Македонският въпрос: Проблемите се решават сега или никога!

Залогът е висок – сигурността на Балканите
Обновена: 22 юни 2018 22:56 | 22 юни 2018 22:33,
28


Какъв е залогът за приемането на името Република Северна Македония? Какво спечели Гърция от подписването на договора? 

Според Любомир Кючуков от Института за икономика и международни отношения залогът в конкретния случай е стабилността на Балканите.

Още по темата

"Ако този проблем не се реши ще изникнат много сериозни проблеми за стабилността и държавността на Македония и мястото на полуострова в Европа. Това, което очакват в Македония е дата за преговори за влизане в ЕС. Днес холандският парламент раздели Албания от Република Македония. Уви, опасността пред Македония да не получи дата не е отминала. Въпросът с името на Република Македония е или сега, или никога", обясни гостът.

В "Денят ON AIR" Кючуков подчерта, че ако този договор не влезе в сила, това ще дискредитира преговорите като метод за решаване на проблемите. 

"След като мине този договор в парламента, в Македония следва промяна на конституцията и референдум. Ако Македония не получи покана за НАТО и не получи дата за преговори за влизане в ЕС, то разговорите с Гърция се обезсмислят. Гърция спечели с договора решаване на всички свои проблеми", категоричен бе анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,името трябваше да бъде съгласувано с всички граничещи около тази територия държави.И това,че великият "миротворец"не бе поканен на подписването,означава,че никой не го брои за слива.Македонците са ни мразили,мразят ни и ще ни мразят винаги.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де това е само един договор за наименованието й,за признаването на името,което направихме в лицето на Желю Желев като президентска институция по висша от испълнителната,коят се съобразява с президентската още повече с парламентарната в съответствие и съдебната щом не е имало разминавания по този добронамерен въпрос за туй предходно време след отделянето на федерациите от СФРЮ и тя специално като част и обявена бивша,което погледнато сега не е модерно вече,но кой я бърка щом други нема същи
17
2
 
6
 
! Отговори
за Македония преди 5 години
Името на Македония трябваше да бъде договорено с всички съседни държави, не само Гърция, но и България, Сърбия и Албания на една общобалканска конференция!!!
16
4
 
4
 
! Отговори
за Македония преди 5 години
Името "Северна Македония" е вредно за България.Това значи, че има и "Южна Македония",това е гръцка провинция(наистина има)..............следователно един ден Гърция може да анексира остатъка от Македония, ако не са я погълнали албанците.Хитрите византийци пак прецакаха България.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗаинтригуванТе гърците по онова време всички са такива. Били са възмутени, че траки и скити правят секс с жени за удоволствие. Заради това са ги наричали варвари и са се възмущавали че не "обичат" приятелите си. Те са ползвали жените само за разплод и толкова, а ние сме им показали, че стават и за секс. Как да не ни мразят, нали го чухте външния министър на Гърция, борел се срещу Велика България и Велика Албания. Продължават да мислят със манталитет от 19ти век, не са мръднали и на метър.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брюкселските зелки, докато се наканят да поканят Македония в Европейския съюз, вече няма да има къде да я канят.
13
0
 
13
 
! Отговори
Заинтригуван преди 5 години
Интересно, все пак, гражданите на Ф.И.Р.О.М. дали осъзнават, че любимият им вдъхновител - Александар Македонски (мдаа, хей така за разкош го пишат с а), е бил хомосексуалист и е харесвал пенетралният коитус с мъже?!
12
2
 
9
 
! Отговори
Дилка преди 5 години
Оставете Фиромия на мира, че аман вече от тях! Само за тез измислени македонци пишете! Дайте нещо по-добре за зодиите!
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако разговаряте с македонци, ще ви кажат ние сме един и същ народ, обаче веднага казват, това са политички работи. Толкова са им промити мозъците от сърбите, че не е за вярване. Умишлено са вкарани много сръбски думи в Македония за да се твърди постоянно че има "македонски" език. Иначе македонското наречие е много чисто без сърбизмите и абсолютно разбираемо. Има специфични думи както навсякъде в България. Това- Северна Македония е абсолютна глупост. Това си е Македония и не бива да се отстъпва.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези дни чета разни неща от А. Страшимиров писани преди 120 години и в един момент не в някаква статия по вестниците, публицистика и подобни, а в обикновен разказ срещам термини като ,,македонци терористи", които налагат и събират глоби от който си искат човек, българин македонец и си харчат за себе си! А на едно място без да ща видях, че начело на софийската македонска организация били ,,всички добре платени австрийски агенти"! Проповядващи македонизъм! Солун за Австрия , Цариград - за Русия!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега и отдавна няма Коминтерн! Защо нашите велики партньори не кажат историческата правда, а надминаха коминтерна по македонство? Факт! Който знае - знае! Който не знае и не иска да знае е щастлив, че номунистите са виновни за всичко и модерно прогресира!
8
1
 
17
 
! Отговори
Барбарон преди 5 години
Единственият случай в света съседа да ти казва как да се казва държавата ти🤣После върви се гордей колко велик наследник си на САШО ГЕЙОТ!
7
1
 
20
 
! Отговори
Щ.Младши преди 5 години
Сега е моментът България да си реши проблемите,сега или никога: Македония да напише в своите учебници как ставаше помакедончването на Вардарските Българи!
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония държава без език,история и бъдеще.Питайте някой в чужбина къде е МАКЕДОНИЯ.Отговора винаги е ,,ИМА ЛИ ТАКАВА ДЪРЖАВА?,,
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре татари отколкото *** и маймуни от Мънкидония
4
9
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
България, под управлението на Бойко Борисов и с мъдри хора като господинът от интервюто, смятам, че взе най-правилното възможно решение и зае най-достойната и логична позиция.
3
8
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
"Проблемите се решават сега или никога!"Дай Бог НИКОГА!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макетата са първо сметкажии, после патриоти. Преди ги устройваше да са под сръбско влияние, пътуваха по света с югославски паспорти и всичко беше супер и плюеха по България със всичка сила.Сега сърбите не могат да им усигорят да пътуват по света и си имат достатъчно грижи на главата.
1
3
 
20
 
! Отговори
Македонец преди 5 години
Што е Екватор - мислена линия която разделя Земята на - Северна и на Южна Македония.