Протести в Скопие: Ще дадем живота си за Македония!

Недоволството е против договора за новото име на страната
18 юни 2018 08:44, Елка Василева
144
Протести в Скопие: Ще дадем живота си за Македония!
Снимка: БТА

Македонската полиция за борба с масовите безредици използва звукови гранати и сълзотворен газ, за да разпръсне белязан от насилие протест в Скопие против договора с Гърция за новото име на страната, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позовават на телевизия А1 и на очевидци.

Още по темата

Полицията се е намесила, след като някои от демонстрантите започнали да хвърля камъни и бутилки срещу служителите на реда, охраняващи парламента, пише БТА. Тълпата скандирала: "Македония, няма да изоставим името",
"Ще дадем живота си за Македония" и пеела патриотични песни.

Няколко демонстранти са били арестувани. Седем полицаи и трима граждани са ранени. В протестите са участвали неколкостотин души.

Недоволство срещу името Република Северна Македония имаше и на гръцка територия. Полицията употреби сълзотворен газ, за да разпръсне около 4 хиляди души, които се събраха близо до мястото, където беше подписан историческият договор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
ЛюПчо преди 5 години
Ние македонците сме най великиот нарот во света. Последните изследвания на наши историчари говорат че Христос е наш.Викал се е Христе! Първиот човек во свето Адамче е от Срумица.
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Беларус, Полша и Украйна да, но в *** всичко вече е омешано с азиати - монголоиди. 90% от населението там вече има плоски физиономии и азиатски скули,
102
2
 
11
 
! Отговори
до 113 преди 5 години
Излезте в чужбина, огледайте се, ослушайте се. Не гледайте по-далеч от носа си. Идете в Русия, Белорусия, Полша и вижте как изглеждат на външен вид славяните. Колко процента от нас приличат на тях! Болшинството от нас сме потомци на местно тракийско население!
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До проф.Александър ФолАлександър Фол никога не е отричал славяните не гра мотнико. Освен това знаеш ли къде са правени тракийските съкровища? В Мала Азия, и това се крие от нашите со ро со питателни историчари Останките от траките са говорели на гръчки и латински 6 века преди да дойдат славяните, които доста трудно научават гръцки и това ги е спасило от асимилиране
100
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, тези македонци никога не са били нормални, а сега съвсем изтрещяха. Държат се сякаш някой е тръгнал да ги коли. Колко сърцераздирателно! Вече взе да ми става смешно и да ми писва. Опитвам се да ги разбера, но пусто не мога. Това са хора, които се държат като наплашени зайци, но май се плашат не от когото трябва. Не знам. Тези хора не могат да проумеят, че ако не се споразумеят с Гърция и не тръгнат най - сетне в определена посока доникъде няма да стигнат. Всеки си страда от акъла.
99
3
 
4
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
Българите сме траки. Населението на цяла Европа има тракийски произход тъй като никой досега не е представил доказателства за по-стар и древен народ. Славяни не съществуват. Това са траки прекръстени от великосъветската панславянска шовинистична доктрина. Говорим на тракийски език, както и половин Европа. Въпроси?
98
4
 
4
 
! Отговори
тз тз преди 5 години
До Анонимен 114Нарича се История славнобългарска. Тия славяни си ги задръж.Интересно как кръвожадната Римска империя не е избила населението в Галия, Иберия, Британия, а точно траките. Колко удобно за съчинената историография.
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой се делът на макета, на майни, на трънчани, на каракачани, на шопи капанци. шопи чернодрешковци и какви ли още Но има една дума която сближава всички.- ЕВРОПЕЕЦ СЪМ
96
3
 
12
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"Протести в Скопие: Ще дадем живота си за Македония!"=====================================Хм, а навремето дедовците им си дадоха живота за България... до какво нещо води болшевишкия ционизъм, патологията му - комунизма и промиването на мозъци! Ужас братя!
95
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 39Соросоидната опорна тачка, че макетата са наследници на древните макета а българите на траките, да ги питам знаете ли че Римската империя е била най-кръвожадната империя и е избила до крак и траки и македонци. Ако сме потомци на траките, защо не говорим на тракийски а на славянски и се наричаме българи а не траки? Защо Паисий е написал История славяно-болгарская , а не история тракийская?
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ПРЕЗ ЮЛИ - ПЪРВИЯТ ПРАЙД В СКОПИЕ.КАТО ЩЕ СТАВАТ ЕВРОПЕЙЦИ, ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТ *** ЦЕННОСТИ.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този кръстопът никои не може да каже на кого е потомък.Който не е минал оттук, той не е оставял потомство.
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия, които си ги дават животите, първи име се виждат гърбовете, когато засвирят куршумите."Братя, на оружие, някои от вас ще загинат, други ще останем живи, но ще помним вашия подвиг!"
91
5
 
16
 
! Отговори
Яз преди 5 години
И пак не ми е ясно защо толкова ридание за тази Македония? То няма нищо в нея. Виж туй Добруджа, Беломорието, за тях си е струвало да се борим, ама Македония...?
90
2
 
12
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Макета, спокойно, това име, "Р. Северна Македония" ще е трайно колкото "Източна Румелия" ............................ "Когато Българин реши да гони заек, ще го настигне и с волска кола" /Турска поговорка/
89
4
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Дайте живота си за Майка България, ако е нужно, а не за някаква измислица каквато е македонизма.
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ле-ле, колко са лоши противниците на новото име (като четеш материала, де!)
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Do до 39,тия дето си ги описал са ВИКИНГИ,САКСОНЦИ И ОТТАМ АНГЛОСАКСОНЦИ населяващи днес северна Европа,те са предимно кокалести кривундели и има много рижави в Ирландия например!РУСНАЦИТЕ СА ВАРЯГИ или ВИКИНГИ.в самата Руска Федерация са с много монголска кръв от татарите затова начело с Путин КОЙТО НЕ Е ВИСОК ДОРИ НА ТОКЧЕТА са монголоидни половината.В Белорусия са наистина с европейски лица,а в Украйна много от хората приличат на нас!За южните славяни пък да не говорим как изглеждат!
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давайте го ама да знаете че отсега нататък името МакедониА принадлежи на Гърция,вие трябва да уточните че давате живот за Евентуалносеверна македониДЖА!!Много добро ще направите на албанците и нас българите ако се самоубиете вие гнусните македонисти,ама къде ти, напразни мечти!НЕМА, НЕ Е ИМАЛО И НЕМА ДА ИМА "ЕТНИЧКА МАКЕДОНИJA"!Янко Бачев,Стефан Влахов Мицов хахахахаха,само другия главен античен македонец Тодор Петров липсва на митингот, да не е в Австралия?!Там са най-древните ...кенгура!
85
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я, па ЯЯ дай линк Шорошшш, че на митинга са се развявали сръбски знамена.