Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!

Албанските политици били заплаха за мира на Балканите, оцени той
21 апр 2017 19:15, Елка Василева
375
Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!
Ивица Дачич. Снимка: архив, Reuters

Външният министър на Сърбия Ивица Дачич призова ЕС, САЩ и Великобритания да реагират на изявленията на албански, косовски и официални лица от трите общини в Южна Сърбия /Прешево, Буяновац и Медведжа/ за обединяване с Албания.

Дачич заяви снощи, че те ще бъдат сериозно отговорни, ако не реагират на заявените позиции на албанските политици, предават белградските електронни медии.

Още по темата

Кметът на община Буяновац Йонуз Муслиу заяви по-рано, че съюз между Албания и Косово е "безсмислен без Прешевската долина - Медведжа, Буяновац и Прешево", както и че "без Ниш това не е "Велика Албания" и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина".

По този повод Дачич предупреди, че албанските политици се превръщат в "главна заплаха за мира и стабилността на Балканите и Европа".

"Координираните изявления на албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за съюз на Албания и Косово и на Йонуз Муслиу показват, че Велика Албания е цел на всички албанци. Днес Муслиу добави към това и Ниш, утре ще бъде и Скопие, Улцин, Епир. Ще проговорят ли ЕС, САЩ, Великобритания? Ако не направят това и този път, когато Велика Албания стигна до Ниш, те ще бъдат пряко отговорни за последиците", подчерта Дачич.

Той добави, че албанците "би трябвало да мерят думите си, защото на международната сцена ги няма вече техните защитници, които бомбардираха Сърбия, за да откъснат Косово от Сърбия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен А ти руснако,кажи,какво прави руската база в Калининград,сега в Крим,в Ниш-Сърбия?
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 278 от славянин 284 Аз пък съм ги виждал.
221
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 280 Кои сте вие,дето сте "окупирали много лошо албанските земи"? Само руснаците окупират лошо,в историята на Балканите и то за половин век.Вече никога руски ботуш на Балканите.Българската армия е била за кратко,за съжаление ,по родните си места,при население,предимно българско и с български корени,затова не е имало нужда да окупира никого.Руснаците са неканените гости на Балканите.
220
2
 
2
 
! Отговори
до 278 от славянин преди 6 години
Аз не съм ги виждал никога прегърнати Путин и Ердоган, виждал съм ги да обсъждат търговско-икономически и енергийни проекти, което е съвсем нормално, по цял свят така се прави, ''умни българино''! Ти по-добре ни кажи какво прави Турция в атлантическата военно-терористична организация нато и каква е тази американска военна база в Инджирлик от десетилетия!?
219
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен280 Май,че Путин ще настъпи мотиката.Всички диктатори завършват по един начин.Най-напред са санкциите.
218
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянин 273 Ставаш банален с това "умният българин",понеже друго не може да измислиш.Не е нужно да сме с нечии мюсюлмани,за да сме против руския агресор и окупатор.Всъщност,сме за и двете-против ислямизацията и против руската окупация.Те са еднакво опасни.
217
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин не е Елцин,и никога няма да остави сърбите.Така че албанците ще настъпят мотиката,нищо че краварите друго ги убеждават!И друго ще кажа.И през двете войни албанците само от българската армия са имали паталогичен страх,окупирали сме много лошо албанските райони!
216
2
 
4
 
! Отговори
славянин преди 6 години
До ''умните българи''''Операцията периодично мени наименованието си от Зелен диамант става Мюсюлманска дъга, после за благозвучие и за да прикрият истинските й цели, е наречена Зелени Балкани. Което изглежда съвсем мирно, че дори и екологично.Но целта остава една и съща превземането на територия, която да свърже единствената ислямска страна в Европа Албания, с Турция!''
215
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 268 от славянин 274 Тогава,защо Путин често се прегръща в Ердоган и крои нови съвместни проекти с Турция?
214
1
 
