Гръцката полиция на крак след нападението срещу бившия премиер Пападимос

Пакетът с взривното вещество бил проверяван два пъти, преди да достигне до него
26 май 2017 11:52, Елка Василева
3
Гръцката полиция на крак след нападението срещу бившия премиер Пападимос
Снимка: Reuters

Мащабни проверки се извършват на цялата кореспонденция на политици и бизнесмени в Гърция. Все още полицията не е установила пътя на пакета-бомба от изпращача до ръцете на бившия премиер Лукас Пападимос.

Полицията се страхува, че пликът с бомба, който рани бившия премиер, не е единствен. Проверява се цялата кореспонденция на политиците и всички пощенски станции в страната, предаде БНР.

"Пробив в сигурността и охраната", коментират специалисти в гръцките медии.

Още по темата

Голямото предизвикателство пред властите е, че пакетът с взривното вещество е бил проверяван два пъти, преди да достигне до бившия премиер. Една от проверките е извършена дори от охраната на парламента.

Бившият премиер се движи и с лична охрана, която не е успяла да предотврати инцидента.

Полицията работи по няколко хипотези, като се предполага, че писмото с бомбата е изпратено от терористичната организация "Конспирация на огнените ядра".

Механизмът на взривното устройство е идентичен с този, изпратен на германския финансов министър преди време от същата терористична групировка.

Гърците са шокирани от терористичния акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
кирилов орлов преди 6 години
Цяла Европа пищи заради бежанците,а в Гърция,една от държавите с най много бежанци,никой не обръща внимание на това.Цяла Европа е в шок от атентати с бомби,гърците пращат бомби на своите политици и правят стачки заради орязването на заплатите.Цяла Европа е на крак заради терористите от ИД,гърците си имат своя терористична организация,която праща бомби на Шойбле,щото той бил виновен заради орязването на пенсиите.Няма друга такава държава.
2
1
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Ти бомбата като лимонка с големината на круша ли си я представяш бе мушморок. Имитиране на разбиране е твоя пост
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имитиране на дейност от страна на немърливата охрана, какво толкова има да коментират? Две проверки и не могат да видят, че е бомба?