Вучич към Харадинай: Надявам се да няма война, но..

Сръбският президент и косовският премиер в нов спор
22 юли 2018 11:13,
57
Вучич към Харадинай: Надявам се да няма война, но..
Снимка: Reuters

Сръбският президент Александър Вучич отвърна на косовския премиер Рамуш Харадинай, че се надява "да не се стигне до война" и че "ще се намери решение за Косово".

Това съобщи белградското радио "Б92", цитирано от "Фокус".

Думите на Вучич са в отговор на изявление на Харадинай отпреди дни, че евентуално разделяне на територията на страната ще "означава война".

Още по темата

Вучич каза за коментара на Харадинай, че "нито е първият, нито последният" от този вид и изрази надежда, че няма да се стигне до война, а до някакво решение на въпроса.

"Видяхме изявленията на Хашим Тачи – невъзможно е вие (Прищина) да поискате всичко, а след това да обявите "чакаме отговор"... Когато ни кажете, че всичко си е ваше и само искате да ви признаем, това не е споразумение", заяви сръбският президент.

Той отново потвърди, че е изключително важно да се стигне до споразумение.

"Знам, че е трудно за хората, те предпочитат да не се съгласяваме никога с нищо, да бавим, но няма как да бавим повече, защото това ще прави някои други въпроси все по-трудни и ние ще се окажем в слаба позиция", обясни Вучич.

Държавният глава подчерта, че е "в наш интерес да разрешим въпроса, ако е възможно, а ако не е – това няма нито да е първият, нито последният опит за постигане на споразумение".

Според президента постигането на споразумение "ще е много добро за бъдещето на Сърбия".

"Дали съм оптимист? Не съм, но ще се борим и изобщо не ме интересува какво ще кажат тези, които се нахвърлят и са на страната на камъка, който някой се опитва да избута до върха. Не ме е страх. Мисля за бъдещето. Избраха ме именно за това и хората ми дадоха толкова голяма подкрепа на изборите точно по тази причина", обяви Вучич, визирайки политическите си противници в Сърбия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я ДА МЛЪКНЕ ВЕЧЕ ТОВА МРЪНКАЛО !!!!
37
5
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Сърбите пропуснаа шанса си още в началото да признаят Косово и да вземат част от Северно Косово, където живеят сърби. Изтърваха си шанса и много добре го знаят. Скоро Косово и Албания очаквам под някаква форма да се обединят. Дали митнически съюз, федерация или една държава ще видим.
36
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Вучич твоя сънародник в т.н. Република Сръбска и той като тебе,къде има сърби все е Сърбия,ами що не върнете на България поне Босилеград и Цариброд,що не върнете на Унгария поне част от Войводина,сръбски шовинисти,зли сте като търтеи бе.Вземети ли част от Косово ще трябва да давате част от Сърбия,не може иначе и то пак на албанците,щом принципа е където са нашите там е наше,ще давате на албанците.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Надявам се да няма война", но няколко провокацийки финансирани от господарите на света и ще пламне, като войната в Босна, като войната в Косово.
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как беше, Крим е руски и Косово ке върнем... :), нали видяхте в Македония албанците решиха за името.... и тук натам вървят нещата , "ромите ах миличките търтей" да определят как ще живеят българите...
33
4
 
14
 
! Отговори
До шиптър 33 преди 5 години
Яко ни мразите нас православните - и кво от това?! Бабуля Вангуля го закова с Божият Пирон - няма спиране Русията - а вие си пишкайте газ - може и втечнен,от Щатите...
32
2
 
4
 
! Отговори
Сатанаилчо! преди 5 години
Бе ти докога ще живучкаш в 1993?! Поплачи си за алкаш Боря но си припомни че днес е 22-07 2018...
31
11
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Ми вярвам си - нека се опитат да връщат Митровица със сила и ще видят звезди посред бял ден. А руската политика е стандартна - подкокоросва който е по-глупав срещу САЩ.
30
0
 
8
 
! Отговори
До СатаНато преди 5 години
Сенто и Сеато - ще,ще,щееее...Айде де! Вярваш ли си бе - ка.ун??
29
21
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
И сега идват некви шиптери и викат: Това е наше!! Албанците са в Косово доста отпреди сърбите, а освен това са 90% от населението.
28
1
 
10
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Дано намерят диплопатическо споразумение! Балканите най-малко имат нужда от война! Кой крив, кой прав в тази ситуация, мисля че няма голямо значение, на фона че се говори за война...
27
5
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Разликата е ,че не сме 1998,Русия ще се намеси този път сериозни и сащ и ислямските му талибански съюзници ще горят в буквален и преносен смисъл
26
2
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
аз не прецениавам хората по картинка, а по делата им. юдеите продадоха христа си за трийсе сребърника по заповед на фарисеите, неграмотната цензурке!
25
2
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
по-страшни от олбрайт са само фалшивите евреи, като теб, цензурке неграмотна. пише го дори в откровението: Откровение 2:9Зная [твоите дела], твоята скръб и сиромашия, (но пак си богат), и как те клеветят ония които наричат себе си юдеи, а не са, но са сатанинската синагога.
24
18
 
4
 
! Отговори
До Душко преди 5 години
Ходи се гръмни.И България на 3 морета, нали ?И да е част от СССР, ако може.
23
18
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Ти сигурно си виждал евреин само на картинка.
22
4
 
25
 
! Отговори
Име преди 5 години
няма по-големи хейтъри от евреите на тоя свят! те ненавиждат всички и всичко. но обичат само трийсетте сребърника.
21
10
 
32
 
! Отговори
Душко преди 5 години
Пояснявам,Косово е Сръбско,Крим е руски,а Македония е българо-гръцка. Разликата между Крим и Косово,че Русия е могъща държава и поправи една несправедливост сътворена и от американците. Тези последните дадоха Косово на албанските ***,но Сърбия е слаба и не може да възстанови справедливостта. Тези мои размисли важат и за Македония. Нещата ще се оправят,когато американо-еврейски сатрапи бъдат унищожени.
20
3
 
25
 
! Отговори
Име преди 5 години
до цензурата на евреиските нпо, аз съм преценил всяка своя дума, която съм написал и за разлика от вас моите писания не съдържат и милиграм неистина. отвори джндърската манипулативна уикипедия и ще видиш, че няма и една моя дума за цензуриране, а само Факти, но само джендърите не признават фактите и ги цензурират, защото са евреи-фашисти!
19
10
 
19
 
! Отговори
димитър преди 5 години
На мен албанците са ми отвратителни , а сърбите още повече. Съжалявам само за нашите сънародници , които нямат никаква вина в спора им.Да вървят по дяволите и сърби и албанци