Турция създава космическа агенция, за собствена сигурност

Властите в Анкара мечтаят и за собствен самолетоносач
4 окт 2017 07:58,
44
Турция създава космическа агенция, за собствена сигурност
Снимка: Reuters, архив

Турция възнамерява да създаде собствена космическа агенция за обезпечаване на сигурността на страната, заяви премиерът Бинали Йълдъръм по време на церемония за откриване на завод за производство на части за хеликоптери в окръг Ерзурум, съобщи БТВ.

"Решението за създаване на космическа агенция беше взето с цел да обезпечим развитието и сигурността в републиката с помощта на космическите и авиационните технологии, както и за установяване и използване на природните ресурси за благото на народа", отбеляза той.

Йълдъръм добави, че законопроект в тази насока е внесен за разглеждане в парламента.

Турция работи и по други изключително амбициозни военни проекти, сред които – за собствен самолетоносач. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еее като почнете да припадате Турция та Турция.Като ви чете човек коментарите ще си помисли,че е нещо невиждано.Като отвори интернет и види снимки наживо от там и му става ясно,че всичко е едно характерно за географското положение пъчене и дуене.Да, някои хотели са добри,имат красиви жени-(не всички!) и тва е общо взето.
29
0
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Политиците с лобирането за самолет създават конфликт на интереси. Да вземат пример от Турция какво прави. Алчните политици трябва да създават блага за населението а не конфликти.
28
9
 
6
 
! Отговори
стига беее преди 6 години
Турция ВЪЗНАМЕРЯВА.....,МЕЧТАЕ за самолетоносач....Когато тези неща станат факт тогава пийкистанците да се пенявят.Не всички намерения и мечти се осъществяват.Всичко се мени ,всеки ден.Никой не знае какво ще му донесе утрешния ден,затова малко скромност не е излишна.
27
10
 
4
 
! Отговори
медресе преди 6 години
До Анонименпървият опит е на китаеца открил барута, мир на небесата му, а пък корееца Хон Гил Дон летял даже без ракета само с чехли, след него е пророкът Мохаммад, който с летящото магаре разцепил Луната на сърп и чук, и чак после е абхазкия евреин Челеби
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно но факт. Първият опит на човек летял на барутна ракета е осъществен в далечната 1554г край Босфора. Лагари Хасан Челеби е прелетял около 300 метра на самоделна ракета дълга около 4 метра и снабдена със 7 барутни двигателя с около 65кг барут. За това свидетелства австрийският консул по това време в Истанбул Се Бубсек.Има и гравюра от 17 век увековечила полета.Който не вярва да напише Лагари Хасан Челеби в търсачката и да се диви.
25
10
 
7
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Турски космонавти и турските ракети ще летят към обителта на аллаха с *** нагоре, както му се молят, в знак на уважение!
24
14
 
12
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Турчин-космонавт е като ***-философ!
23
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка работа е това Турция.
22
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не разбрах ..Не бе, академиците от БАН ще го правят. Турците много се впечатлили от върховото им постижение- чушкопека!! Ахахахаха
21
17
 
14
 
! Отговори
Брадат пророк преди 6 години
С медресета и бурки космически агенции не се правят. Трябва и акъл.
20
20
 
13
 
! Отговори
АЛАХ МОХАМЕДОВ преди 6 години
Турчин и технология?!!АХАХАХАХАХ АХАХАХАХАХ АХАХАХАХА АХАХАХА АХАХА АХАХА ХАХАХ ХАХА ХАХА ХАХАХТоя виц ми даде настроение за деня.Само не разбрах Дарвинистите не Ердоган ли ще правят тая агенция или Дервишите от Анадола?
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дупе да им е яко - с 40% им вдигна данъците султана, -----Недоразбрал *** бърза да се изкаже. Всъщност корпоративният данък от 20% става 22%.40%ното увеличение касае автомобилите. Фин.министър каза:"Съществуващата данъчна система за автомобилите се основава на обема на цилиндрите на двигателите. Ще променим това, така че да се основава на стойността на колите "Това, ще рече, че де факто хората ще плащат по-високи данъци само за новите коли, а не както тука за таралясници от 150 к.с.-400лв
18
2
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Макетата имаха самолетоносач, първият самолетоносач в света, ние обикновените хора го знаем като Ноевият ковчек, но още го търсим.
17
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция първи ще стъпят на Марс и ще изградят халифат там. Не е ли противоислямско да се ходи в космоса? Компетентните да кажат :)
16
13
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
България - лоша, добра - е такава каквато е. Никой не те задържа. Във всички случаи щеше да е много по-добро място за живеене без намесата на Турция, която никога не можа да преглътне, че вече сме се отървали от нея. И опитите ще продължат - както каза по-долу един турски *** - ние сме хора упорити и работни.
15
11
 
16
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Бил съм емигрант много години. Върнах се в БГ преди 7 г. понеже си мислех че БГ-тата са станали хора и БГ е станала западна държава. Което очевидно не е и никога няма да стане. След няколко месеца ще си обирам семейството и пак ще бъда емигрант . Политически , икономически , какъвто щеш вид - такъв.Тоест , знам много добре какво е да си емигрант , бежанец и тнт.
14
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, точно такава статия им трябваше на турчо.лята. Големи фукни, въздух под налягане. Дупе да им е яко - с 40% им вдигна данъците султана, кеф ти нов палат, кеф ти агенция.
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименBejancite ne sa neshtastni. Vsashtnost tova e raketnata programa na erdogan(niamam po-malki bukvi za nego)
12
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работливи са и при това много (за разлика от севрозападните си съседи лентяи) .Така че каквото поискат , това ще направят .А БГ-тата ще смучат ракия вечер и ще разправят как всички за нещо са им виновни .И ще ръкопляскат на разни динковчета като се гаврят с нещастни бежанци.
11
4
 
20
 
! Отговори
Янко преди 6 години
До 18Съгласен. Нека само уточним, че заводът, който откри Йълдъръм в Ескишеир ще призвежда части за хеликоптерите Сикорски, които изцяло се произвеждат в Туция. Вчера по ТРТ Хабер Йълдърим каза, че е въпрос на много кратко време да се създаде и космическата агенция. А ние тук само си чешем езиците и се присмиваме на съседите