Срутени мостове, пътища... Бедствието в Орду

165 души са ранени след стихийните валежи в Турция
Обновена: 9 авг 2018 09:31 | 9 авг 2018 08:40, Александър Попов
13

 

Стихийни валежи в окръг Орду в Източното Черноморие на Турция причиниха срутване на мостове, затвориха пътища, десетки хора останаха в плен на стихията.

Няма жертви, но има около 165 ранени. Спасителни екипи с хеликоптери са оказвали помощ на ранените. Една част се превозени в болници.

Тревожната обстановка остава. Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който привечер пристигна в пострадалия район, заяви, че има много материални щети. Залят е бил магистралният път Орду-Самсун, който е единствената магистрала в този район и е затворен за движение. Връзката с град Орду се осъществява по въздуха.

Най-тежка е обстановката в общините Юние, Фатса и Чайбашъ. На места са паднали около 96 литра на кв.м дъжд. Срутени са 8 моста.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че всички щети и пострадали ще бъдат обезщетени от държавата. Дал съм необходимите нареждания за това, каза Ердоган, цитиран от медиите.

Околийският управител на Юнйе Хюсеин Гюней заяви, че всички хора са спасени и са се прибрали безпроблемно в домовете си. По думите му в спасителните работи участвали строителни машини и полиция, а на ранените е била оказвана помощ с военни хеликоптери по въздуха.

Обстановката в района остава усложнена. Очакват се нови валежи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тук ги докара Ердоган!Оставка!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На някои хора наречени уж "изостанали и нецивилизовани, а и икономиката където уж им се сринвала" оказват на ранените помощ хеликоптери... Ако стане порой в България "в една цивилизована европейска страна" кой с какво и за колко време ще окаже помощ, не ми се мисли!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анодолски преди 5 години
"По думите му в спасителните работи участвали строителни машини и полиция, а на ранените е била оказвана помощ с...."военни хеликоптери по въздуха."Един "умник" по долу е свързал природното бедствие като наказание за турците... В България чакаш помощ от нормална линейка с часове от една плюнка разстояние... Ти защо си "наказан и защо си плащаш"... Споделете моля!
5
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Страхотии, пази, Боже!
4
8
 
5
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Имат да плащат за минали деяния.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами аз пък не помня през соца да е строен някакъв голям мост.Турските инженери проектираха най-големият въжен мост в света и вече мостът е построен и е в екплоатация. Отделно и други мостове се направиха в последно време в Турция и са невероятни като мащаби и направа. Разбира се турските инженери се учеха от западни, корейски и японски инженери. Светът отдавна е глобален.В последно време се построи и бърза железница от Анкара до Истнбул, турските магистрали не се гънат след 3-тия месец.
2
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 5 години
Бед карма, какво да направиш
1
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не помня през соца да е паднал мост от поройни дъждове.Нали турците бяха големи инженери ?!!