Солени глоби за неиздадени касови бележки в Гърция

Предвижда се и затваряне на магазини за неплатени данъци
28 мар 2017 19:36, Елка Василева
18
Солени глоби за неиздадени касови бележки в Гърция
Снимка: архив, Reuters

Глоби до пет хиляди евро за неиздадени касови бележки ще се налагат в Гърция, съобщава в. "Та неа". Това предвижда внесена в парламента поправка в закона.

Властите ще санкционират всички, като под ударите на закона попадат и даващите под наем плавателни съдове, амбулантни търговци, старчески домове, хотели, организиращи различни курсове и занимаващи се с медицински услуги.

Със законовата поправка гръцкото финансово министерство се опитва да увеличи своя инструментариум в битката с неплащането на данъци, превърнало се в национален феномен, посочва изданието.

В същата поправка се предвижда да бъдат затваряни и магазини за неплатени данъци. Ще се наказват строго също неспазилите решения на данъчната администрация и възпрепятстващите данъчни инспектори да извършват проверки.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ЕДИН НАРОД Е СОБСТВЕНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО !! И това важи с пълна сила в тоя век , когато и най-малката държавица носи на врата си , като воденичен камък, собствената си огромна бюрократична машина. Най-странното е, че колкото по-вече се въвежда компютъризацията и всякаква техника " облекчаваща" непосилния труд на чиновническата държавна армия, толкова по-вече последната се разраства ! Вижте статистиката сега и преди 50 или 100 години." Уджас, другарко " - ще рече брат,чеда
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ако плащаш данъци, имаш пълното право да знаеш къде отиват парите ти. Имаш и правото да изискваш да отиват където смяташ, че е добре за държавата! Другото е зиганска работа!
11
2
 
5
 
! Отговори
A у нас преди 7 години
А у нас кога? Никога знам си аз, всичко се прави под тезгяха както винаги и бедния става по беден а държавата нямала пари. Изберете ме за президент ще ви реша проблема за един месец:Първо нарушение 5000лв глоба, второ затвор 1 година и веднага наемам 2000 човека да обикалят и бродят за нарушение. Ако те си затворят очите за тях директно затвор 2 години.Между другото май ще трябва да построим по голям затвор че ще има наплив усещам.
10
3
 
10
 
! Отговори
узакис преди 7 години
Това се прави под натиск от кредиторите.За съжеление гърците са като нас,сами не могат да се преборят с балканския си нрав.Самите гърци осъзнават това.Оплакват се,недоволстват,но се заеха да оправят държавата си.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърците имат милиарди скътани в Швейцарски банки,а реват ,че са бедни!Еврпеиските бснки затова си искат парите,защото знаят ,каква е истината с уж бедния грък.
8
5
 
8
 
! Отговори
до7 преди 7 години
В България касови бележки дават ,чак пък да сме настигнали гърците по корипция и кражби не ми се вярва!Това при тях е национален спорт.
7
0
 
10
 
! Отговори
кас бележки? преди 7 години
Големите магазини в Гърция, както и у нас, супермаркетите, издават касови бележки, а малките - хич. Малките хотели също минават метър. Ако си събираха данъците, нямаше да имат проблеми. Но същото важи за България и отчасти за Италия.78309
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо лошо не виждам, щом плащането на данъци не води до очакваните резултати гърците са в правото си да не си плащат данъците все едно да хвърляш пачки през балкона на ало-измамници гърците са народ а не м.ъ.рша. Какъв феномен се търси тук така е навсякъде по света само в БГ има феномен да се плаща за несвършена услуга измама или нещо подобно.
5
2
 
21
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Преди 24 години гърците свалиха на избори правителството на Мицотакис именно защото се опитваше да ги накара да си плащат данъците и таксите. Сега им остава да се сърдят на себе си за подкрепата на управление на социалистите, които не направиха нищо за стабилизиране на финансовата система на Гърция. Без спазване на законите и плащане на данъците и таксите всяка държава е обречена.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от грък и евреин да вземеш пари ... нема как да стане сигура / от време оно не отсега алабала бележки мележки / :)))
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости, гърците са по-зле и от нашите политици и като закрият магазините камъни ли ще ядат. Трябва да се дават поощрения за издаване на касови бележки не става със заплахи защо 1 % от ДДС да не се връща при търговеца или купувача да речем. Но на някои толкова им е акъла освен заплахи други не могат да измислят, а кой е длъжен да отваря магазини че и да им продава и стока и да си плаща за да им слугува. Нека тряснат врати магазините за 1 седмица и правителството пада.
2
2
 
20
 
! Отговори
Good Save the Queen преди 7 години
Ако никой не плаща данъци и такси няма да има държава
1
2
 
30
 
! Отговори
Драхмакис преди 7 години
Върнакис евракис ?!Скатакис !