Ердоган на новото летище: Ако е рекъл Аллах, ще е марка!

Това ще е най-голямата аерогара в света, настоя той
Обновена: 22 юни 2018 09:46 | 22 юни 2018 09:30, Елка Василева
81
Ердоган на новото летище: Ако е рекъл Аллах, ще е марка!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган направи първо символично кацане на третото летище в Истанбул, един от големите проекти, които той изтъква в кампанията си за изборите в неделя, съобщи Франс прес.

Държавният глава кацна снощи на това летище, което трябва да бъде открито частично на 29 октомври, когато е националният празник на Турция, пише БТА.

"Ако е рекъл Аллах, нашето летище ще се превърне в марка, която ще стигне далеч отвъд нашите граници", заяви той при пристигането си в Истанбул след митинг в южния град Газиантеп.

Разположено на европейския бряг на Истанбул, близо до Черно море, това ще бъде "най-голямото летище в света" според Анкара със своите 67,5 милиона квадратни метра.

Ердоган каза, че до 2023 г. то ще може да обслужва по 150 милиона пътници годишно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ErdoğanТи пък откъде знаеш дали е българин,преди да го обиждаш?Не само българите пишат на български тук.
47
4
 
2
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Що превеждате Аллах бре, нали уж арабите дето колят из Европа крещели били "Бог е велик на арабски"??!? Или бъркам някъде? Последно Аллах и Бог едно и също ли е? Питам за един приятел, не друго! Ако се окаже, че е едно и също, то тези 270 милиона жертви на Ислямския джихад ще се окажат в името на Бог! Интересантна работа.
46
0
 
18
 
! Отговори
777 преди 5 години
Комшията ако има и аз имам.......!
45
13
 
18
 
! Отговори
Erdoğan преди 5 години
Палеологпреди 4 часаНе е далече времето, когато румейските безсмъртни легиони отново ще маршируват в Константинопол. Ти хубаво си мечтаеш ама ако наистина бяха безсмъртни как тогава Османската империя преби и ги изгони?Запомни и друго нещо този град не се казва Константинопол а се казва ИСТАНБУЛ. Разбирам че ви е трудно да възприемате някои неща, но ИСТАНБУЛ принадлежи на ТУРЦИЯ и така ще си остане. То по-добре вие българите да не се занимавате с тия работи, гледайте си ващо правителство!
44
4
 
16
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
Летище "Султан Ердоган Великолепни" :-) Три писти тази година, после още три. 150 000 000 пътници на година. Голям проект е, няма спор. Хубавото е, че самолетите за и от него ще минават над България -> повече пари от такси за бюджета.
43
4
 
22
 
! Отговори
999 преди 5 години
ЗЛОБНИТЕ БЪЛГАРСКИ КОМЕНТАРИ ,НЕ ЛИПСВАТ -НЕ,-ПРЕКАЛАВЯТ!!!БЕЗ ДА ОСЪЗНАВАТ,ЧЕ ОТ ТОВА БЪЛГАРИЯ СЪЩО МНОГО ПЕЧЕЛИ !ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ЛЕТИЩЕТО - ВЕЧЕ Е МАРКА .ЧАКАЩА СВОЕТО ИМЕ,КОЕТО СПОРЕД АНАДОЛСКАТА АГЕНЦИЯ МН.ВЕРОЯТНО ДА НОСИ И ИМЕНО НА РЕДЖЕП ТАИП ЕРДОГАН.А ЕРДОГАН В ПОЛИТИКАТА ВЕЧЕ СЕ Е ДОКАЗАЛА МАРКА !
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
sayta e bilgarski no nyama proska ako napisa pozitiven komentar otnosno bg vednaga go triyat evreyska zloba,alcnost,nadmenost,litsemerie..... e tova ne sobstvenitsite na tozi sayt ne sa bilgari a sa evrei
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес по немските новини - летището няма да обслужва европейски линии---- nemtsite si skisiha g..ovete za da sprat tretoto letiste no ne uspyaha sega sled 2 g. gleday kolko ste sa pitnitsite v letisteto na frankfurt i ste razberes zasto sinuvat proso
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сто F35 да дадат на Турция--- e ne ni davat nie sme edin ot proizvoditelite
39
17
 
6
 
! Отговори
До СатаНато преди 5 години
Ейй кастрено колче защо не отиваш в Турция да живееш като я харесваш. Защото българските изселници в Турция ги смятат както нашите *** в Бг.
38
13
 
3
 
! Отговори
дедо преди 5 години
До СатаНАТОЯко *** сте се навъдили тук нещо. Ами ходете си в *** там!!!
37
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
естесвени съюзници на България са Гърция , Румъния, Албания, и Хърватска. Само Сърбите и турциет не са ни естествени съюзници
36
23
 
9
 
! Отговори
Бабана Тупан преди 5 години
Я не се дуйте турчовци с вашия Ердоган,щото външния дълг на Турция гони вече 500 милиарда. Ердо вече е поискал от Баце заем,*** той му е отказал,зер броени милиарди бързо свършват,а трудно се събират
35
21
 
6
 
! Отговори
Палеолог преди 5 години
Не е далече времето, когато румейските безсмъртни легиони отново ще маршируват в Константинопол
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
баси колко е лош този Ердоган да не защитава американските интереси а турските тц тц тц
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
българите туркофоби се пукат от яд!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тук Каровскитази нощ не я ли видяхме вече - 15.07.2016
31
3
 
36
 
! Отговори
до 37 преди 5 години
Много си прав.Колкото по богати и развити съседи има България,толкова и ние ще сме по богати.Има друго,че Турция засега пази България от бежанската вълна и войната в Сирия.Звучи странно,да,но времената се менят и трябва да гледаме в бъдещето.
30
5
 
40
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Турският въздушен транспорте толкова развит, че нашите чобанчета, надъхани с антитурска истерия, дори не могат да си го представят. Турският национален превозвач е на и над нивото на компании като Ер Франс, КЛМ и Лудтханза. А имат и още няколко компании от голям мащаб ( 10-15 пъти по-големи от България Ер) - Сън Експрес, Сън Тюрк и т.н. България може само да спечели от една силна и развита Турция.
29
9
 
34
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Турция е единственият в света естествен съюзник на България.Другият -но в по-малка степен, е Румъния. Всичко останало е рашистка пропаганда с цел да ни направят пушечно месо за техните интереси.