4
 
! Отговори
славянин преди 6 години
До ''умните българи''''Операцията периодично мени наименованието си от Зелен диамант става Мюсюлманска дъга, после за благозвучие е наречена Зелени Балкани. Ислямизацията на Балканите не е конспирация, а стратегия, ръководена от Вашингтон и Анкара. Целта е изграждането на ислямистки огнища, ръководени от САЩ и Турция, като втората е определена за бъдещ лидер на Балканите в американските секретни доклади, изтекли в WikiLeaks''.
213
1
 
5
 
! Отговори
славянин преди 6 години
До 'умните българи'На 8 декември Реджеп Таип Ердоган постави на изпитание нормалните добросъседски отношения на Балканите с едно свое скандално изказване. В своята реч пред гражданите на граничния с Гърция и България гр. Кешан турският министър-председател в прав текст заяви: Когато говорим за Тракия в рамките на Турция, това означава както Одрин, Текирдаг, Къркларели и разбира се, Истанбул, така и Комотини, Солун, а също и Кърджали и Делиормана в България, дори земите до Скопие и Босна!
212
2
 
3
 
! Отговори
до 268 от славянин преди 6 години
Турското и албанското''плашило'' на Балканите са обективна реалност, но ''умният българин'' вижда реалността едва когато тя му влезе дълбоко между задните бузи!
211
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Странна работа - ''демократът'' винаги застава на страната на ''правоверният'' и никога на страната на православният, а ''умният българин'' още и напразно бълнува за някогашното си величие, което му изглежда грандиозно на фона на днешната му мизерия! В крайна сметка ''умният българин'' винаги си получава заслуженото - губи територии сред територии!
210
1
 
5
 
! Отговори
до 269 от славянин преди 6 години
Македонецът е съгласен да го наричат всякак, освен българин, защото ''българин'' е тежка диагноза, не националност!
209
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Балканите исляма да се забрани иначе САЩ ще направят още грешки!
208
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гост 264 Никога няма да захленчиме за братушките ти.Знаем им и меда и жилото,както и на сърбите.Албанците използват трика на сърбите,да сплашват ЕС за пари и подкрепа,знаеки,както и сърбите,че тези заплахи няма да се осъществят.А Русия използва "албанското плашило" и "турското"също,за да наложи руска и сръбска хегемония на Балканите.Ние не желаем сръбска хегемвония в този регион,само защото "Русия е в сръбските сърца"и"Сърбия е в руските сърца",както се изрази руски политик.
207
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-голями ласкатели от сърбите,когато ще искат нещо.България не трябва да се поддава на сръбските искания,по време на българското председателство на ЕС,защото това ще ни струва твърде скъпо,а и докато не спазват правата на българите в Сърбия не само на думи,а и на дела,и не екстрадират Цветан Василев,никакви разговори и подкрепа за ЕС.
206
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ивица Дачич,който не знае нито един чужд език,освен малко руски,винаги е отправял към България обиди и провокации.Като например,че България не прознава македноското малцинство,записала,че няма македонско малцинство в конституцията си и това било достатъчно?!Сега обаче,дебелюцкото заподскача пъргаво около Герджиков,при посещението му в Западните покрайнини,ухилен до уши,се занесе съвсем пред него,за да си постели за пред бъдещото българско правителство,по време на българското председателство наЕС
205
4
 
5
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Сега, Ердоган като сложи едно рамо на Велика Албания и ще захленчите за братушките ама късно.
204
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фердинанд не е бил никакъв дипломат.Само е слагал ултиматуми на своите съюзници,и накрая ги е нападнал.Изобщо не е преговарял,искал е да вземе всичко сам.Правел си е дворец в Солун,било му е фикс идея.Имал е цялото Беломорие-160 хил.км държава.Обаче е нападнал гърците за да вземе и Солун(никога не е бил български!).Да,като си взел цялото Беломорие,ще дадеш на сърбите малко в Македония,то не става без малко компромиси.Австро-Унгария го е подкокоросвала да си нападне съюзниците,излъгали са го яко!