Македония потвърди - Никола Груевски е в Унгария

От вчера бившият премиер е обявен за национално издирване
Обновена: 13 ное 2018 23:34 | 13 ное 2018 23:17,
20
Македония потвърди - Никола Груевски е в Унгария
Снимка: БТА

Министерствата на външните и на вътрешните работи на Република Македония потвърдиха, че бившият премиер на страната Никола Груевски се намира в Унгария, съобщава агенция МИА, цитирана от БТА.

Още по темата

Бившият премиер на Република Македония Никола Груевски написа днес следобед във Фейсбук, че е в Унгария, където поискал политическо убежище от унгарските власти, но досега нямаше яснота дали съобщението е автентично и достоверно.

Македонското министерство на вътрешните работи съобщи, че след направените проверки е потвърдило, че "лицето Никола Груевски, което се издирва за изтърпяване на наказание "лишаване от свобода" от две години за извършено престъпление - приемане на възнаграждение за противозаконно влияние, се намира в Република Унгария."

По-късно министерството на външните работи на Република Македония разпространи съобщение, в което се казва, че в министерството е бил извикан посланикът на Унгария в Скопие Ласло Дукс за среща с държавния секретар Виктор Димовски с цел проверка на информацията, че Груевски е избягал в Унгария.

След срещата е било осигурено потвърждение на достоверността на информацията, получена чрез Министерството на вътрешните работи, се казва в съобщението на външното министерство.

От вчера бившият премиер е обявен за национално издирване за изтърпяване на двугодишната си присъда затвор по делото "Танк" за покупката на луксозен мерцедес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
8
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Значи в Унгария при "спасителя" Орбан! *** те краставите кучета се надушват отдалеч. Или в случая да кажем - корумпираните. Чч
10
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
До 12И на мен ми е неприятно македонците да съдят чполитици, а ние не, но....
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте ни занимавали с тази Македония, не ни интересува.
8
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашата тиква окраде държавата и не си знае вече милиардите, та с Груевски ни занимавате
7
0
 
8
 
! Отговори
Сакам да факам преди 5 години
Мицкоски е наследника на Николче във ВМРО-Сърбомани, посочен от самия него, и през седмица е в Белград "на гости". И преди референдума беше там.
6
10
 
8
 
! Отговори
Сакам да факам преди 5 години
Важното е, че Николче е минал преди това през Белград за инструктаж. Там са му дали линия на поведение. Следват инструкциите на Москва-да се всява разкол и противоречия в общата политика на ЕС. Според мен няма да се задържи дълго в Будапеща. Скоро ще литне към Сочи или към Пакистан при хунзите.
5
3
 
9
 
! Отговори
До 2 и 3 преди 5 години
Груевски не си е купил джип!Бронирания ,,Мерцедес", е за държавата!В момента премиера Заев се вози на него!Става въпрос ,че ,,Мерцедеса"е твърде скъп ,ако не се лъжа към 400хил евро!
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Груевски, че избега. Сега като ги фанат в концлагера, наречен ЕС, па като им стане на макетата една хууууубаво, точно както сме цъфнали и вързали и ние.
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търсели го за един ми ти джип. Щото си го бил купил. Па Борисов купи `Бентли` на щерката и какво? Нищо. И 30 милиарда ни се губят и пак НИЩО.
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че нашия има кортеж от мерцедеси,догодина и совалка да си купи пак ще му ръкопляскат клоуните от хранилката.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще замине за Беларус, Русия или ще отлети за Топлите страни.