Цените на роуминга на Балканите – различни от тези в ЕС!

Изоставаме за киберсигурността, посочи Мария Габриел
Обновена: 19 мар 2018 14:32 | 19 мар 2018 14:30,
23

Цените на роуминга на Балканите ще бъдат дискутирани на 17 май по време на международна среща в София, съобщи еврокомисарят Мария Габриел в "Директно" пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че тогава ще бъде начертан ясен план за намаляването им. За целта още следващата седмица започват разговори между мобилните оператори в ЕС и извън него.

"Не може да се очаква обаче цените на разговорите и мобилния интернет в роуминга да станат като тези в ЕС", посочи Мария Габриел.

Тя допълни, че за първи път се работи и по дефиниция за понятието "фалшиви новини".

"Вече се набляга на прозрачността. Важно е да знаем как работи механизмът на фалшивите новини, кой стои зад това и колко струва", посочи еврокомисарят.

Освен това се предлага по време на политическа кампания ясно да се обозначава политическата реклама. Още на 25 април ще бъде обсъждан общ подход за борбата с този феномен.

"Изоставаме по отношение на киберсигурността", каза още Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Джендъркат пак се показа. Умни са джендърите, знаят какда живеят на чужд гръб!
17
0
 
1
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Джендърката се птново се показа!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Механизъм за фалшиви новини" къде е онази министърка на бат Бойко която онзи ден застана на страната на Великобритания за отровения шпионин БЕЗ ДА Е ИСКАЛА ДОКАЗАТЕЛСТВА, БЕЗ ПРОВЕРКА, БЕЗ РАЗСЛЕДВАНЕ, БЕЗ СЪД БЕЗ ПРИСЪДА.??? ЩЕ Я СЪДЯТ ЛИ ТАЗИ ПОД,ЛИЗУРКОВИЦАА за роуминга доколкото знам сме в ЕС (поне по цени на стоките и заплати на политиците) защо ще е различен от ЕС? ? !?
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сърбия, Унгария и Австрия един от нашите оператори не предоставя мобилен интернет независимо към коя мрежа от месните се свързвате. Та за какво точно говорим? В Европа или около нея сме?
14
0
 
23
 
! Отговори
Бай Колю преди 6 години
Всички новини за подвизите на Марийчето са фалшиви!
13
2
 
21
 
! Отговори
Еурупа преди 6 години
Аййй сиктир на този ЕС! Уж сме в ЕС ама не точно.. Измамата с роуминга излезе наяве.. Ама потребявай повече в Бг та по-малко в ЕС.. Измери! Взех си испанска карта и съм на роуминг в Бг.. Нъцки хахахааа
12
1
 
5
 
! Отговори
Fidigi преди 6 години
Koncentriraite se varhu mirno i barzo povishavane na zaplatite na bg narod....buntovnicite ste prevzemat eu...ste ima pak gilotini v eu....?!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къдее неограничения мобилен интернет питам аз и докога няма да го има колкото до вифи ами в селата нее ли редно освен пред кръчмата да ги пуснат из цялото та да си доволен за няколко часа да си слушаш радио или тв като хората.нема да забогатеят
10
0
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Стокиращата кумичка защо не си гледа далаверите и тези на брат и да не се обажда наизуст по теми, които не разбира, а само е зазубрила това, което са и написали и го рецитира с комсомолски патос
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не може да се очаква обаче цените на разговорите и мобилния интернет в роуминга да станат като тези в ЕС"И с еврото ли така ще ни кажат ако го приемем?Тогава Маро кво правиш в европейския парламент? После вейте знамето на тия експлоататори.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТъй наречените "фалшиви новини" са неудобните новини,докато в медиите се пускат глупости за четене,краденето,важните неща и гласувания се прикриват.Спретнаха си и закон с който да преследват журналисти,коментиращи,служащи и т.н.Много ми напомня началните години на Хитлеровата диктатура.
7
0
 
17
 
! Отговори
брей преди 6 години
Фалшивите новини са ни най-големия проблем !
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тя допълни, че за първи път се работи и по дефиниция за понятието "фалшиви новини"."Питай си собствената партия за това. Истината е лъжа "фалшиви новини", а лъжата е "боготворена", че никой не може да държи отговорност или са БСП или хората виновни все. Такава държава няма никъде пълен цирк сме пред целия свят.
5
0
 
22
 
! Отговори
калинка малинка преди 6 години
И защо да не може,тиквено главо?Нали УЖЖЖ сме част от ЕС?Нали това ни набивате в главите от 10 години?Защо ви слагат там,като не можете да защитавате интересите ни?!?Защото сте продажници,затова...и си давате г.....ъзовете на този и онзи срещу най-тлъст подкуп.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От колко години все лъжат и за това!!!!!
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има статия в Политко за тази правят е на кайма защото от нея нищо не ставало..
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е най-негодния еврокомисар , завършила фиология и политология голямата експерка по телекомуникаци и сигурност..
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та тая тетка си изключва компютъра от контакта, седнала да ми обяснява за киберсигурността...