Вучич след присъдата на Младич: Да гледаме напред!

"Да помислим къде и как ще живеят децата ни, да запазим мира"
22 ное 2017 16:23,
15
Вучич след присъдата на Младич: Да гледаме напред!
Снимка: Reuters

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич заяви, че едва ли някой е бил изненадан от присъдата, с която бе сложен край на процеса срещу бившия командир на босненските сърби Ратко Младич, защото тя е била ясна предварително, съобщава белградското електронно издание Srbija Danas.

"Като президент на Сърбия, мисля, че нямам право да тълкувам присъди", заяви Вучич пред репортери във Войводина.

Още по темата

Той подчерта, че ако някой си мисли, че присъдата на Младич е открита рана за сърбите, то той е направил истинска грешка.

Сръбският президент се обърна с призив към гражданите на страната да гледат към бъдещето: "Да помислим къде и как ще живеят децата ни, как да запазим мира и стабилността в региона".

Вучич все пак призна, че денят е емоционален за голяма част от хората на Балканите, за семейството на генерала, за близките и роднините на жертвите.

В тази връзка той подчерта, че Сърбия ще работи усилено за изграждането на общество, в което никой от членовете на националните малцинства няма да се чувства застрашено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше господина на неговото място каква песен щеше да пее ? В една близка на нас държава някои продължават да унищожават мирни хора заради това , че не са съгласни да забравят родния си език и си търсят правата . Тях кога ще ги осъдят за престъпленията и хилядите избити и изгорени живи ? Подстрекателите за това си казаха преди година колко средства са изхарчили да има размирици в тази страна и да доминират там .
12
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
зашо си предадохте героите на измисления трибунал в хага позор
11
4
 
15
 
! Отговори
нн преди 6 години
При разпада на Югославия какво очаквахме да мине по мед и масло ли? Генерала е изпълнявал нечие друго нареждане и сега виновен. Американците цвете ли са дето съсипаха Сърбия, ще ги съдят ли? *** история.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До u4en Това защо не го кажеш на християните от Иран ,Ирак, Афганистан , Сирия късето са подложени на масово изтребване
9
5
 
16
 
! Отговори
защото е славянин преди 6 години
Т.н. "съд" в Хага не намери никакви доказателства за вината на генерал Ратко Младич, по 11-те точки на т.н. "обвинение". Той беше осъден, още преди да започне процеса, защото е православен, защото е сърбин, защото е славянин, защото е защитавал страната си и свободата на народа си. Осъден, по поръчка на международните радикални ислямски терористи.
8
15
 
8
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Колко ги молеха от ЕС - не гонете мюсулманите....не ги убивайте...а комунистите на Милошевич - ще си правиме каквото искаме ..НАС РОСИЯ НИ ПАЗИ ! ....е видяхми колко ги пази !
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива като касапина Младич и другите СА ТРЕБИЛИ И СЪРБИЗИРАЛИ БЪЛГАРИТЕ В ЗАГРАБЕНИТЕ или по-точно подарени територии ДРУГАРИ НЕГРАМОТНИЦИ СЪРБОЛЮБЦИ!!!Както казват вашите любими сърби СРАМ ДА ВИ Е ама откъде срам у един "български"патриОТАР по дефиниция "православен"русосърболюбец-комунист с ДО основно образование!!Тоя на снимката Е СЪЩИЯ КАТО МЛАДИЧ просто не му се е отдала възможност да си покаже способностите!ВСЕ ПАК ИМА НЯКАКВО ВЪЗМЕЗДИЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЗА ВСЕКИ ЗЛОДЕЙ.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово е света земя Сръбска
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аркан и Ратко Младич национални герои на Сърбия
4
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тази присъда сърбите се наредиха до фашистите на Хитлер, така че вече нямат морално право да ни наричат нас фашисти.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мюсюлманинПърво ми говориш за морални опори и свободен свят после се радваш, че гугъл и туитър цензурират хора с друга гледна точка . Ти си един платен *** нищо повече.
2
16
 
9
 
! Отговори
християнин преди 6 години
Това означава, че и сърбите признават, че сгрешиха, извършиха геноцид и войната ,която водеха срещу свободния свят бе без морална опора и тяхна национална грешка. А такива като 1 са просто представители на лъжливите новини...вашето време мина и дори Гугъл и Туитър, въпреки парите които плащате, Ви отсвиреха....защо ли?
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да помислим къде и как ще живеят децата ни, да запазим мира"Това означава ли, че ще оставите мюсюлманските орди да си правят каквото искат и да ви изнудват в името на мира?