Възродителният процес – новата дъвка на ДОСТ

Клип на партията към изселниците се върти в Турция
20 мар 2017 09:00,
190

В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес насърчава да се гласува за ДОСТ.

Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:

"Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.

Още по темата

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло".

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.

"24 часа" твърди, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ.

Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в България. Така ще се избегне ограничението от само 35 секции за българските изселници в южната ни съседка.

Крайната цел е парламентарна група от поне 10-15 човека на ДОСТ, която да защитава турските интереси в новия български парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари