Ана Бърнабич е новият премиер на Сърбия

Новото правителство на страната положи клетва
30 юни 2017 09:07, Елка Василева
11
Ана Бърнабич е новият премиер на Сърбия
Ана Бърнабич. Снимка: Reuters

Новото правителство на Сърбия начело с премиера Ана Бърнабич снощи положи клетва. Церемонията протече в тържествена обстановка в присъствието на президента Александър Вучич, на чуждестранни лидери и дипломати, на депутати, предаде ТАСС.

От церемонията отсъстваха патриархът на Сръбската православна църква Ириней и други представители на духовенството. Бойкотът им се обяснява с нетрадиционната сексуална ориентация на новия премиер.

Още по темата

По-рано вчера сръбският парламент одобри новите премиер и правителство.

Кабинетът на Бърнабич ще има 18 министерства - с две повече от предишния. Преди утвърждаването му от депутатите беше приет закон за създаване на министерство за защита на околната среда и министерство за европейската интеграция на страната.

Ана Бърнабич заяви, че приоритет на правителството ще са икономическото развитие, дигитализацията и образованието. Под нейно ръководство Сърбия ще продължи сътрудничеството си с НАТО по програмата "Партньорство за мир", както и политиката за изграждане на възможно най-добри отношения с Русия и ЕС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
7
 
! Отговори
Куко преди 6 години
Ликувайте педерассти !
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БАСИ УЖАСИМи щом Путин ти е бог хващай си куфарите и ходом марш към русия. Лек път.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГошоРусия оставала последната надежда за какво бе? Ти Русия си я виждал само на картата. Дори нямаш идея каква пропаднала *** е русия. Никой не ви спира да ходите в русия какво правите тук още?
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГошоНе знам дали е морално разложено ама ти определено си мозъчно разложено такова.
2
7
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Разочарован съм от сръбският народ и сръбските политици.С поставянето на това морално разложено създание , продукт и олицетворения на западната реалност , те сложиха началото на края.Следват директиви, фондове, промени , подмяна на чипа и ....ЕС.А след това знаем , беднотия, санкции, бежанци и извращаване на морала. Русия остава последната надежда на славяните!!!
1
9
 
13
 
! Отговори
БАСИ УЖАСИ преди 6 години
Жената-мъж. В сравнение с тая Велислава Дърева е мис Свят. Кой знае какво има у гащите това същество? Европейския континент вече мяза на Шоуто на изроддите (Freak show) - Меркелици, Микрони, Магеринита, Тускове, Юнкерси, Барнабичи, Люксембургски и Симитлийски невести....... На фона на тая сганн съвсем естествено Путин изглежда като БОГ!