Уикенд алъш-вериш! Турската лира падна и българинът стегна дисагите

Цените на почивките в южната ни съседка обаче няма да паднат значително
17 авг 2018 08:50, Петя Славова
58

След рекордния срив на турската лира, валутата на южната ни съседка бавно се стабилизира. От началото на седмицата обменните бюра у нас ограничиха, а други спряха да продават турски лири.

Още по темата

В някои клонове турска валута се предлага периодично, при лимит от 1000 лири. От началото на годината турската лира изгуби близо 40% от стойността си спрямо долара, предава Bulgaria ON AIR.

Като в момента се търгува малко под 6 лири за долар. Въпреки рекордния срив, икономисти не вещаят нова финансова криза. У нас резкият спад ще се усети най вече при търговията.

Цените на почивките в южната ни съседка обаче няма да паднат значително, защо хотелиерите там оперирали в долари и евро.

Засилен интерес обаче се наблюдава при уикенд туризма с цел пазаруване. Пред луксозните магазини в Истанбул се извиха опашки от туристи, заради занижените цени на иначе скъпите стоки.

В дългосрочен план обаче – цените в южната ни съседка ще скочат. Експерти съветват: Ако ни предстои пътуване до Турция, но не можем да се сдобием с лири – да купим друга международна валута, а именно долар или евро, предаде Милена Енчева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: турска лираBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
6
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 5 години
Ердоган е пич .Много се чудих как така - при Инфлация от 40% свършиха Лирите ?А то какво било - Ердоган е разпоредил всички инкасо автомобили да се Арестуват заедно с парите , да не се зареждат банкоматите , и лирите се скриха вместо да се печатат нови Всички се втурнаха да си вадят Долари от банки и бурканбанк . Тази Операция на Ердоган трябва да се изучава в ВУЗ за Финанси и Борси .
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дисагите стягат само тези с двойното гражданство.
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е,както югозападната фукария ходи на море за един ден в Гърция,така и югозиточната ходи да както казват пазарИ в Турцьия,аз от София как ли няма да се вдигна да отида на одринския пазар за прах за пране.Иначе голяма част от българите са такива съчувстващи на чуждите неволи,за чуждата мъка и *** ще си даде,ама да е чужда не на българин.
46
2
 
8
 
! Отговори
до Крум от Крумовгра преди 5 години
....Турция е пълна със забележителности..._____Така е.Но всичко което заслужава да се види е от много преди османците да дойдат на тези територии.От тях само джамии може да се видят,нищо друго.А те не представляват интерес.И ти може и да си от Крумовград но не си Крум, а потурнак неблагодарен.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът НЕ стегна дисагите.Това правят само потурнаците които отиват през уйкенда да закупят стока да пълнят битаците и магазинчетата за 1 лв у нас.
44
4
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Говоря с цифри. Юли 2018-та 230 тона, само 3-4 месеца преди това над 500 тона.Ердо продава истерично златото на Турция.
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лидерът на опозицията Кълъчдароглу днес попита кой печели от игрите с долара. Според него рябва да се изкара списък с хората, които масово са купували долари точно преди да се вдигне рязко курса и след това масово са ги продавали за турски лири.
42
9
 
18
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
"Между другото Турция е загубила 1/3 от резерва си в долари за да спре временно скока на долара." - над половината от златото си ! Така,че умните турци нека купуват лири ! Дори Русия и Китай искат гущери бате..... Спекулантите чакат сега народа да му повярва да се нагуши с лири и после ще ги продаде за долари... Нищо добро не ги чака за съжаление :(((( Лошо,че сме близо и се отразява и на нашата икономика.
41
28
 
32
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Турците доказаха пред света че са задружен и силен народ.Така че Краварите отвъд океана да духат супата и да се тъпчат с хамбургери и да печатат долари колкото искат.Номерата на говедарите минават в Ирак,Сирия,Либия и Бг-то.Пред Русия,Турция,Китай и Иран номерата не минават.
40
13
 
25
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Аз очаквам огромна спекула много скоро. Просто Турция е отвсякъде в дисабаланси. Крепи се на кредити. Всичко е отрицателно. Дори и златото ! Резерви 2016-та 400 тона, 2017-та 520 тона, Юли 2018-та 230 тона. Продават и златото за да се закрепят. Колко глупаво постъпиха февруари си изнесоха златото от Америка и сега ще им го вземат обратно на безценица :) Този Ердо освен да кара хората да слагат чаршафи по главите за друго не става. Трябва му икономист а той и шурея му НЕ стават !
39
3
 
8
 
! Отговори
Muncho преди 5 години
Pri nas 1997 godina hiperinflacijata beshe porednoto ograbvane na naroda.Nie sami si go napravihme....Mnogo e glupavo i lesno da kazem,che USA ni go e spretnala.Komunisticheski mushengij....
38
8
 
24
 
! Отговори
Ганю Балкански преди 5 години
Защо търчите в Турция?Ходете да харчите парата в Русия или Америка.На приказки сте ''велики'' но падне ли аванта ще продадете душата си на дявола :)))
37
4
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Nashata hiperinflacija sami si e spretnahme.Ot 180lv prez July 1996 i stigna 3000lv prez February 1997. Tova ne e...40% poeftiniavane ,za da e sashtoto kato sega s Turcija.Neshto burkat pishman expertite....
36
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да! Този сценарий ни го направиха на нас, когато долара беше стигнал 3 хиляди лева. Турците, обаче са солидарни и не се юраха да купуват долари като направхме ние по онова време, напротив, освобождават се от тях.
35
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На нас същите хора ни го спретнаха това 1996-7 година.1 доларбеше 3 лева,хиперинфлация...
34
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да видя само поне 2 държави, които помежду си да търгуват в национални валути. Ама няма как да стане. По-вероятно е да се правят бартери.Защо на Турция резерва е в ДОЛАРИ?Защо не е в РУБЛИ?Аре "умните" изказвайте се.Между другото Турция е загубила 1/3 от резерва си в долари за да спре временно скока на долара.
33
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само се потвърждава, че турците дето защитават тук ислямиста са ***.Няма как да разсъждаваш и да не разбираш какво става.Сега се започва. До края на годината какво ще стане знаете ли?
32
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция щяла да плаща с рубли!?!?!?!?!?!?А Русия с лири!?!?!?!?!?!?Тея *** съвсем изкукали.Абе като ви подбират малко няма ли някакви критерии?Само ***.
31
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ами на думи може да игнорират долара, но само на думи. С Русия щели да търгуват без долари, а с национални валути. И как ще стане? На Русия и трябват долари, за какво и е турска лира, която утре не се знае какъв ще и е курса?"Турция няма да плаща на Русия с лири, а с рубли...Русия пък на Турция с лири! Ах ***, като ти кажат търговия с местни валути ти как си го разбрал...Мисли малко и с главата си бе!
30
2
 
12
 
! Отговори
До TURK преди 5 години
Лоши времена... Кой ли е вимовен??