Затишие пред буря? В столицата на Македония сега е спокойно

2 000 души протестираха снощи пред сградата на ЕС в Скопие
Обновена: 29 апр 2017 11:15 | 29 апр 2017 11:12, Елка Василева
71

Ден след като протестиращи щурмуваха парламента и атакуваха депутати, нощта в Скопие премина спокойно. Около 2 хил. души се събраха късно снощи около сградата на мисията на Европейския съюз в македонската столица с искане за свикване на нови избори. Демонстрацията премина мирно.

Още по темата

Днес Македония се събуди в привидно спокойна атмосфера на фона на няколко политически изказвания, които се появиха късно снощи, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR на живо от Скопие Методи Владимиров.

От една страна застава лидерът на опозицията Зоран Заев. Според него той е готов да управлява страната и води Македония към необходимата реформа.

Късно снощи имаше изявление и от Никола Груевски, който в телевизионно интервю по една от националните телевизии в страната заяви, че няма да позволи на Заев да управлява.

Така мечтаната от Заев коалиция между него и етническите партии в страната няма да се случи, защото народът в Македония няма да позволи това да стане.

В подкрепа на думите на лидера на бившите управляващи излязоха и хората в центъра на Скопие, които по първоначална информация трябваше да се съберат пред сградата на парламента. Тъй като вчера полицията реши да демонстрира сила, като отцепи огромен периметър от пространството около парламента, протестиращите се събраха пред емблематичното място за Европа в Македония - пред сградата, която е център на Европейската комисия в града.

Там хората демонстрираха подкрепата си към своя лидер и заявиха, че дори ако трябва, "до кръв ще се стига, но няма да позволят това да продължава".

Здравословното състояние на един от ранените депутати остава с опасност за живота.

Към този момент Скопие е спокоен. Няма ги огромните заграждения, които бяха обхванали голям периметър около парламента, липсва и полицейското присъствие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: македония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
По тия Балкански ширини мащаб на мисълта комай немож да има, както и Балканска федерация! Цари дребнавост, егоизъм, тесногърдие, ... особенно в политическата класа подвластна на принципа "Разделяй и владей!"! Македонски и български политици грабят от народа си и бегат с награбеното в Западна Европа, както и обикновенни македонци купуват български паспорти и заминават пак на Запад! пп иначе да се запази териториалната цялост на страната! *** докога, бре, като етн. състав на населението се промен
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злокобен шепот, не спи враждата змия с отрова пои сърцатачовек човека не ще познаеИ мрачний демон на войнатаза кърви жаден над нас витае
49
0
 
0
 
! Отговори
Кебапчета преди 6 години
Сссссоссссросссс каза че СССР е последна дупка на техния кавал рубшаджичето марш на гей парада по случай ден олигофренииии.
48
0
 
2
 
! Отговори
Елка да смята преди 6 години
Една муха яла македонска царевица , бг журналистка написала слон се изходи в бг парламента , пита се в задачата що за *** за зеле да си зададем си журналист или политик или да кадър , колко ама колко малко уууууууумен трябва Да Си ......?
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охрид заменят за Скопие и Южна Албания за Западна Македония и албанците си правят цяла държава с Косово и нямат право повече в Македония.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е поредното творение на "западнао-израелската" демокрация!И да не забравите да обвините и наругаете руснаците - иначе Тате С о р о с , няма да е доволен ....
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбия искат Македония като Южна Сърбия.
44
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
решението е много просто - преименува се Македоня на Западна България! .... и тиквата почва да ги управлява ;)
43
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Нфб 43 Руската окупация на Българското Черноморие,трябва да се спре,по същите причини.
42
1
 
6
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
скоро и арабите във Франция ще искат своя държава около Марсилия и Лион...в Германия турците са 10%...
41
2
 
11
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
ЦРУ стои зад албанците и така наречена дъга...исляма опасно набира сила на балканите...
40
3
 
16
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
ако продължаваме да приеваме емигранти и у нас това ще стане...сърбия и македония приемаха албанци и ето днес сърбат попарата вместо да ги връщаха веднага..
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей, ако не е борисов или нинова, ще е турция и македония, или русия и сащ. няма ли един нормален ден с нормални, наши новини?
38
2
 
11
 
! Отговори
хх преди 6 години
Днес албанците изживяват истинска демографска експлозия, имат по 5,6 до и 10 деца, народа им става все по-многоброен,много млади и динамични хора,албанския етнос е в страхотен подем.Същото е било с нас българите от 1830 до 1930 г.А срещу албанците е изправен един изкуствено създаден народ,ке леши плюещи в собствения си извор.Преди 15 г. спасявахме кре тените от фиром,дадохме им 120 танка с боекомплектите,артилерия,минохвъргачки,муниции и пр.а те 10 г. плюха,че боята на танковете не била убави
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При нас се събират група от мъже, които ще отидат да подкрепят Македония и нейната независимост . Също се организират протести по цял свят от хора със македонско самоопределение и не само в защита на Македония .
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боли ме пенисътМен за българия ме боли пенисът, ти ми говориш за някаква си Македония.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
официалното име на държавата им е БЮРМ - Българска Югозападна Република Македония. Точка!
34
2
 
18
 
! Отговори
Боли ме пенисът преди 6 години
Който му се мре - да ходи да мре.Аз лично няма сила, която да ме накара да ходя да мра за някакви маке-боклци,които се отнасят към мен с пренебрежение и омраза.В крайна сметка, както казваше Пит Клеменца в Кръстникът:"Случва се от време на време, лошата кръв трябва да се източва."
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха. 2000 души и то дядки. Но това не е странно, защото точно тези дядки са "прото-македонците", които една сутрин им казаха, че трябва да се събудят "македонци". Сега да не вземат да се събудят, също толкова изненадващо, една сутрин пак "българи"?
32
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено руските *** имат изгода от напрежение на Балканите и те стоят зад размириците.