Възродителният процес – новата дъвка на ДОСТ

Клип на партията към изселниците се върти в Турция
20 мар 2017 09:00,
190

В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес насърчава да се гласува за ДОСТ.

Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:

"Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.

Още по темата

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло".

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.

"24 часа" твърди, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ.

Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в България. Така ще се избегне ограничението от само 35 секции за българските изселници в южната ни съседка.

Крайната цел е парламентарна група от поне 10-15 човека на ДОСТ, която да защитава турските интереси в новия български парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрaх сред бългaрите се нaсaждa от рускaтa пропaгaндa у нaс, зaбележете кaк вкупом всички плaтени пеевски медии aтaкувaт стрaховете нa хорaтa! Стрaх от бежaнците ( които сa нищижен брой у нaс, стaх от ДОСТ, които кaзвaт истинaтa зa рускaтa aгентурa и мaфиятa, стрaх от Зaпaдa, че ни били " колониaзирaли"! Хибриднaтa войнa нa русия ще доведе нa влaст СРAХA И НОВО РОБСТВО!ОПОМНИ се нaроде, зaд портретa нa Левски се крие хидрaтa бкп...
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е пък ние ако трабва да направим филм за поведението и действията на Турция към българите трябва не клип, а 10 часов филм да направим и пак ще е малко времето. Да не говорим за жертвите. От наша страна са стотоци хиляди/даже повече/, а през възродителния процес са 10-15 човека и те са повечето българи.
52
6
 
3
 
! Отговори
Ауу преди 7 години
Аулл страх, това трябва да ПОЕМЕМ от новината. СТРАХ!Любимото оръжие на БСП. Виждам, че и ГЕРБ го харесват. до сега това не бе проблем. ДПС агитираше на турски, автобуси идваха до БГ. купуваха се жителства в села и общини и се купуваха избори. После се крадеше ЗВЕРСКИ. Сега ДПС трепери. ДОСТ им взима гласовете. За нас това е добре. Разделят се на малки партиики и лесно ще се управляват. Разделяй и владей. Обаче, вместо да виждаме ползите от ДОСТ и разцеплението на ДПС - някой вселява СТРАХ
51
0
 
1
 
! Отговори
+ преди 7 години
До xaxaxa............. АМИН(amenna)
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vsichkite imami i hodji,koito idvat ot Turciq pod kriloto na Dianeta sa agenti na Mit,a te sa stotici.Tezi trimata ,koito gi izgoniha sa kapka v more to .Za nikoi ne e taina, kakvo se govori v djamiite i kakvo promivane na mozuci stava tam,samo za bulgarskite vlasti e enigma.
49
0
 
3
 
! Отговори
зидаровизшист преди 7 години
До Анонимен 28 Същияш въпрос е валиден и за теб Къде са българите от 10 000 000-нна Б--я каймака -на ЗАПАД суроватката -сме тук да си джавкаме по сайтове и форуми
48
1
 
2
 
! Отговори
xaxaxa............. преди 7 години
До довeчeра ако няма 300 комeнтара наи-малко Ердоган казал чe щe смeни имeната на всички българи с турско-арабски
47
0
 
8
 
! Отговори
Американ преди 7 години
ЦИК даанулира изборите в Турция поради вмешателство на чуждата - и вече враждебна - държава. Мисля че ще се намери закон за това и вътрешна и външна подкрепа.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кога ще им бъд отнето гражданството и с него правото да гласуват ?
45
8
 
8
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
И кое по-точно не е вярно в клипа?? Да не би сами с усмивка на лице и доброволно да са напуснали България половин милион души? Тези хора имат право и ЩЕ ГЛАСУВАТ независимо това дали ви харесва или не!!
44
3
 
5
 
! Отговори
:) преди 7 години
в действията на Турция прозира паникадо сега винаги са действали подмолно, хитро и спокойноочевидно нещата не се развиват по вкуса им..а тия мечти за турски официален нека ги сънуват
43
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При Голямата екскурзия много хора останаха, тръгнаха си тези, които смятаха Турция за своя родина и не са се чувствали никога българи! Тръгнаха си с радост! Сега пък България била "собствената ни държава", "от земите ни как ни откъснаха" - абсолютна промивка на мозъци, за да се изпълнява плана на Ердоган за откъсване на територии. Какво чакат още ДАНС и Главният прокурор, та да се заемат с Местан?!
42
7
 
13
 
! Отговори
до Турцолюбците преди 7 години
Вашата Турция се е отнесла много по лошо с малцинствата отколкото България. Поне според кюрдите, с които съм говорил.
41
6
 
16
 
! Отговори
Защо не ги забранят преди 7 години
Уникално нахални. Всички изселници квиат колко велика е Турция и постоянно висят в България. Ама ходете си и си живейте в Турция. И ДОСТ да палят маратонките. Вън. Има ли държава или не. забранете ги за насаждане на омраза и вън.
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези ДОСТ са много много опасна партия. Всячески средства използват, изобщо не им пука за последствията. Партия създадена за да разрушава!
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предизборните кампании са отвратително нещо.Гади ми се от тях.Било за ДОСТ,БСП,ГЕРБ или ,който и да е .Всеки гледа да излъже електората.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато тия са слободясали обикновенния човек няма да се зачита место да седне някои от тях да мисли за икономика те мислят за в лудницата е добре лека по лека заради безхаберието искате да ни затриете ок после да не се ловнете за палците гледам слагат вече ама наобратно нито гледат култура манталитет възпитание е с това за европа ли сме питам сложил пияница шев е какво е това ужас хора акъл има ли в тая държава гледаите какво се слага писна ми
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I kakvo tolkova sa im napravili prez tozi proces? Tova e e chista propaganda.Te iskaha da hodqt sami v Turciq, nikoi ne gi e gonil.Razbira se polovinata se vurnaha, kato vidqha kolko e hubavo v Anadola.Edinstvenite jertvi sa bulgarite ot gara Bunovo, no za tqh nikoi ne govori.
36
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност дъвката е много стара и дъвчена вече 27 години от проруската формация ДПС. И когато нейните изборни резултати са застрашени цялата пета колона на Москва е мобилизирана в хибридната операция по сатанизирането на ДОСТ. Паралелно с това тече изграждането на образа на Доган като автентичен български патриот и едва ли не втория Левски а червените галъпци услужливо проправят пътя за нова "патриотична" коалиция между БСП и ДПС!
35
0
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 46: Възродитeлният Процeс стана дъвка, с която се събират гласове за избори. А иначе е събитие от миналия век, което сега се използва за политически цели.