Македония гласува на избори за местна власт

Това ще е първият голям тест за правителството на Зоран Заев
15 окт 2017 07:54, Красимир Ангелов
7
Македония гласува на избори за местна власт
Снимка: Reuters

В Македония днес се произвеждат местни избори, които ще са тест за новото ляво правителство на Зоран Заев пет месеца след като дойде на власт в обстановка на остра политическа криза,  съобщава Асошиейтед прес.

Първият кръг на изборите е днес, като над 1,8 регистрирани избиратели ще изберат кметове и общински съветници в столицата Скопие и други 80 общини. Вторият кръг е насрочен за 29 октомври.

Проучванията на общественото мнение сочат, че управляващите социалдемократи имат малка преднина, особено в Скопие, където техният кандидат за кмет води с 2,6 процентни пункта пред кандидата на консерваторите.

Консервативната ВМРО-ДПМНЕ, главната опозиционна партия, се стреми да защити своята доминация на местно ниво. На предишните местни избори през 2013 г. те спечелиха в 56 от 81 общини, когато социалдемократите спечелиха общо четири.

Гласуването ще започне в седем сутринта и ще приключи в 19 часа. В изборите ще участват кандидати за кметове и общински съветници от 19 партии и коалиции и 64 независими кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо имат тези 2 знамена? Нещо не схващам!?
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото нещо ,което ме интересува от местните избори в БЮРМ,е с още колко кмета от албанските партии ,ще се сдобие държавичката на,, потомците на Сашо педера.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво беше това Македония? Някаква местност от Гърция ли?
3
3
 
9
 
! Отговори
Граовец преди 6 години
И в ФЮРОМ и в БГ както и в останалата част на света социализма води до нищета. Виждаме на какъв хал са менторите им от Белград и големия брат от Москва.
2
2
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 години
Тоз Курц ли е куц лие муц ли е за какъв са мисли със тази смешна даржавичка ?!?
1
2
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Ами виж колко се интересуваме от Македония.Мрази си на воля.