Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!

Албанските политици били заплаха за мира на Балканите, оцени той
21 апр 2017 19:15, Елка Василева
375
Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!
Ивица Дачич. Снимка: архив, Reuters

Външният министър на Сърбия Ивица Дачич призова ЕС, САЩ и Великобритания да реагират на изявленията на албански, косовски и официални лица от трите общини в Южна Сърбия /Прешево, Буяновац и Медведжа/ за обединяване с Албания.

Дачич заяви снощи, че те ще бъдат сериозно отговорни, ако не реагират на заявените позиции на албанските политици, предават белградските електронни медии.

Още по темата

Кметът на община Буяновац Йонуз Муслиу заяви по-рано, че съюз между Албания и Косово е "безсмислен без Прешевската долина - Медведжа, Буяновац и Прешево", както и че "без Ниш това не е "Велика Албания" и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина".

По този повод Дачич предупреди, че албанските политици се превръщат в "главна заплаха за мира и стабилността на Балканите и Европа".

"Координираните изявления на албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за съюз на Албания и Косово и на Йонуз Муслиу показват, че Велика Албания е цел на всички албанци. Днес Муслиу добави към това и Ниш, утре ще бъде и Скопие, Улцин, Епир. Ще проговорят ли ЕС, САЩ, Великобритания? Ако не направят това и този път, когато Велика Албания стигна до Ниш, те ще бъдат пряко отговорни за последиците", подчерта Дачич.

Той добави, че албанците "би трябвало да мерят думите си, защото на международната сцена ги няма вече техните защитници, които бомбардираха Сърбия, за да откъснат Косово от Сърбия".


375
Напиши коментар Коментари
309
0
 
2
 
! Отговори
Бай Рашо преди 1 месец
Тъпанарите от този форум,
ако не се досещат вече че ВТОРАТА серия на този филм от Скопие
/ с подготвен сценарий от техните любимци зад Океана/,
няма да го гледат в най-скоро време в София . . . просто, много се лъжат !!!
308
4
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Дачич, те Европа и УСА това ти го правят нарочно бе - ще правиш съвместни учения с Русия, а? Сега се оплачи на Арменският поп, защото Русия ще я ангажират все повече в Сирия. Всичко е измислено далеч, далеч преди да се досетиш.....
307
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 305 от славянин 292 Международни организации вече потвърдиха това,чети.
306
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дачичи да не бърза да се радва от избора на Тръпм,закщото и без Клинтънови,позицията на САЩ по въпроса за Косово остава същата.Така,в Русия разляха тонове шампанско,дори се постараха да хакнат демократите и манипулират изборите в САЩ,но много скоро Тръм попари радостта им.
305
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 305 от славянин Абе "чобанино",ти никога ли не спиш,за дребни копейки вмирисваш стола,на който седиш пред компютъра.
304
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до #305: Абе,неграмотен НПО-смет!Газът "зарин" е изобретен от любимите ти германци,чиито за^ник лиже в благоговение царят ви тиквун и е употребен за пръв път пак в любимия ви запад през ПСВ.След това с тази високохуманна газоносна война са се запалили и другите западняци,на западния фронт.Даже Хитлер е опитал тази гадост и за малко да отърве света от себе си,дотолкова,че ВСВ не го е употребил.

Доколкото ми е известно,газова война се е водила само на запад,само през ПСВ!

Чети бе,неграмотник!
303
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Шоп 309 Български предател,никой не те слуша.България е приемала своите чада много пъти,най-вече,когато са бягали от сръбските кланета при Сърбизацията на Македония.Въпреки нея,сърбите не можаха да унищожат там българщината.Шопите са българи,колкото и на сърбите да им се иска да са "сърби",купувайки такива жалки душици,като теб-безродници.Станал си слуга на едно малко племе свинари,каквито са били сърбите през ранното Средновековие,а България-държава със самостоятелна църква.
302
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До байхейс

То хубаво хортуваш за Евлоги и Христо Георгиеви, а на въпроса ти:
"кои в България сега има 2$ милярда !?"
Отговори си сам. Неофициално разправяха, че бил направил софра по случай закръглнето на втория милиард. Или милярд
301
16
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
Не разбирам какво съдействие искат от татаромонголи с жълта кожа и дръпнати очи.
Оправяйте се, не сте малки.
Аз нямам нищо против от България да влизам директно в Албания.
300
8
 
