Турция залови 84 мигранти, опитали да влязат в България

Всеки ден турските власти разкриват големи групи бежанци
18 сеп 2018 16:00, Елка Василева
14
Турция залови 84 мигранти, опитали да влязат в България
Снимка: архив, Reuters

Група от 84 нелегални мигранти са заловени от турските власти край граничния град Къркларели при опит да се прехвърлят в България.

Властите открили мигрантите, които се укривали в околностите на близките до българо-турската граница селища Демиркьой, Кофчаз и Бабаески. Те се били разделили на седем групи, състоящи се от мигранти от Иран, Пакистан, Ирак и Афганистан.

Властите са задържали и един чужденец, който помагал за трансфера на групата към турско-българската граница. Не се съобщава името и националността на чужденеца.

Мигрантите са предадени на миграционните власти в Къркларели, предаде БТА.

Напоследък почти не минава ден без съобщения за разкрити от турските власти значителни групи нелегални мигранти. Групите основно се насочват за нелегално преминаване на турско-българската граница в района на турско-българския ГКПП Дерекьой/Малко Търново.

"Теренът е горист, селищата са отдалечени едно от друго и мигрантите се укриват докато се стъмни, за да се опитат да преминат нелегално границата с България", посочи представител на областната Дирекция по миграция в Къркларели.

По думите му екипи на турската жандармерия, на която е поверена охраната на границите, денонощно извършват проверки в района, за да не допускат преминаването на нелегалните мигранти през границата.

От разпитите на заловените мигранти става ясно, че целта им не е да останат в България, а да преминат в европейските държави, допълни представителят на миграционните власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
до Орбан ? преди 5 години
Ах, Викторе, защо не си български премиер ? Да бяхме се присъединили поне към ВИШЕГРАД.
10
0
 
2
 
! Отговори
АК-47 преди 5 години
"Дойде време ставайте, от сън се пробуждайте..." Ама колко ли останхме, учили като деца тази и други песни, по-късно давали клетва да пазят НЕПРИКОСНОВЕНИТЕ ГРАНИЦИ на Родината, готови и сега да изпълнят клетвата си...?
9
4
 
0
 
! Отговори
Хехе преди 5 години
Да влязат във или да избягат от България?
8
2
 
7
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Страхотно изречение:"От разпитите на заловените мигранти става ясно, че целта им не е да останат в България, а да преминат в европейските държави, допълни представителят на миграционните власти."Значи по логиката на този абзац България не е в Европа. Може би е в Азия. Да бяхте написали поне "в други европейски държави, но така...
7
3
 
12
 
! Отговори
Благодаря, комшу преди 5 години
Ако не сте вие, сме гооолаааааВодааааааа...!
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Из турския разграден кеннеф бродят милиони подобни покемони и какво чудо!Заптиетата хванали 80 на границата!Бре,Бре,Бре...ти да видиш...
5
7
 
6
 
! Отговори
А ся де преди 5 години
Защо бягат от прекрасния Семеен Султанат?Не мога да разбера,Мустака-Слънце не огрява ли целия Анадол?
4
9
 
5
 
! Отговори
Ашколсун ба комшу преди 5 години
Спасихте ги от сигурна смърт, защото тука ги чакаме с картечниците.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
I sega nie trabva mosche da postroim li ?? Stiga propaganda nikoi ne iska v bg da ostava transit da no ne da jivejat ne iskat
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минирайте скапаната граница. Колко още да чакаме?
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оставиха нашите полицай без далавера. лошо и те деца хранят. къде е патриотра с шекбето да припаши пистолета и ги изплаши.