Възродителният процес – новата дъвка на ДОСТ

Клип на партията към изселниците се върти в Турция
20 мар 2017 09:00, Златко Желев
190

В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес насърчава да се гласува за ДОСТ.

Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:

"Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.

Още по темата

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло".

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.

"24 часа" твърди, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ.

Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в България. Така ще се избегне ограничението от само 35 секции за българските изселници в южната ни съседка.

Крайната цел е парламентарна група от поне 10-15 човека на ДОСТ, която да защитава турските интереси в новия български парламент.


190
Още от
Напиши коментар Коментари
92
2
 
18
 
! Отговори
гошо преди 6 месеца
Турците трябва да се извинят на България за това че вече 30 години вменяват НЕСЪЩЕСТВУВАЩА вина, уж че били гонени!
Ако някой изобщо ги е гонил, това е собственото им объркано съзнание, а също и емисарите на възникващото ДПС, които желаеха да изострят положението в България в оптиката на противоборството между двете държави и двата тогава враждуващи блока
91
0
 
4
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До 96,
Първо, в Холандия спечелиха либерални формации, които са за умереност. Това че Ердоган бърка либерализма с идиотизъм(по Меркел) си е негов проблем.
Второ, по никакъв начин не съм изявил желание да има война. Но поведението на щраус не ми е присъщо. Светът повтаря почти едно към едно историята на 30те години на миналия век. За съжаление обаче България ще се окаже в ролята на Полша или Чехословакия.
90
2
 
13
 
! Отговори
Мими Николова преди 6 месеца
Така Наречен е прав,никой не ги е гонил,сами си тръгнаха,но много се върнаха после.Всички си запазиха общинските жилища след тяхната си екскурзия,имам такива съседи.
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ало 91,
Посмали *** с лъжите.
Не съм бил дете по онова време.Никой не ги гонеше твоите турци.Напротив,те се надуваха че отиват на по хубаво.Освен това пострада икономиката на България поради този поток от 500000 души.Ти лъжеш
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми сега ако трябва да се наказваме кой на кпго повече навредил турската вина е такава, че трябваше да сме ги изпотрепали. А те си ходят свободно и даже се оплакват.
87
4
 
17
 
! Отговори
гошо преди 6 месеца
Възродителният процес беше смяна на имената през 1984. Нито тогава нито по-късно някой е гонил хора в Турция. Това е огромна манипулация и вменяване на вина на България, че е изгонила някого. Никой не е гонен! Тези хора сами поискаха да науснат страната. Вижте лозунгите на Майските събития, вижте отвличането в Слънчев Бряг, турците сами настояваха да тръгнат. Положението в Бг беше тежко, нямаше ток и храна, и вероятно затова. Същата година заминаха и много българи. Това е истината, факт!
86
5
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 месеца
Ако имахме държава на място и ако имахме действащи служби козела Местан трябваше отдавна да бъде арестуван и съден за антидържавна дейност в услуга на чужда държава.
ДОСТ е доказано антибългарска партия !
ДОСТ е доказано партия обслужваща интересите на управляващите в Турция.
Тази партия дори не се крие, че изпълнява чужда воля и е подкрепяна открито от турските власти.
И докато за други партии имаме само съмнения, то за ДОСТ доказателствата изобилстват, а наглостта на Местан е безгранична.
85
4
 
5
 
! Отговори
ист преди 6 месеца
Мръсната предизборна борба не е патент само на ДОСТ. Всички партии се удрят под кръста, но ДПС, ДОСТ и БСП нямат равни.
84
5
 
1
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До 92,
Знамената ги кичат най вече псевдопатриотите. Да се отрича историята е всичко друго, но не и патриотизъм. Според вас германците закачат руско знаме по покривите си, пазейки концлагерите като музеи и място за поклонение? Това с подмяната на историята е руски патент и да ми говорите за кипене с чужди флагове си най обикновено безочие.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отделете от времето си в неделя и гласувайте. Така ще намалим влиянието на тези от ДОСТ.
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Голяма раОта" е този "възродителен процес" заради едни имана световен проблем, а че 500 години българския етнос е бил под робство и е подлаган на дискриминация не е важно. Много име е удобно обаче на мижитурковци като местан да го използват в собствен интерес.
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че то възродителен процес имаше и върху българите. Защо мислите 3 млн българи си вдигнаха чукалата веднага след като Европа си отвори границите за тях?
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А за какво го казва Борисов, бе родник.
Изборите в Холандия показаха как се печелят използвайки страха на хората.Противопоставяне до сваляне на знамена и гонене на министри.И Борисов видя че това носи гласове.Ти чуваш ли се какво защитаваш?Балканите били в предвенно положение! Ще мине референдума в Турция и всичко ще утихне.Всичко е за гласове.ДОСТ и ГЕРБ за
изборите.Ердоган за референдума.
79
4
 
1
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До 81,
Как не те е срам да лъжеш така? Не ми е ясно какво печелиш и защо го правиш, но заради такива като теб понякога ме е срам да се нарека българин.
78
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лъжат ви, че България е държава. Ние сме каквото винаги сме били - западен вилает
77
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Това с възродителния процес си е грешка на новоизлюпилите се демократи. В стремежа си да оплюят социалистическия режим стигнаха твърде далече.Толкова далече че навредиха на България.Какъв възродителен процес,какви пет лева.Сами се подкокоросаха и си тръгнаха за Турция,никой не ги е гонил.Живея в такъв район,познавах ги тия хора ,които се изселиха-бяха ми съседи,колеги.Никой не ги е гонил,решението си беше тяхно и така бяха надъхани,сякаш отиваха в царски палати.Сами си подливаме вода -на държава
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Георги
и кво, ще си сложиш турско знаме на покрива и некой ще седи с баклава да те черпи ? Който се смята за турчин - границата е отворена, ред трябва да има инак става анархия
75
9
 
2
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До 63,
Не знам на колко сте години и какво помните от "голямата екскурзия", но в изказването ви няма грам истина. Познавам хора които търсеха връзки при всички знайни и незнайни партийни членове и се молеха да им се помогне "да не ги гонят от домовете в които са се родили и израснали".
Освен това помня разкази на познати от специализираните поделения на ДС които изпращаха да контролират процеса. Как са ги малтретирали и грабили. От автобусите "екскурзиантите" изхвърляха пари защото им ги грабеха
74
4
 
11
 
! Отговори
мда преди 6 месеца
Когато им е удобно са турци, когато им е удобно са българи. П у тки! Това са джонгалите.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас..."

И територии са си заплюли .