Албанската мафия сред петте най-свирепи в света

Пред нея са само клановете от Мексико, Италия, Русия и САЩ
20 авг 2018 11:30, Красимир Ангелов
23
Албанската мафия сред петте най-свирепи в света
Снимка: Reuters

Албанската мафия попада сред петте най-силни и опасни мафиотски организации на света, пише в свой материал скопското електронно издание "Локално", цитирано от "Фокус".

Изданието прави топ 5 на най-свирепите организации в света, като нарежда на първо място мексиканският наркокартел, а на второ – прочутите италиански мафиотски фамилии.

В топ 3 попадат още руските престъпни организации, следвани от американските гангстери и улични банди, сред които и латино бандите, свързани с мексиканските картели.

Албанската мафия пък е наредена на пето място, с уточнението, че има тенденция тя да заеме и по-високо място в бъдеще.

Според изданието албанската мафия има свои клонове в целия свят и сътрудничи с всички организации, които се занимават с наркотрафик. Според медии в Белград албанците са най-активни в Европа, но имат присъствие дори в Северна и Южна Америка, та чак до Китай.

Албанските престъпни кланове имат връзка с политици в редица страни, отбелязва "Локално", а самата тя се характеризира с ясна йерархична структура, включваща дори и бракове само в нейните рамки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
7
 
! Отговори
путкинова кочиина преди 5 години
А руската мафия е най простата
17
3
 
3
 
! Отговори
Расате преди 5 години
Толкова е свирепа албанската мафия , че отстъпва на българската проституцията в Холандия и Германия и наркотрафика Южна Америка -Европа през Испания.Албанците са на ниско ниво в Коза Ностра.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз за добра или не свирена мафия не съм чувал ама хайде нали джорналистите трябва да отчитат дейност.
15
5
 
12
 
! Отговори
Мда преди 5 години
А най-лошото е,че албанската мафия се подкрепя от САЩ,тя е инструмент за прокарване на американските интереси на Балканите(и не само),както и основен партньор на ЦРУ за Европа в трафика на хероин.Схемата е перфектна-суровия материал се доставя директно от афганистан през военната база в Косово(не подлежи на контрол),а после албанците го преработват и дистрибутират през добре развитата си мрежа.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Албания няма мафия. Мафията има Албания. Цялата държава е мафия, над 50% от икономиката и 99% от туризма се държи изцяло от мафията. Тия не стават за нищо.
13
2
 
36
 
! Отговори
ами сега!? преди 5 години
Със сигурност е така,само дето не се казва колко членове на албанската мафия са членове на правителствата в Албания и Косово.За Албания не мога да ви кажа ,но за Косово- цялото правителство е от мафиоти.Там положението е по-сериозно отколкото в България!?
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То да чупиш, крадеш и убиваш е лесно, трудничко е да си вън от мафията.
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност лош журналистически анализ.. В почти всички информационни източници се говори за брой хора, а не агресивност на мафията. Всъщност да говориш за агресивност на мафия и да твърдиш, че една е по-агресивна от друга, явно никога не си прочел нищо в тази връзка. Показните екзекуции, хирургическите намеси(чупене на крайници) е характерно за всяка една от тези структури. Организираната престъпност по принцип се слави с оригиналност
10
3
 
50
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
А нашата мафия си има държава да управлява ,кой печели ,а ;) ???
9
6
 
68
 
! Отговори
True story... преди 5 години
Българскката мафия отдавна е изпреварила всички останали, като е превзела държавата и се е легитимирала като официалната власт в страната...
8
2
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
албанската мафия е много известна в чикаго
7
8
 
72
 
! Отговори
хх преди 5 години
албанската мафия не могат да ни стъпят само на санирането по оборот - да не говорим за ктб-та, ддс-та , контрабанда , трафик , застрахователи и пенсионни фондове пирамиди , заменки , изклани животни , къщи в барселона , корпулентни депутати....
6
4
 
35
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
На трето място , като подразделение на руската мафия
5
8
 
74
 
! Отговори
Shark преди 5 години
А мафията ГЕРБ на кое място се нарежда? Или те са извън всякакви класации, защото и най-свирепата мафия не упражнява геноцид върху собствения си народ.
4
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От скоро нашата мафия назначи член на албанската мафия за посланик на Република Косово в България.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
navremeto edin nash poznat ( turchen ) se opita da vkara kompanionki v Italia , rezutatut beshe che albancite taka mu reznaha vrata na nqkolko santa ot arteriata , choveka beshe dosta vreme reanimiran , poveche do Italia ne e priparval , ne znam kolko sa svirepi no opredeleno sa opasni
2
18
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мухаха!Албанската мафия е като детска игра спрямо нашенската!Там народа живее по добре отколкото в Мутростан
1
9
 
73
 
! Отговори
КЪДЕ Е преди 5 години
КЪДЕ Е ГЕРБ НА КОЕ МЯСТО СА ТЕ С ВОЖДА ВИНЕТУУУУУУ