Сърбия се опълчи: Няма да сме събирателен бежански център!

Силите на Фронтекс – на границите с България и Македония
24 сеп 2018 12:15,
38
Сърбия се опълчи: Няма да сме събирателен бежански център!
Снимка: Reuters

Споразумението, което Сърбия подписа неотдавна с европейската гранична агенция Фронтекс, не предвижда откриването на събирателни центрове, Фронтекс не се занимава с това, заяви сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович за днешния брой на белградския вестник "Курир".

Фронтекс се занимава преди всичко със защитата на границите, при това на границите на ЕС.

Още по темата

"Фронтекс може да дойде, ако бъде поканена от Сърбия и тогава ще изпълнява работата си изключително в сътрудничество с нашите полицаи. Това само ни дава възможности и няма никакви опасения, че някой ще дойде да ни окупира, както някои представят нещата", каза Стефанович, цитиран от БТА.

Той припомни, че през 2015 г., когато в Сърбия влизаха и по 85 000 мигранти на ден, Белград поиска помощ от ЕС и в съответствие с постигнатите двустранни споразумения в страната дойдоха полицаи от Унгария, Австрия, Чехия, Франция и други страни, които помогнаха да се контролира и спре мигрантският поток.

"Ако бъдат поканени, силите на Фронтекс ще бъдат разположени предимно на границите с България и Македония", каза министърът.

На 20 септември европейският комисар за миграцията Димитрис Аврамопулос и Небойша Стефанович подписаха споразумение, предвиждащо служители на Фронтекс да работят съвместно със сръбската полиция.

Споразумението позволява на Фронтекс да помага на Сърбия "в случай на внезапна промяна в миграционните потоци". За да влезе в сила, то трябва да бъде ратифицирано в сръбския парламент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Диваци са, защото културата им е изключително различна спрямо европейската и исторически мразят Европа и християнството. В тези държави като достойнство жената е след кучето! Примерите за драстичните различи са много!
33
7
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Диваците на снимката нямат място в Европа!"диваци" са защото ги чувствате конкуренция! Който си има личностни качества и се труди, не се бои от никой!
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България над всичко!!!!Бежанците....................към Франция, Германия и Англия!!!!!
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западните държави да си прибират бежанците.................................те са резултат от тяхната политика..................най вече на Англия и Франция!!!И на баба Меркел в Германия!!!!Българи и сърби не ги искаме................не ние направихме оранжевите революции, ние не бяхме колониални сили, ние не крадохме нефт и газ от Близкия Изток!!!
30
0
 
4
 
! Отговори
Друже недей с лошо преди 5 години
Ще спирате мигрантите на границата и ще ни ги върщате а тогава те ще си искат парите обратно от трафикантите - полицайте за не свършена работа но и те деца гледат и ще напускат . тогава шкембо ще трябва да ни пази..
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез мигранти не влизат през КПП,където се представят редовни документи произлизащи от акт за раждане с место на издаване и с други подробности както и съпътващи документи от разно естество с описана цел за преминаване,които трябва да бъдат представяни на гранична полиция за узаконяване,а влизат през дупки на гранични огради,които са в сектора на гранични войски и по всички закони са в нарушение с законите на всички държави по света както и в ЕС,а що ще работят с полициите сред нарушилите граници
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на сърбите................никой не може да ги задължи..............Сърбия не е в ЕС!!!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той припомни, че през 2015 г., когато в Сърбия влизаха и по 85 000 мигранти на ден"Опаааа, по 1 милион още малко ще кажете! В България как така влизаха по 100 на ден средно, а при сърбежите са станали 85000? Мигрантските потоци бяха почти целогодишно. В годината има 365 дни и 6 часа.365 по 85000 = 3102500031 милиона мигранти ли са влезнали в Сърбия бе, популисти неграмотни?И много да занижим сметката, пак не се връзва.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само това заслужават сърбите! Всичкото бежанци да се изсипят в Сърбия. Охаааа... да видят те, хубаво ли е.
25
0
 
12
 
! Отговори
rutu преди 5 години
Заглавието няма нищо общо с написаното. Така излиза,че статията е FAKE.
24
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да приемем поме 1,5 милона бежанци за да се поразреди прокажения бълхарски ген
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постройте лагери, но ще ви трябва първоначално газ, докато се разгорят мигрантните. Произвждайте храна за животни, а остатъка компостистирайте в биоземеделие.
22
30
 
3
 
! Отговори
Долу България преди 5 години
Долу бългсрия
21
2
 
29
 
! Отговори
мак преди 5 години
Снимката е показателна, дори децата се репчат и крещят, явно недоволни, че им погазват "правата". А сърбите са прави, защото всеки център е като магнит, бързо се пълни, условията се влошават, настава хленч, че трябва да се подобрят, защото потокът не спира, а не спира, защото те си знаят, кой какво прави за тях. Омагьосан кръг.
20
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия се опълчи ,а България се надупи
19
2
 
38
 
! Отговори
Бургазлия преди 5 години
Знаете ли какво означава вдигнатия показалец на малчугана на снимката ? - Алах е велик.Не искам София, Пловдив, Варна и Бургас да заприличат на Берлин, Кьолн, Марсилия, Дортмунд - последните западни градове вече са загубени за коренните Европейци...
18
3
 
41
 
! Отговори
Стар набор преди 5 години
Не бъдете срещу Сърбите, един ден НЕИЗБЕЖНО ще се наложи с общи усилия да отбием ислямистките нашественици. ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА !
17
29
 
6
 
! Отговори
Интелектуалец преди 5 години
Щом не искат да приемат бежанци ЕС да им наложи санкции а НАТО да пусне атомна бомба над Белград.
16
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия на какво се опълчи ?!Никой не я кара да става бежански център !Дори и помагат с полицаи от други държави.На какво се опълчва Сърбия ?
15
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието е манипулативно.В статията няма нищо подобно.Бойко Борисов от години говори ЕС да си охранява границите по-здраво и координирано между останалите държави!Накрая разбраха че Борисов е прав и почнаха нещо да правят.