Серия самоубийства в Босилеград, градът е тревожен и тъжен

През последните 100 г. не се е случвало за месец да се самоубият 4-ма
22 сеп 2018 19:18, Елка Василева
30
Серия самоубийства в Босилеград, градът е тревожен и тъжен
Снимка: архив, Reuters

Жителите на Босилеград са разтревожени поради серия самоубийства през последните 14 дни, на живота си през тези две седмици посегнаха четирима души, съобщава белградският вестник "Блиц". Ситуацията е тревожна, тъй като през последните 100 години не се е случвало за един месец да се самоубият една жена и трима мъже.

Тъжен е граничният град, в който живее предимно българско население, заради самоубийството на 52-годишната Стойна, 70-годишния Радко, 26-годишния Илия и 64-годишния Славчо.

Социална безнадеждност и изолираността от членовете на семейството си посочва в прощалното си писмо Стойна, която е прекратила живота си с голяма доза лекарства. Когато разбрал, че има тумор в мозъка, бившият шофьор на автобус Радко В. от село Рибарче се застрелял в главата с пистолет, с който животните се убиват в кланиците, пише "Блиц", цитиран от БТА.

Загадка е смъртта на студента по право в Ниш Илия К., който се самоуби с изстрел от пистолета на баща си в семейната им къща в Босилеград на 18 септември. Дори най-възрастните жители на Босилеград не помнят толкова масово и тъжно погребение. По суров начин от безнадеждността избяга и работникът Славчо Й. от Босилеград, който неотдавна се отрови със солна киселина. Предполага се, че се е самоубил заради тежката болест на жена си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
В сърбия било много добре! Страшно, особено откакто се хванаха с рус.
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фалшива новина
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно! Нали Русия и Сърбия са като дyпе и ***!
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го вярвам това и аз.Сърбите са най-големите приятели и слуги на москалите.Няма как да причинят такова нещо на българи.Вервайте!
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите даже свалиха "невидимия" самолет на САЩ! Единствени в света! Сърбите технологично са много напреднали, затова! И са много умни! То този акъл идва от християнството всичко това!
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тези райони са умишлено мачкани от сърбите години наред,както е било и в Македония."Не! Това е гнyсна лъжа! Сърбите са християни! Те не могат да ни направят лошо! Македония я губим заради Турция! Турците са виновни за всичките ни злини, защото са мюсюлмани!
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде е България,да им подаде ръка на тези хора и българи?Да им даде паспорти и ги подкрепи финансово,на младите да даде образование и работа?Или да инвестират в работни места там.Тези райони са умишлено мачкани от сърбите години наред,както е било и в Македония.
20
4
 
3
 
! Отговори
Гочи маратонката преди 5 години
До Анонименза да не се отровят с радиация американците.--------------------------И понеже не са яли радиация, грабнат пушката и опукат по двайсетина човека;)Японците що не се стрелят, щото двете бомби от американците са им развили мозъците.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на хидроинженер Доган нищо му няма. Самоубийство няма да извърши.
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сръбско-българската война никога не е съществувала! Това е заговор на илюминатите! Пуснали са такъв слух и са ни дали пренаписани учебници по история в които е излъгано за тая война. Ние сме православни братя и никога не сме се били! Християнството проповядва любов! Особено мъжка!В България затова регионите Враца и Видин и Монтана са с най-качествените хора и най-добрите. Защото са генетичен плод на двата народа, българи и братята сърби! И в България е най-хубаво от цяла Европа.
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е гнyсна лъжа! В една братска християнска държава, православна плюс това, не може да се случват такива неща! Християнските държави само просперират! И хората се отнасят братски един с друг! Това не е възможно! Сигурни ли сте, че тази статия не е измислена за провокация?
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14. Зада са с лични карти България и българско гражданство е работа на МВнР то и вицепрезидента трябва да ги уреди. Не всички са в Ниш и Белград.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13. Тук в България се премълчават много неща. Това журналистите как пишат и премълчават ги разбра целия свободен свят.
14
9
 
13
 
! Отговори
Дразня ви само! преди 5 години
"Свобода да се движат в ЕС нямат тези от Босилеград. Нямат свобода и като сърби. От там е мъката на 5 км. От границата."Много от тях са се преселили в Белград и в Ниш и по-големите градове. Можело е да дойдат и в България, ама са предпочели да се женят за сръбкини и за сърби и децата им после да имат сръбско самосъзнание. Национални предатели. Турските изселници в Турция даже гледат да си се събират с техните си, а не да се претопят, а тия... Нямам думи!
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се комунистите мълчат за аварията в Чернобил, но САЩ например спря да внася за дълъг период от време всякакви ядки от Турция, за да не се отровят с радиация американците. Отделно и до днес, ако турчин в щатите иска да даде кръв, го питат къде е роден и къде е живял по времето на аварията в Чернобил. И като разберат, че си живял близо до мястото и не ти взимат кръв.Тук в България всичко това се премълчава. Доживот ще е негативното влияние на радиацията от Чернобил. Хората умират млади.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В Босилеградско няма ни ЕС, ни НАТО!Има српски национал-шовинистични патрони, които мачкат българската диаспора там!"Aре бееее, нали руските *** тук все говорят, че ЕС и НАТО били нещо зло. И как Русия само е най-добрата и затова трябва да даваме даром земята си на сърбите, защото сърбите са мега яките и го играят заедно с Русия и са все православни народи. Щом са православни, значи всичко цъфти и връзва само! Лигльовци ли са били, че са се убили тогава? Нали е много хубаво при тях??
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Босилеград се чувстват по българи от колкото сърби. Но едно е да си на територия на ЕС и НАТО. като българин. Друго е като си извън тази територия. Свобода да се движат в ЕС нямат тези от Босилеград. Нямат свобода и като сърби. От там е мъката на 5 км. От границата.
10
11
 
18
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Да живееш на 5 км от свободата и цял живот да не можеш да я видиш- всеки не може да издържи на този психически тормоз! Сърбите ни бяха братя до XIV век,а после се продадоха на турци и руснаци- затова те са злостни окупатори на тези наши земи,а Русия им помага да ги обезБългари!
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такова е... Братята християни до това водят... ;)
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори в най-страшните си кошмари не мога да си представя какво е да живееш в малък и провинциален български град...