Сръбски медии: Нов погром в Косово и Путин праща самолети

Българи и румънци нямало да посмеят да ги свалят
Обновена: 30 мар 2018 08:29 | 30 мар 2018 08:25,
373
Сръбски медии: Нов погром в Косово и Путин праща самолети
Снимка: архив Reuters

При нов опит за погром над сърбите в Косово, Руската федерация ще изпрати своевременно значителна военна помощ на Сърбия.

Това обещал Владимир Путин на сръбския си колега Александър Вучич в телефонен разговор, твърди белгардското електронно издание Srbija Danas, цитирано от "Фокус".

Сайтът се позовава на източник от Москва, който разкрива детайли за дискусията между двамата президенти.

Сърбия, която Путин официално определи като "най-важния партньор и съюзник в Европа" на Русия, може да разчита на максимална помощ и защита от страна на Москва, твърди източникът на изданието.

Според него още преди време Путин лично наредил на генералите и други военни експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост. В тях е посочено, че руските самолети може да достигнат до Косово в рамките на два часа и да действат, за да защитят сръбските държавни и национални интереси.

Също така е разработен подробен план за прехвърлянето на най-известните руски специални сили в Сърбия. Оценката е, че те може да бъдат дислоцирани в Сърбия, т.е. в Косово, за най-малко 24 часа.

На въпрос как руските самолети ще достигнат до Косово, след като е малко вероятно страните от НАТО, които заобикалят Сърбия в обръч, да разрешат преминаването им, официалното лице от Москва, чието име не се разкрива, отговаря по следния начин:

"Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да свалят руските самолети? Не забравяйте, че Русия е най-мощната военна сила в света и имаме начини ефективно да неутрализираме всяка опасност. Затова не вярвам, че те биха се осмелили заради Косово и албанците да рискуват една голяма европейска и може би световна война".

В документа "стратегия за защита на Сърбия" се споменава и възможността да се действа в Косово и от далечни разстояния.

"Русия има ракетна система в Черно море, но и от други места може да действа срещу вражески цели в Косово. Няма сила, която да ни попречи да защитим сърбите", категоричен е източникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще стане,като с изрисувания в Русия влак,ще се запъти към Косово и ще се върне.
310
13
 
6
 
! Отговори
Слава преди 6 години
Слава,Расия.дяволските,*** требе да се отстрелват
309
11
 
12
 
! Отговори
българин преди 6 години
Разтягане на руски локуми за наивници ! Сърбия може да бъде защитена единствено от НАТО , ако пожелае да стане негов член ! От Русия ще изстрелват ракети и ще целят албанските сепаратисти в Косово - по-голяма тъпня не бях чувал !!!
308
10
 
11
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Сърбете винаги "нож в гърба" са ни забивали, и не ги разбирам тези дето ги подържат. От албанци и Албания никога нищо лошо не сме видели!
307
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите са смел и достоен народ. Уж сме като братя- генетично, културно, но сме тяхната противоположност.
306
17
 
11
 
! Отговори
Падение по сръбски преди 6 години
Да плашиш гаргите с чуждо плашило , само сърбите го могат.А до всички русофилски мишки дето отписват собствената си родина като военна сила-добре че от сега се предавате , та да знаеме кой е шубе и при жените да ви пратиме.България е най въоражената страна в ЕС по глава от населението.Такива оръжия имаме в дружинката , че свят ще ви се завие.Добре са ми дошли на мерника руснаците.
305
4
 
13
 
! Отговори
До 307 преди 6 години
Български лекар си купува жилище в Германия и има вила в Гърция , но ти май живееш някъде в Русия и черпиш информация от ТААС за България.Колкото и да се опитва Путин да ни унищожи , толкова по силни ставаме ние-честните и упорити българи , които се развиват въпреки натиска от боко доганчо пеевски нинова цацаров радевчо златев цеко и ВТБ банк.Сталин не успя , а вие с Путин ни плашите-аматьори.Малко ви остава , сами ще се чудите и маете , на заблудата в която сте вярвали.Скоро друзя жални
304
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12 пускови остановки за с 300 .... 24 за с 200 . 48 самоходни пускови Куб квадрат . И около 70 броя остановки за с125 и с 75 волхов . Навремето рашките ни обеждаваха че стигало срещу турция АКО е верно стига и срещу южният им военнен окръг днес
303
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме бая повече и по добро пво от сърбия преди войната в косово може бая космонавти да заземим ако ни скимне въпреки че е бая старичко вече но и тяхните звездолети са му почти набори
302
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До309 а сега реално как е. Съседа ми е руснак учител по химия от москва с едно дете 19 годишна дъщеря разведен. Взима 27 000 рубли на месец .Пенсионира се през 2016 продал е ВСИЧКО КОЕТО ИМА и си купи жилище за 50 000 лева неще изобщо да се връща в.... минус 68 клема... някъкъв техен лаф за климата в русия Наскоро смазах от бой един негов сънародник дето му се мъкнеше след дъщерята . сержант от вдв се пъчеше .Сега даскала ме кандърдисваза зет момичето е хубаво ама 15 години разлика имаме
301
5
 
6
 
! Отговори
Трак до мечтатели преди 6 години
Даже и по време на соца не лъжеха толкова много , че са най великите на света.Путин се опитва всячески да задмине Сталин.Най опасни са малките и недоразвити хорица , защото получат ли власт , само за отмъщение и мъст си мислят.Гьоринг е типичен пример , а скоро и Путин ще стане.
300
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдв шкия Ил76 се сваля бая лесно наскоро свалиха един май ан 30 се води подобен клас с 57 мм оръдие загинаха към 30 рашки и някъкъв генерал
299
4
 
7
 
! Отговори
Вицове по руски преди 6 години
Видяхме как ги защитиха през 99г.Жалки са руснаците и всички им се смеят.
298
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пипи дългото чорапче"А Как е възможно руски учител и обикновен лекар да си купят жилище във Варна?"Не знам за лекаря, ама един учител прави по 60 000 рубли, което е около 1670 лева. И аз искам да разбера, как става тоя номер ....
297
27
 
14
 
! Отговори
Некой преди 6 години
Сърбия ще е новата Сирия значи. Колкото си защитиха самолета от турците и колкото защитиха сирийците толкова и сърбите ще оправят алкохолиците от Сибир!
296
13
 
31
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 6 години
Защо всички сте анонимни?Или да храчите скрито е много мъжко?Сърбия си знае интереса,Русия също.Ние обаче се продаваме и спасяване поединично.А Как е възможно руски учител и обикновен лекар да си купят жилище във Варна?Не съм чула български учител да си позволи вила в Гърция.Мислете като пишете .Главите са Ви дадени да мислите а не да плямпаме. Отсейте зърното от плявата а и четете различни източници Моля!
295
12
 
15
 
! Отговори
свинаря преди 6 години
До ГеополитСлужих в казармата през 2006-та,и мога да каза,че имаме ПВО не само на документи. Това,че армията ни е малка и със стара техника не означава,че изобщо я няма.
294
18
 
7
 
! Отговори
свинаря преди 6 години
Имаме С 300. Имаме и друго ПВО. Образовайте се,моля!
293
4
 
25
 
! Отговори
levski преди 6 години
албанците тормозят сърбите
292
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме ли с какво да ги свалим????