Възродителният процес – новата дъвка на ДОСТ

Клип на партията към изселниците се върти в Турция
20 мар 2017 09:00,
190

В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес насърчава да се гласува за ДОСТ.

Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:

"Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.

Още по темата

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло".

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.

"24 часа" твърди, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ.

Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в България. Така ще се избегне ограничението от само 35 секции за българските изселници в южната ни съседка.

Крайната цел е парламентарна група от поне 10-15 човека на ДОСТ, която да защитава турските интереси в новия български парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
5
 
! Отговори
ист преди 7 години
Мръсната предизборна борба не е патент само на ДОСТ. Всички партии се удрят под кръста, но ДПС, ДОСТ и БСП нямат равни.
73
5
 
1
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 92,Знамената ги кичат най вече псевдопатриотите. Да се отрича историята е всичко друго, но не и патриотизъм. Според вас германците закачат руско знаме по покривите си, пазейки концлагерите като музеи и място за поклонение? Това с подмяната на историята е руски патент и да ми говорите за кипене с чужди флагове си най обикновено безочие.
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отделете от времето си в неделя и гласувайте. Така ще намалим влиянието на тези от ДОСТ.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Голяма раОта" е този "възродителен процес" заради едни имана световен проблем, а че 500 години българския етнос е бил под робство и е подлаган на дискриминация не е важно. Много име е удобно обаче на мижитурковци като местан да го използват в собствен интерес.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то възродителен процес имаше и върху българите. Защо мислите 3 млн българи си вдигнаха чукалата веднага след като Европа си отвори границите за тях?
69
4
 
1
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 81, Как не те е срам да лъжеш така? Не ми е ясно какво печелиш и защо го правиш, но заради такива като теб понякога ме е срам да се нарека българин.
68
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжат ви, че България е държава. Ние сме каквото винаги сме били - западен вилает
67
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Това с възродителния процес си е грешка на новоизлюпилите се демократи. В стремежа си да оплюят социалистическия режим стигнаха твърде далече.Толкова далече че навредиха на България.Какъв възродителен процес,какви пет лева.Сами се подкокоросаха и си тръгнаха за Турция,никой не ги е гонил.Живея в такъв район,познавах ги тия хора ,които се изселиха-бяха ми съседи,колеги.Никой не ги е гонил,решението си беше тяхно и така бяха надъхани,сякаш отиваха в царски палати.Сами си подливаме вода -на държава
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Георгии кво, ще си сложиш турско знаме на покрива и некой ще седи с баклава да те черпи ? Който се смята за турчин - границата е отворена, ред трябва да има инак става анархия
65
9
 
2
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 63,Не знам на колко сте години и какво помните от "голямата екскурзия", но в изказването ви няма грам истина. Познавам хора които търсеха връзки при всички знайни и незнайни партийни членове и се молеха да им се помогне "да не ги гонят от домовете в които са се родили и израснали".Освен това помня разкази на познати от специализираните поделения на ДС които изпращаха да контролират процеса. Как са ги малтретирали и грабили. От автобусите "екскурзиантите" изхвърляха пари защото им ги грабеха
64
4
 
11
 
! Отговори
мда преди 7 години
Когато им е удобно са турци, когато им е удобно са българи. П у тки! Това са джонгалите.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас..."И територии са си заплюли .
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 85Доган си гледа интереса и смята територията за негов "вилает", какво очакваш, да пусне некой ейтака - доброволно да му го вземе ли ? На него не му трябва руска пара, докато цоца на воля европейските най-вече по времето на герб. Над 1/2-та строителни проекти са спечелени от фирми на герб и дпс.. в много от случаите специално създадени да опапат парата.
61
3
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Закривайте ги тия от ДОСТ, докато не са подпалили държавата. Те сега ще се преброят на изборите и ако ги закрият, ще врякнат, че им нарушават правата и ще имат повод да всеят размирици, ако не ги закрият пак рано или късно ще подпалят държавата. Кой позволи въобще да се регистрира тая партия - съд за националните предатели!
60
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера, защо се разрешава на хора, които от 30 години не живеят тук, децата им даже не знаят български да се месят в делата ни. А колкото до вината турците са много по- виновни пред българите за всичко, което сме преживели 500 години, че и след това през Първата св. война. И въпреки това по времето на социализма те имаха много повече привилегии от българите и това дразнеше.
59
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето каква е уйдурмата аркадашлар-партиите дето ядат московски пари, БСП и ДПС отново да направят коалиция. За целта Местан и партията му трябва да се изкарат по-черни и от шейтана а Доган и ДПС да се представят като баш патриотите на България.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Косовският сценарийтурция изнесе много производства в южната ни част с цел тотална икономическа зависимост. Повечето хора днес са по-малко патриоти и не им дреме кой ще ги управлява, стига да има хляб. След тежката икономическа криза, надвиснала над турците тактиката се променя но целта е ясна - южна България.
57
4
 
3
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 71,Нито съм фен на ББ, нито някога съм гласувал за ГЕРБ. Обаче да сравняваш Ердоган ските и ДОСТовски изпълнения с това че Борисов плашел с война е смешно. Целия свят увеличава военния си потенциал. Турция открито се конфронтира с всички. И границата ЕС - Турция се пада основно нашата страна. И да казваш, че ББ го казва това за да плаши хората е нагла и безотговорна манипулация.Заради такива изказвания ви наричаме ***.
56
1
 
15
 
! Отговори
гласувай спри ДОСТ преди 7 години
Можем да спрем това безумие ДОСТ само ако масово гласуваме,без значени е за коя Българска партия.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тоя ДОСТ бе, ДПС вече няма ли? Или откак агент Сава каза че Колхозия му е на сърце и тя всъщност му плаща и вече ДПС се смята за приятелска и патриотична партия. Мамка ви безродна журналистическа