Бежанците в Турция – скрит коз в ръцете на Ердоган

Преговори за присъединяване към ЕС – почти невъзможни
14 юни 2017 15:00, Екип на Bloomberg
35
Бежанците в Турция – скрит коз в ръцете на Ердоган
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България може да помага в разговорите между Турция и ЕС, но в никакъв случай посредник между политическите лидери, коментира журналистът Тайфур Хюсеин в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му воденето на преговори за присъединяването на Турция към ЕС е почти невъзможно на този етап.

"Има необходимост обаче от нормализиране на отношенията между тях, тъй като двете страни имат взаимна изгода", смята журналистът. 

Турските управляващи нямат интерес бежанците да напуснат страната, отбеляза още той.

"Предстои да получат турско гражданство, а една част от бежанците вече са получили такова преди провеждането на референдума за конституционни промени в Турция. В близко бъдеще не трябва да изключваме, че те са сериозен потенциал от гласоподаватели. Възможно е бежанците да бъдат използвани като коз от страна на Ердоган", подчерта Хюсеин.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
... преди 6 години
"скрит коз" уникални сте!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ердоган поръчител...България поръчител на апашита!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Защо е допуснат въоръжен до руския посланик ?! Защо хората на Ердоган не са го проверили при влизане в залата ,все пак там е руския посланик ?! Защо веднага го убиха ?"1 Не е уволнен чолицай...на входа си показва полицейската карта!2 Там нямаше хора на Ердоган, защото сергията беше на вакъф на Републиканската партия!3 Предупреждават го да се предаде...но той вика че от тук жив няма да излене (личи си че не знаеш турски) все пак посланика лежи на пода и не трябва да се губи време.
10
4
 
4
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "Възможно е бежанците да бъдат използвани като коз от страна на Ердоган."Това отдавна е факт в Европа!Арабски, и африкански *** с френски паспорти са милиони...и гласуват! Така и в Белгия....в Германия на Мурксул...в близките 40-50 години очаквам въвеждане на шериата - по простата причина, че ще са електорално мнозинство!
9
2
 
1
 
! Отговори
Циник до 13 преди 6 години
***...ела във Франкфурт...казана на целия блок е твой - ще си отядеш!
8
1
 
2
 
! Отговори
До анализатор преди 6 години
Посланика беше убит от действат полицай...не уволнен...!!!!!!!!!!!Вие кво правите с вашите действащи полицаи...върви ли бизнеса? :-)
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв ти скрит коз? Още с решението на лудата германска крава се знаеше, че ще се използват от ердоган. Чисто самоубийство.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ние да не сме слепи?Да кажат как да се реши проблема, не само да констатират!!!"Еми слепа нациясте ДА...бабите всеки ден го доказват...първо решете проблема с апашитата!
5
1
 
1
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Гърбетчия много си ...Целта беше да се създаде руско-турски конфликт...опитаха със самолета, не стана и после посланика пак не стана...Вер мехтери.
4
0
 
3
 
! Отговори
До анализатор преди 6 години
"За Ердоган беганците са по-ценни от самите турци!"Е нее колкото вашите "апаши" са ценни за държавата...Верно ли е, че имали имунитет? Щот ние тук ако някой бежанец не се държи прилично или пък проси веднага го прибират! Докато там май апашите имали имунитет :-) :-) :-)
3
0
 
3
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Гурбетчия...защо Реза Сарраф и Помощник Директора на Финанс Банк...са задържани в "демократична" държава ве...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турските управляващи нямат интерес бежанците да напуснат страната, отбеляза още той."Недей да бъдеш толкова сигурен експертче...ще се хранат докъто може но после...никой не е длъжен да ги гледа...
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция никога не е настоявала да влиза в ЕС. Договорката между Турция и ЕС беше, турците да задържат бежанците и ЕС да отмени визовия режим. Турция си спази обещанието, всичко каквото трябваше да направи, го направи. Сега е ред еврогейците да си изпълнят обещанието. Ако не го направят, ще си носят последствията.