Никола Груевски с призив за успокояване на страстите

Във Facebook той написа, че насилието не е решение
Обновена: 27 апр 2017 22:26 | 27 апр 2017 22:26,
15
Никола Груевски с призив за успокояване на страстите
Снимка: архив Reuters

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, който се намира във Виена и се очаква да се върне в Скопие след полунощ, призова за спокойствие, съобщи "Фокус".

Още по темата

В поста на Груевски във Facebook се казва: „Насилието не е решение, необходимо е успокояване на страстите. Народът не трябва да се поддава на провокациите на СДСМ и на тези, които искат да пратят държавата в още по-дълбока криза. ВМРО-ДПМНЕ ще се противопостави на всички антидържавни действия на СДСМ чрез правни и политически, но демократични средства“.

Малко по-рано тази вечер протестиращи нахлуха в сградата на парламента на Македония в столицата Скопие, след като социалдемократите и етническите албански партии гласуваха да изберат етнически албанец за парламентарен председател, предадоха световните агенции.

Националисти, разгневени от този развой на нещата, са проникнали в основната зала на парламента, уточнява Ройтерс, цитира БТА. Според ТАСС демонстрантите са стигнали само до фоайето, но се опитвали да влязат и в пленарната зала.

ДПА и Франс прес посочват, че нахлулите в сградата са поддръжници на бившия премиер Никола Груевски и на партията ВМРО-ДПМНЕ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
сравнение преди 6 години
Когато у нас имаше протести парламентът ни беше ограден с метални огради и се охраняваше от 50 000 полицаи.При протестите полицаите винаги бяха повече от протестиращите!Полицаите агресивно биеха протестиращите .Къде бяха тогава чуждите посланици!Ако тогава не са видели да знаят,че още има клипове в YOUTUBE.Македонците явно уважават себе си!Когато народът им влезе в парламента полицията им не се намеси!Шапка свалям на шефа на полицията им затова,че е подкрепил народа си!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Призивът на Груевски е по-скоро от страх самият той да не изяде пердаха ;) Знаем ги тези "призиви" на политици.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонски националист е нещо като български русофил патриот, несъществува.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** са си предатели. За разлика от нас макетата няма да позволят да им се гаврят, както нашите комунисти се бяха навели пред ДПС.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗКУСТВЕНАТА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ МАЙ НЯМА Бъдеще ?
6
2
 
6
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Со кротце, со благо!
5
5
 
26
 
! Отговори
Лош пророк преди 6 години
И така започна следващата война на Балканите - Македония, после Косово и Сърбия, после...
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееееееех, то па кво да го сезирам, като пусто не съм се родил ром или поне гейдераст... Тажка е наща участ, братяааа, тежка...
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Епа и аз пиша чат-пат разни неща у фейсбоклуко, кво не ме цитирате в разни статийки? Чувствам се дискриминиран и като нищо може да сезирам хелзингския комитет!
2
1
 
10
 
! Отговори
Киро преди 6 години
Хай Чиститу .
1
9
 
36
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Не само са влезли, ами са изгонили полицията и държат депутати за заложници. Американският проект за Велика Албания пак ще запали Балканите...