Конфекция, накити... Руснаците не харчат у нас, а в Турция

Напливът на туристи съживил не само курортите, но и търговията
13 авг 2017 21:35, Петя Славова
40
Конфекция, накити... Руснаците не харчат у нас, а в Турция
Снимка: архив, Булфото

Турските курорти това лято гъмжат от руски граждани. Руска реч се лее по улиците, в заведенията. След близо две години отсъствие, заради кризата със сваления руски самолет /поради която миналият туристически сезон на Турция бе мъртъв/, руските туристи отново се изкачиха на първо място по брой на чужденците в Турция през този сезон.

Преди началото на активния туристически сезон Турция отмени едностранно наложените преди това визи за гражданите на Руската федерация, което улеснява пътуванията на руските туристи, пише БТА.

По данни на турското министерство на туризма през месец юни на тази година 763 727 руски туристи са посетили Турция, което е около 100 000 повече в сравнение със същия период на 2015 г.

Напливът на руските туристи съживи не само курортите, но и търговията.По данни на турската агенция Tax free Global Blue през месец юли т. г. руските туристи са похарчили суми с 403 процента повече в сравнение със същия период на 2015 г.

По около 1400 турски лири харчи отделен руски турист за стоки в Турция. Конфекция, часовници, накити, очила, козметика са стоките, които руснаците купуват най-много в Турция. Закупената конфекция възлиза на 2 245 792 турски лири.

По направени разходи по време на почивка в Турция, след туристите от Руската федерация се нареждат китайските туристи, а след тях - туристите от Кувейт, Ирак и Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: туризъмТурцияруснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами там ще ходят...нали ние и западните красавци много знаем и ругаем.Набито ни е в главите да ги мразим. А те си живеят и щракат с пръсти. ние от нещастие по панелните блокчета тях коментираме. Държавата срещу цяла европа се изправи.. фашисти ги нарека без да лижи задница ,ние от патриотизъм и любов към знамето си се разпродадохме на меркел и колеги.. тя проста турция бе..оставай я си викаме.. хората на 10 място станаха в световна икономика. Сега кажете руснаците и те са *** щото там отиват.
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tурция е основно мюсулманска държава, 1/3 от русвяците са мюсулмани и все повече руски жени и млади девойки приемат исляма за религия. Нормално е да ходят в Турция.
27
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по-далече са тези неандерталци от БЪЛГАРИЯ, ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ Е ЗА НАРОДА!Да не стане като източна Украйна,от руснак само гадости може да очакваш.
26
8
 
7
 
! Отговори
каквото повикало.... преди 6 години
Еми това си поискахме - сещате ли какви ги говореха оня плъх екс-президента и ***?Е! Тоава е резултата....
25
4
 
18
 
! Отговори
Анди Дюфрейн преди 6 години
Според мен не идват в България, а ходят в Турция, защото в Турция курортите по морето имат огромни басейни с чиста вода за къпане зад плажа, а морето в което се изливат отходните канализации на държавите около него служи само за пейзаж на плажа, но не и за къпане както е в Бг. Като искате първа класа курорт-в Турция в басейните, като искате трета- в Бг в осраното море, в което се влива и Дунава който е обрал отходните канализации по пътя от Германия до България.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже у нас много си падаме по средните стойности, нека да пресметнем какво са похарчили на човек богатите от Русия и пр.Както е посочено по-горе, имаме похарчени 2 245 792 турски лири от 763 727 руски туристи.С калкулатора лесно получаваме 2245792:763 727=2,94 турски лири/човек.По курса на лирата, това прави 1.38 лв/човек.Голямо съживяване на търговията в Турция от руските туристи се наблюдава р'ийшли!..Това е само за чорапки. Иначе малко по-нагоре е казано-по 1400 тл на човек.
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - богатите ходят да се харчат парите в Турция: от Русия...Понеже у нас много си падаме по средните стойности, нека да пресметнем какво са похарчили на човек богатите от Русия и пр.Както е посочено по-горе, имаме похарчени 2 245 792 турски лири от 763 727 руски туристи.С калкулатора лесно получаваме 2245792:763 727=2,94 турски лири/човек.По курса на лирата, това прави 1.38 лв/човек.Голямо съживяване на търговията в Турция от руските туристи се наблюдава р'ийшли!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука каквото си изкарат от хотелите, си го харчат там.
21
4
 
5
 
! Отговори
голям кряк! преди 6 години
помпозният шум около руския наплив в турските курорти не съответства на посочваните числа за оборот, например за конфекцията е само скромните 2.245 млн лири, което е приблизително 1.5 млн лв. За държава, с големината на Турция, малко нещо...
20
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
богатите ходят да се харчат парите в Турция: от Русия, Китай, Кувейт, Германия.Тук идват овчерите и свинарите от Англия, общи работници от Швеция и всякакви други ниско платени.
19
17
 
5
 
! Отговори
Mda преди 6 години
700 hilqdi rusnaci bili vdignali ikonomikata na Turkey...haahaahaaa.Samo v Sunny Beach tova lqto ima 3 miliona turisti.Deiba platenite vi paskvili,deiba...
18
25
 
25
 
! Отговори
европа преди 6 години
ХАХАХА Турция им свали самолет,уби им посланика пред очите на целия свят,и руснака пак в Турция.Нмяа как,руснака исляма го влече,мюсулманските държави са му на сърце.Там той се чуства като равен с равен.На запад е просто една пияна *** избягала от цирка.Но руснака не е виновен,съдбата му не е лесна,мафията така се е впила в държавата че не му остава друго освен да се порадва на турския домат,а рускиниъте на някоя турска краставица.Драма от необятната руска история.
17
19
 
14
 
! Отговори
баста преди 6 години
Не ми дреме нито за руснаци нито за турските курорти.Такива материалче пуска сайта та самите драскачи работещи в него като хихикащия да си пишат коментарите.
16
8
 
12
 
! Отговори
Неутрален преди 6 години
Гроздето киселоооо. Уточни кой кого отсвири . Европа ви отсвири,а не вие тях.
15
10
 
20
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Нашите курорти са направени за да можем да приютим бедните руснаци.Какво да се прави - социален туризъм. Нали сме социална държава . . .
14
22
 
19
 
! Отговори
Неутрален преди 6 години
То голямо хвалене таз Турция. Много хубаво ,обаче само през лятото. И 10 милиона турци в Германия не искат да се връщат на поканата на Ердоган ,а дърпат брачеди нагоре към "лошата " Германия. Да не забравят аркадашите че ако не е еврото от Германия и цяла Русия да се изсипе ще реват от недоимък
13
14
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Не е голям пропуск ,че горепосочените не са дошли в България. Не ви ли минава малко през акъла,че другаде и да искат няма къде да идат
12
1
 
8
 
! Отговори
Драгни преди 6 години
Ний пък от оркестър Карандила бяйми на муре и 20 чуека пръснайми 920 лв за дена бяйми 17 чуека. И тука стаа убурота
11
6
 
19
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 години
Товарищ, какво има за разбиране, Ванката ти го каза, 700 000 човека закупили конфекция за 2,2 милиона лири, което е към 3-4 лири на човек, освен това по-долу ти написаха, че тези 700 000 души са по-малко от 1% от сто и петдесет милионното рушко население, така че цифрите са наистина впечатляващи и говорят достатъчно красноречиво, за възможностите които ни демонстрират рашките ... !!!
10
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се отървем от тея скъсани джобове наречени руснаци. България трябва да вдигне нивото и да рекламира в западна Европа и Китай . Тея мишоци вече 20 години ги гледаме ...И няма развитие.