На хоризонта: Предсрочни избори в Македония?

Възможно е, ако не се приеме промяна в Конституцията!
19 окт 2018 22:50,
12

Днес трябваше да е последният ден от дебатите в македонския парламент по конституционните поправки за смяна на името. На пресконференция, където стаа ясно, че е събрано необходимото мнозинство. Заседание обаче така и не е започна.

"През следващите няколко дни ще бъде упражняван огромен натиск върху депутатите от опозицията. Очакваме да дойде зам.-държавният секретар на САЩ, който също се очаква да окаже натиск с цел да бъде направен изборът на Македония в посока членство в НАТО", коментира в "Денят ON AIR" д-р Спас Ташев от БАН.

Още по темата

Според него референдумът в Македония не е бил неуспешен, но се е постигнала фундаментална грешка при провеждането му, а именно, че последното преброяване на жителите на страната е било проведено преди 16 години.

"Ние не знаем реалния брой на нейното население. Как да изчислим 50% от нещо, което не знаем?", заяви д-р Спас Ташев пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи, ако македонският парламент не приеме решение за промяна в конституцията, се отива към предсрочни избори, което ще доведе до много сериозна дестабилизация на страната.

Според него, за да успеем да гарантираме българските национални интереси, се нуждаем спешно от нов подход и разработване на стратегическа програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Thracian преди 5 години
Zashto tezi medii taka se fokusirat v problema s imeto na Makedonia?? Na povecheto ot nas vaoshte ne im puka kakvo se sluchva v tozi selski region na bivsha Yougoslavia.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е сигурно след изборите ще изядат направил една македонска ГМО наденица с гени от магаре.
9
0
 
5
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
До 7 АнонименМай си се надрусал преди да драскаш тука ! В Македония както и тука управлява сорос чрез НПОтатата си така , че натискът е от него а не от Русия.
8
0
 
4
 
! Отговори
Pass ташев преди 5 години
Както коментира професорът доктор академик от БАН, след изборите ще ядат една голяма сочна македонска наденица!
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да се продават и да не се продават, македонския парламент прие поправките.Ясно е че натиска от страна на Русия е огромен. Вижте само какво правят "богатирите" у нас и си представяте в Македония, която не е членка нито на НАТО нито на ЕС!
6
3
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Братя македонци, продавайте се само на изтока. Ама те са бедни, та каква ше ви е сметката не е ясно.
5
4
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Братя македонци, гонете час по-скоро този Зайко-Байко Заев, че ще ви продаде на Запада и бял ден няма да видите !
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БЮРМ,да се благодарят на каквото и да е име,защото автономията им е измислена през 1945,за да бъде отксната завинаги от България,а призната ,като държава едва през 1992."Македонската нация"никога не е съществувала.Днес,няма по ограничени,заблудени и продали се ,на руснаци и сърби хора,от ВМПО-ДПМНЕ.Партията ,създадена от Българи,лидерите на която биха се обърнали в гроба,ако видеха,какво правят една банда умопомрачени,заинатили се корумпирани политици в държавшцата край Охрид.
3
2
 
2
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
До Анонименбрех не думай я я кажи повечко че ми стана интересно
2
7
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
този натиск не е натиск а лобиране и отваряне на врата,натискът и насилственно налаганите неща бяха преди 89-таами тези макета от много пищовене праскане и претенции май ще си останат да живеят в страна от третия свят
1
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""През следващите няколко дни ще бъде упражняван огромен натиск върху депутатите от опозицията. Очакваме да дойде зам.-държавният секретар на САЩ"Не знам колко е огромен натиска върху депутатите от опозицията от зам държавния секретар на САЩ, но със сигурност мога да ви кажа че натискът върху депутатите от опозицията в Македония оказван от Москва е смазващ, заплахите към тях са денонощни, подкупите в рубли достигат 9 цифрени числа.