Фермерите изкарват тракторите, блокират пътища в Гърция

Те искат: Безплатно здравеопазване, ранно пенсиониране...
Обновена: 16 яну 2018 10:05 | 16 яну 2018 09:50, Елка Василева
25
Фермерите изкарват тракторите, блокират пътища в Гърция
Снимка: архив, Булфото

Фермерите в Гърция изкарват тракторите на 22 януари и смятат да издигнат блокади по пътищата. Решението е взето от земеделските производители от района на Кардица на съвещание снощи. В него са участвали 25 браншови сдружения, съобщава в. "Та неа".

Председателят на федерацията на фермерските дружества от района на Кардица, Централна Гърция Вангелис Бутос, е казал пред гръцката агенция АНА-МПА, че решението за блокадите е взето и че тракторите вече са на селските площади, а днес фермерите ще обсъдят и формата на протестите в следващите дни.

Земеделските стопани в Гърция са недоволни от насъбралите се, според тях, проблеми в бранша, които с течение на времето са се изострили и са довели до драстично намаляване на доходите им.

Фермерите настояват с данъци да бъдат облагани само реалните им доходи, необлагаемият за тях минимум да е 12 хиляди евро, да се премахне осигуряването и да се намали възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за жените.

Земеделските производители искат още гарантирани цени за тяхната продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на сто процента обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.