Grexit още на масата – но всичко зависи от Гърция

Жозе Мануел Барозу обаче е оптимист за бъдещето
7 юни 2017 10:45,
6
Grexit още на масата – но всичко зависи от Гърция
Снимка: архив Reuters

Въпросът за Grexit все още не е напълно свален от масата и всичко зависи от това какво ще направи Гърция, заяви бившият председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу по време на първата състояла се в Атина европейска конференция, организирана от фондация "Конкордия", съобщава в. "Нафтемборики", цитиран от БТА.

Бившият португалски премиер каза, че има определени кръгове в Европа, чийто мнения са по-твърди от тези на Германия, и които ще платят, за да излезе Гърция от еврозоната.

Още по темата

Въпреки това обаче Барозу е оптимист за бъдещето и смята, че Гърция е дала много на Европа и партньорите й трябва да признаят това.

Вярвам, че ситуацията в Гърция се развива по-добре. Също така има виждане, че следващото правителство ще извърши по-големи реформи, ще е по-добро по отношение на доверието, икономическия растеж и просперитета, посочва Барозу.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
мързелак преди 6 години
Гърция, ако живееше според икономическите си възможности като стандарт щеше да е по-зле и от България
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАГУБИХМЕ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО: СУВЕРИНИТЕТ И НЕЗАВИСИМОСТЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО НИ НАПОМНЯ ЗА БЪЛГАРИЯ Е БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕВ.СЕГА ИСКАТ И НЕГО ДА НИ ВЗЕМАТ.БЕДНЕ, БЕДНА БЪЛГАРИЯ. БОГ ДА ТЕ ПРОСТИ
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Въпреки това обаче Барозу е оптимист за бъдещето и смята, че Гърция е дала много на Европа и партньорите й трябва да признаят това."Тва е по-лошо от изказванията на конгрес на БКП по време на соца.Ужас.
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ние даваме мило и драго да заменим Българския Лев с евро. Браво!