Двама бивши ръководни кадри на ВМРО-ДПМНЕ арестувани

Миле Янакиески и Кирил Божиновски разследвани за незаконно финансиране
14 ное 2018 11:37, Елка Василева
9
Двама бивши ръководни кадри на ВМРО-ДПМНЕ арестувани
Снимка: архив, Reuters

Бившият македонски министър на транспорта Миле Янакиески и бившият генерален секретар на правителството на Никола Груевски Кирил Божиновски тази нощ са поставени под арест по искане на Специалната прокуратура на Република Македония, съобщават медиите в Скопие.

Такова решение взе Наказателният съд по искане на Специалната прокуратура след бягството на бившия премиер Никола Груевски в Унгария.

Още по темата

Информацията бе потвърдена за македонските медии и от съда, и от директора на затвора в Шуто Оризари.

Специалната прокурорка Катица Янева подчерта в телевизионно интервю, че досега прокуратурата не е искала арест за двамата, защото те са спазвали наложените им мерки.

Двамата са разследвани по делото "Талир" за незаконно финансиране на ВМРО-ДПМНЕ и са обвинени и в няколко други случая, за които се водят съдебни процеси, сред които и делото "Титаник" за изборни измами при предишните избори, за което днес има насрочено съдебно заседание, посочва БТА.

Миле Янакиески снощи осъди бягството на Груевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
A преди 5 години
До АнонименЗапочне от най-големите крадци-тези които дадоха енергетиката без пари на други държави. Договорите са подписани така, че дори да не ние необходима ел. енергия трябва да плаща държавата на американските централи.
6
2
 
5
 
! Отговори
Изток-Запад преди 5 години
До АнонименЕдните русофили, другите американофили! Българофили не останаха. Русия ни окупира, САЩ ни бомбандира, а ние още спорим накъде да се надупим!
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на македонските власти. Първа стъпка по пътя към Европа е да вкараш русофилите в затвора. Нещо което България не направи и никога няма да стане истински и достоен член на европейското семейство.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом си подгониха русофилите значи скоро Македовния ще ни изпревари по пътя за Европа.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нашите кога?
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще почнат арестите и на нашите войводи вемереовци?
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов да стяга четата и да отива да спасява братята си русофили в Македония. Пък там може да стане голям алъш-вериш с българските паспорти срещу биткойни.