Сърбия в НАТО? Вучич отсече – не!

Западната ни съседка се стреми към военен неутралитет
30 май 2017 15:30,
212
Сърбия в НАТО? Вучич отсече – не!
Снимка: архив Reuters

Сърбия не планира да влиза в НАТО, заяви днес в интервю за телевизия Пинк сръбският премиер и новоизбран президент Александър Вучич, съобщи БТА.

Още по темата

"Аз участвах в Съвета на НАТО и казах на всички, че ние нямаме такъв стремеж /да влизаме в алианса/. Ние се стремим да бъдем военно неутрални, да бъдем извън всички военни блокове", заяви премиерът, добавяйки, че именно затова страната отделя повече средства за сигурността.

"Военните и полицията получиха нови униформи, в страната пристигат девет нови хеликоптера и в след 60 дни ще пристигнат и руските МиГ-ове", каза той и същевременно отбеляза значението на европейския път за Сърбия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да кажа само на Вучич че вероятноста Европа да има собствена армия е голяма но Европа няма да иска Сърбия !!!!На никой не му пука за Сърбия нито на Тръмп нито на Путин!!
149
2
 
1
 
! Отговори
глигор преди 6 години
нема не бре вучич, ще пиеш една ракия!
148
1
 
1
 
! Отговори
сръбски инат преди 6 години
не,ама да!
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сръбските комуно-национало-фашисти мечтаеха да ги бомбардират с уран, ама не с обеднен а с обогатен. Идеята беше да светнат, като пътеводна звезда Милошевичка в сърцето на правите сърби в тяхния исконен стремеж за София, Плевен, Ихтиман и Самоков. Защото както се вика в сръбските легендарни пословици "Српска без море - како птица без криле, без Стара Србия - како тело без глава, без София - како путкя без ***!"
146
2
 
3
 
! Отговори
Бладислав преди 6 години
До .до 139Ти си предател бе!Сърбите са наши отколешни врагове.Те ни нападнаха след Съединението, те ни взеха Западните покрайнини с помощта на Русия, те избиваха българи в Македония, която беше откъсната от майка България в тяхна полза.Сръбе на връбе!
145
4
 
2
 
! Отговори
Блядко преди 6 години
До Анонимен 187Когато Сърбия беше бомбардирана с уран, ваште деца и внуци скед време също ще боледуват от левкемия и рак!Ще боледуват заради Чернобил другарю ***.Урана, който визираш е обеднен и се ползва в кинетични заряди.Действието му върху човешкия организъм още не е ясно на учените, но на теб е ясно а?Концентрацията му е по-ниска от тази на урана в природата.С други думи във водата в Хасково има повече уран отколкото в този ползван за бомбардировките в Сърбия.
144
5
 
2
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
При сегашната конюнктура няма да ги приемат в ЕО без НАТО. Навремето Клинтън им се закани, че няма да влязат в ЕО преди 2020. Като ги сравнявам с БГ, май нямат кой знае колко много да изгубят
143
0
 
5
 
! Отговори
Младеж преди 6 години
Много знаят господата, имаше един такъв комплекс за вградения камшик, когато всички гласуват против своите собсвени интереси. Жалко че не мога да го намеря сега. За каква демокрация говорите като горе са същите агенти, а вие си гласувате червено. Иначе е ясно, кисели дедаци са се *** от страх от непознатото. Ще си гният тук сами в прахта докато всичко способно иска, не иска - се маха. Жалкото е и простата младеж им се връзва на тъпотийте дето бълват тук.
142
4
 
5
 
! Отговори
все още, преди 6 години
Докато не се създаде общоевропейска армия. Пътят за европейския съюз минава през НАТО. Всички бивши доц страни минахме от там. Наскоро и Черна гора тръгна. Ясно е, че си имат едно наум зарад бомбандировките, ама да му се сърдят на Милошевич. Много си беше повервал. Както и Садам и Кадафи.Така че, има да чакат. Още повече не знам някой да ги е канил.
141
6
 
7
 
! Отговори
Хах преди 6 години
Русофилите са най-жалкият хибрид от неграмотни *** които съм виждал. Имаше един много смешен тип който държеше едно дружество (което няма да наименувам тук), но след като беше получил четвърт милион от Европроект за да си закупи техника и да си осъвремени съоръженията - крякаше против всичко Евро чак се оплюваше. Децата му също бачкаха по чуждестранни фирми тука и то не за лоши пари. Това са вид индивиди които страдат от най-силно изразен когнитивен дисонанс. Пълно народопредателство
140
6
 
7
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
Сръбе на върбе, по 5 на нож! Путински ***, няма да прокопсат пак!
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На японците обогатен уран, а на сърбите - обеднен уран. Голяма обида. Никакво НАТО!
138
0
 
0
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 175Той Вова ги праща с колети по DHL бе.Насипно.С инструкции засглобяване.Няма как да ги спрем
137
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите ще се оправят, а ние ще духаме супа.
136
3
 
2
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Ако някои ми каже че има по-хубава музика за маса от сръпската...ще кажа че за всичко са виновни ***. И в Сърбия цитират ген. Пиночет: " Убий комунист - спаси страната си и света " !
135
6
 
1
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Ако пуснем руските мигове за Сърбия, значи сме най-големите ***. Да ги пусне Унгария, или Румъния, или Албания и Косово...Сърбия никой не я застрашава, нямат нужда от авиация.
134
3
 
3
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
звани 31000 снаряда с обеднен уран!Знаете ли че с тези 31000 снаряда са унищожени 12 танка и БТР-а.Другите поразени цели са макети---------Значи сърбите сами са си виновни да ги напълнят с бронебойни снаряди с уранов сърдечник.Баси идьотите, и на кого са накривили капата като слагаха надуваеми макети на танкове?
133
3
 
5
 
! Отговори
до 125 преди 6 години
Дори и нашият президент с гордост подчертава,че е американски възпитаник!И той е служел с ония пилоти дето са хвърляли бомби в Сърбия!Едно магаре да бяхме избрали за президент по добре щеше да е!
132
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛЪВСКИЙКочината като е най-православната и единствената, която пази традиционния християнски морал защо има само мюсюлмани за съюзници-Сирия, Иран, Хамас, Хизбулла...
131
6
 
9
 
! Отговори
факт преди 6 години
На 5 август 2016-та международният съд в Хага оправда Слободан Милошевич.След като не можаха да го осъдят тихомълком го убиха в затвора.За сравнение Хитлер след като не е могъл да докаже вината на Георги Димитров го е освободил!Но официално живеем в "свободна" Европа и имаме право да говорим и свободно да изразяваме мнението си!А Хитлер бил диктатор!!!