14
 
! Отговори
extremist преди 1 месец
АЛБАНЦИТЕ ДА СЕ ИЗМИТАТ В АЛБАНИЯ - МАРШ ОТ КОСОВО, МАРШ ОТ МАКЕДОНИЯ И МАРШ ОТ ВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ КЪДЕТО НЕ Е АЛБАНИЯ
299
16
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 1 месец
Да де, но усещам как след още съвсем малко бай Миленко ще стане национален герой на русофилските отрепки.
А Македония ще се дели - щом имат глупостта да не признават правата на 20% албанци.
298
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива лекета като Миленко трябва да разберат, че Македония винаги е била мултиетническа територия - на българи, албанци, власи, в по-южните части гърци, турците вече са ги изгонили.
Някой е научил това просто племе, че са господари на територията и почват едни нацистки лозунги "македония на македонците" и такива глупости, които прилягат само на велики нации, а не на тая сърбоманска тълпа, болна от Стокхолмски синдром.
297
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 1912г от тук до края

ни в клин ни в ръкав един албанец ми каза,в Македония има само албанци и българи.Трябва да си я поделим
-----------------

Съвсем прав е бил.
Не виждам какво требва да ме брига мене, че албанците сакали Ниш или Тетово.
Аз нищо по-арно не виждам за Бугария.
Македонстващите сърбомани трябва да разберат, че те не са никаква нация, нито имат изключителни права върху територията на Република Македония, за да разиграват някакви македонски фашизъм.
296
2
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 1 месец
Ето мнението на съвременниците на този "мир и просперитет":
Захари Стоянов: "По това време имуществото на българите беше на разположение на всяка к'раста, която носеше на главата си г'ъжва"
Христо Ботев: "За българина е свободно да дава. Да дава всичко, даже и ризата от гърба си може да ви даде, доволно е само да му рекат: Вяр бе, г'яур".
295
17
 
9
 
! Отговори
байхейс преди 1 месец
и да завърша: това няма да ви хареса но е така - мир и просперитет на Балканите е имало само докато сме били под Турско робство !
Спомнете си братята Евлоги и Христо Георгиеви - те даряват 6 000 000 златни Турски лири за построяването на Университета !
6 000 000 златни лири прави 1 500 000 унции злато или 1 950 000 000 $ !!!
кои в България сега има 2$ милярда !?
294
6
 
17
 
! Отговори
байхейс преди 1 месец
Колкото до шиптърите това са предимно престъпници и хора от средновековието - Европа беше пропищяла от тях .... сега вече не пищят, щото си докараха по-голямо зло - "бежанците"
Има нещо много интересно за шиптърите - те имат договор за взаимна военна защита с Китай ! Договора е валиден и до сега и се признава от Китай, така че ако нападнете Албания, Китай би следвало да се бие за тях
293
9
 
17
 
! Отговори
байхейс преди 1 месец
Сърбите са гадно племе !
Българите, на заграбените от сърбия територии, бяха жестоко репресирани и накрая изчезнаха ! Никои не помогна на сънаридниците ни, а земите до Ниш бяха заселени предимно с Българи
Мадедонците първо не са Българи, второ са такива продажни ду_педавци, че ще ни загробят така както загробиха и продадаха жалката си държавица
292
2
 
22
 
! Отговори
Фен преди 1 месец
Ми как да реагират, като ФАЩ точно това целят, и то от години. Разбита и ислямизирана Европа. И си го постигат, хората.
291
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно след ракийката шиптърите са ти "сторили" нещо.
290
6
 
32
 
! Отговори
1912г от тук до края преди 1 месец
В началото на 90-те нощувах в Кюстендил.Седнахме по на ракия с едни миризливи шиптъри и ни в клин ни в ръкав един албанец ми каза,в Македония има само албанци и българи.Трябва да си я поделим''.Отговорих му че не съм Симеон Велики.Со курот ке ви бием е залегнало в тиквата на четвъртитите и това че се плодят като зайци рано или късно ще е проблем за Балканите.А са задружни повече от всички европейци.Четейки коментарите бих казал на някои разбирачи.По-добре сърби за съседи,отколкото тези нагли мюс