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ????? КАЖЕТЕ БЕ ДОСТ????
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф какви са тия партии дост мост от скоро появили се на бял свят... партията защитаващата интересите на българските граждани - турци /а и въобще на българските граждани/ е една и това е Движението за права и свободи от далечната 1990 г.
103
1
 
7
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
До BAY GANYOТи български не знаеш ли бе, кел*ш?
102
6
 
18
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
А българите защо мълчат за турските КЛАНЕТА в Батак?И е нямало никакъв възродителен процес. Те сами се юрнаха към Турция!
101
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА НЕ Е ЛИ НАСАЖДАНЕ НА ОМРАЗА ???Извинете за големите букви но просто това мина всякаква граница и толерантност!И сега ако някой ми изтрие и коментара...
100
2
 
0
 
! Отговори
P преди 7 години
Ми тая прукурорка в Русе?? Малката пиикла с голямата уста, но да била хубава, на геиберастите май толкова им стават, на държавна сигурност също, но тя хващала, че глуха ли е да не хваща нещо, в слушалките се случвало всичко. И много разследва над Русе все да има радиация и да уродлясват.
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много турци в България си я обичат и припознават Турция за своя родина ,но жалкото е че от тях има и много простовати, неграмотни и страхливи като овце хора,на които разчита местан .
98
1
 
0
 
! Отговори
P преди 7 години
Ми тая прокорорка в Русе?? Малката пикла с голямата уста, но да била хубава, на *** май толкова им стават, на държавна сигурност също, но тя хващала, че глуха ли е да не хваща нещо, във слушалките се случвало всичко. И много разследва над Русе все да има радиация и да уродлясват.
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bulgarskite turci ot mnogo akul nakraq shte si zapalqt kilimcheto.
96
0
 
7
 
! Отговори
феса преди 7 години
До Анонимен 127Точно тука живя и тука умря през 1987,и ни накараха да го погребем в християнско гробище,което доказва какви бяха времената тогава.Нищо против християните нямам разбира се.Въпрос на гледна точка.
95
1
 
14
 
! Отговори
феса преди 7 години
няма да гласуваме нито за ДОСТ нито за ДПС,нито за когото и да било,отказваме да бъдем съучастници в разграбването на нашата РОДИНА.ЯСНО?!