Заев и Вучич: Решаване на проблемите чрез диалог!

Македония и Сърбия ще работят за приятелски отношения
23 авг 2017 18:12, Елка Василева
8
Заев и Вучич: Решаване на проблемите чрез диалог!
Снимка: архив, Reuters

Сърбия и Македония ще решават единствено чрез диалог всяко евентуално несъгласие помежду си. За това се договориха президентът на Сърбия Александър Вучич и македонският премиер Зоран Заев в разговор по телефона.

В дълъг и открит разговор двамата са обсъдили новите обстоятелства, възникнали в отношенията между двете страни, съобщават сръбските медии, като цитират съвместното съобщение, издадено след разговора.

Още по темата

„Независимо от всички политически различия по определени важни политически и регионални въпроси Сърбия и Македония съвместно ще се борят не само за запазване, но и за развитие на приятелските отношения между сръбския и македонския народ и гражданите на Сърбия и Македония“, съобщи кабинетът на президента на Сърбия.

Заев и Вучич са се договорили двете страни да положат още по-големи усилия за засилване на икономическите отношения и взаимната търговия, както и че двете държави ще защитават правата и интересите на дипломатическите представителства на своя територия.

Македония и Сърбия ще интензифицират също така комуникацията помежду си на най-високо равнище, взаимно ще се подкрепят по европейския си път и ще укрепват добросъседските отношения, за да допринасят за стабилността на региона, се посочва в съвместното съобщение след телефонния разговор между Заев и Вучич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тъй, диалог де! Няма само глави да трошат.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите хем натикаха албанците в Македония,за направят мръсотия на македонците и българите,хем лицемерно им се пишат "приятели",хем не дават България и Македония да имат добри отношения и сръбската пропаганда върви с пълна пара срещу България!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като сърбоманите пребиха Заев и влачиха Шекеринска за косата, нещата са ясни. Просръбските медии на Груевски не престават да изливат помия върху новото правителство. Пълен цирк. Не случайно новото правителство прие такъв курс.
2
0
 
11
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Започва нов сериал на "Ну,пагади" между заеца и вучеца- последния отново ще бъде прекаран.
1
0
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Ete kako mozi eden covek...... Ivan Stoliljkovik lider na Srbite vo MK partner N.G. koj gi izgubi koncesiite i tenderite i parite od starata vlada da gi zakara drzavite a dobar drugar na Putin...