Възродителният процес – новата дъвка на ДОСТ

Клип на партията към изселниците се върти в Турция
20 мар 2017 09:00, Златко Желев
189

В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес насърчава да се гласува за ДОСТ.

Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:

"Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.

Още по темата

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло".

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.

"24 часа" твърди, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ.

Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в България. Така ще се избегне ограничението от само 35 секции за българските изселници в южната ни съседка.

Крайната цел е парламентарна група от поне 10-15 човека на ДОСТ, която да защитава турските интереси в новия български парламент.


189
Напиши коментар Коментари
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Георги
и кво, ще си сложиш турско знаме на покрива и некой ще седи с баклава да те черпи ? Който се смята за турчин - границата е отворена, ред трябва да има инак става анархия
83
9
 
2
 
! Отговори
Георги преди 4 дни
До 63,
Не знам на колко сте години и какво помните от "голямата екскурзия", но в изказването ви няма грам истина. Познавам хора които търсеха връзки при всички знайни и незнайни партийни членове и се молеха да им се помогне "да не ги гонят от домовете в които са се родили и израснали".
Освен това помня разкази на познати от специализираните поделения на ДС които изпращаха да контролират процеса. Как са ги малтретирали и грабили. От автобусите "екскурзиантите" изхвърляха пари защото им ги грабеха
82
4
 
11
 
! Отговори
мда преди 4 дни
Когато им е удобно са турци, когато им е удобно са българи. П у тки! Това са джонгалите.
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас..."

И територии са си заплюли .
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 85
Доган си гледа интереса и смята територията за негов "вилает", какво очакваш, да пусне некой ейтака - доброволно да му го вземе ли ? На него не му трябва руска пара, докато цоца на воля европейските най-вече по времето на герб. Над 1/2-та строителни проекти са спечелени от фирми на герб и дпс.. в много от случаите специално създадени да опапат парата.
79
3
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 4 дни
Закривайте ги тия от ДОСТ, докато не са подпалили държавата. Те сега ще се преброят на изборите и ако ги закрият, ще врякнат, че им нарушават правата и ще имат повод да всеят размирици, ако не ги закрият пак рано или късно ще подпалят държавата. Кой позволи въобще да се регистрира тая партия - съд за националните предатели!
78
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не мога да разбера, защо се разрешава на хора, които от 30 години не живеят тук, децата им даже не знаят български да се месят в делата ни. А колкото до вината турците са много по- виновни пред българите за всичко, което сме преживели 500 години, че и след това през Първата св. война. И въпреки това по времето на социализма те имаха много повече привилегии от българите и това дразнеше.
77
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Възродителен процес ...Във ВУЗ при Живков имаше квота за т.нар.турци без приемен изпит.Живееха добре и си построиха къщи пак при Живков.Крадяха пак при Живков и не е имало гонка за тях.Бяха уважавани от българите пак при Живков.
76
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ето каква е уйдурмата аркадашлар-партиите дето ядат московски пари, БСП и ДПС отново да направят коалиция. За целта Местан и партията му трябва да се изкарат по-черни и от шейтана а Доган и ДПС да се представят като баш патриотите на България.
75
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Къде е СЕМ или там който трябва да следи .Доста манипулативен клип , ясно се внушава че българите сме ги изгонили ,КОЕТО НЕ Е ВЯРНО! Който не си е сменил името и не спазва законите в България съвсем доброволно може да си хваща пътя и майка Турция,НАЛИ ИМ Е МАЙКА ,те отиват у дома
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Косовският сценарий
турция изнесе много производства в южната ни част с цел тотална икономическа зависимост. Повечето хора днес са по-малко патриоти и не им дреме кой ще ги управлява, стига да има хляб. След тежката икономическа криза, надвиснала над турците тактиката се променя но целта е ясна - южна България.
73
3
 
10
 
! Отговори
таканаречен.. преди 4 дни
..възродителен процес е художествена измислица!1983 г бях граничар и още оттогава потурнаците почнаха да си продават имотите..да правят зулуми по границата и да бягат в турция без никой да ги гони!който можеше да чете си имаше вестник в Кърджали и радио на турски!
72
4
 
3
 
! Отговори
Георги преди 4 дни
До 71,
Нито съм фен на ББ, нито някога съм гласувал за ГЕРБ. Обаче да сравняваш Ердоган ските и ДОСТовски изпълнения с това че Борисов плашел с война е смешно. Целия свят увеличава военния си потенциал. Турция открито се конфронтира с всички. И границата ЕС - Турция се пада основно нашата страна. И да казваш, че ББ го казва това за да плаши хората е нагла и безотговорна манипулация.
Заради такива изказвания ви наричаме безродници.
71
1
 
14
 
! Отговори
гласувай спри ДОСТ преди 4 дни
Можем да спрем това безумие ДОСТ само ако масово гласуваме,без значени е за коя Българска партия.
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Стига с тоя ДОСТ бе, ДПС вече няма ли? Или откак агент Сава каза че Колхозия му е на сърце и тя всъщност му плаща и вече ДПС се смята за приятелска и патриотична партия. Мамка ви безродна журналистическа
69
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Стрaх сред бългaрите се нaсaждa от рускaтa пропaгaндa у нaс, зaбележете кaк вкупом всички плaтени пеевски медии aтaкувaт стрaховете нa хорaтa! Стрaх от бежaнците ( които сa нищижен брой у нaс, стaх от ДОСТ, които кaзвaт истинaтa зa рускaтa aгентурa и мaфиятa, стрaх от Зaпaдa, че ни били " колониaзирaли"! Хибриднaтa войнa нa русия ще доведе нa влaст СРAХA И НОВО РОБСТВО!
ОПОМНИ се нaроде, зaд портретa нa Левски се крие хидрaтa бкп...
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И какви права ще има човек който не живее отдавна в България, да определя живота на хората които са останали?!Още едно правещо се на "турчин" просто парче.На Капъкуле ви се присмиваха турските митничари и ви правеха на луди, понеже сте "турци";)ахмаци
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е пък ние ако трабва да направим филм за поведението и действията на Турция към българите трябва не клип, а 10 часов филм да направим и пак ще е малко времето. Да не говорим за жертвите. От наша страна са стотоци хиляди/даже повече/, а през възродителния процес са 10-15 човека и те са повечето българи.
66
6
 
3
 
! Отговори
Ауу преди 4 дни
Аулл страх, това трябва да ПОЕМЕМ от новината. СТРАХ!
Любимото оръжие на БСП. Виждам, че и ГЕРБ го харесват.
до сега това не бе проблем. ДПС агитираше на турски, автобуси идваха до БГ. купуваха се жителства в села и общини и се купуваха избори. После се крадеше ЗВЕРСКИ.
Сега ДПС трепери. ДОСТ им взима гласовете. За нас това е добре. Разделят се на малки партиики и лесно ще се управляват. Разделяй и владей. Обаче, вместо да виждаме ползите от ДОСТ и разцеплението на ДПС - някой вселява СТРАХ
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Изпитвам силна омраза към хората, са избрали за свой бизнес търговията с хора.