Франция, Холандия, Гърция, Англия - протести и сблъсъци

Демонстранти с качулки хвърляха камъни по полицаите в Атина
Обновена: 17 ное 2018 22:07 | 17 ное 2018 21:55, Камелия Цветанова
67
Франция, Холандия,  Гърция, Англия  - протести и сблъсъци
Снимка: Reuters

С масови студентски демонстрации в Гърция отбелязаха 45-годишнината от студентския бунт срещу военната хунта.

В Атина анархисти хвърляха камъни и самоделни бомби срещу полицаите, които отговориха със сълзотворен газ, съобщи БНР.

Още по темата
Хиляди студенти участваха в демонстрациите, отбелязващи 45 години от кървавия студентски бунт в Техническия университет в Атина. И днес, както  в паметната за гърците дата през 1973 година, студентите скандираха "Хляб, образование, свобода".

Най-мощната демонстрация се проведе в Атина, където студенти и ученици преминаха с национални знамена от университета до американското посолство.

Студентски демонстрации се проведоха във всички университетски центрове на страната. Към студентите се присъединиха много граждани, които участваха във възпоменателното шествие в памет на загиналите по време на бунта срещу военната хунта.

По традиция демонстрациите се ръководят от Комунистическата партия. Само нейните депутати бяха допуснати от студентите да участват в днешните шествия.

Анархисти се опитаха да създадат напрежение и хвърляха самоделни бомби "Молотов" срещу силите на реда.

Полицията използва сълзотворен газ.

Няма информация за пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: протестполицияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам за Гърция, но да живее Франция! Vive la France!
53
0
 
0
 
! Отговори
Кръстьо преди 5 години
До Анонимен 46Онези дето са се борили са ги и убивали. Тези сега във власта са децата и внуците на оцелелите - съвременната българска аристокрация. Редом до тях е и новата българска буржоазия - готова да продаде и Родината си, само и само на тях да им е добре.
52
0
 
4
 
! Отговори
пролеп преди 5 години
До Анонимен"Дотук статията е само за Гърция. За какво пришихте Холандия, Франция и Англия, така и не се разбра."Явно, че и други страни протестират срещу поскъпването на горивата не е интересна тема!
51
0
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 5 години
За привличане на вниманието и брой отваряния на статията. Псевдо-журналистите от "ДниесБъГъ" ще напишат че и извънземни са пили кафе в Бояна, само да има кой да им клика по рекламите. Жалка картинка.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дотук статията е само за Гърция. За какво пришихте Холандия, Франция и Англия, така и не се разбра.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50И кой може да го направи това?Всеки иска някой друг да му дава наготово и да го направи богат.Чакаш *** ли да ти оправи корупцията и заплатите?Измисли си към кого са ти насочени очакванията, тогава протестирай.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа стачкува. България е заспала дълбок сън Народ от овце
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо има пълно медийно затъмнение за протестите в България?Нещо не ги отразявате вече.Да не са ви посетили полицаи по домовете?
46
1
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Българина знае какво иска:Иска управниците да не го крадат,да не му свалят десет кожи от гърба с всякакви налудничави такси и данъци,да накарат 400 000 мързеливци да работят,а не само да чакат на социални помощи,властта да редуцира разходите си,а не да богатее на наш гръб,да спре корупцията по високите етажи на властта,да има добро здравеопазване и образование,нормални а не африкански заплати и пенсии,за да останат българи в тази страна.Това не ти ли е достатъчно?
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не видят нещо...
44
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 46. да, ще излиза българина. Българинът излиза в събота или неделя (ако евентуално не вали, не е студено или ветровито) и в 17-19 ч. - все времена, по които никой няма да го чуе. После се прибира да си пие ракията. Да не говорим, че българинът изобщо не знае какво точно иска и основното, което вика е "оставка", а какво ще следва след това не му е ясно и не го интересува. Важното е сега да има оставка. Не е важно да се реши конкретен проблем, а да има оставка, което значи отлагане на проблема
43
1
 
1
 
! Отговори
VANGELIS преди 5 години
СЛАВА НА Димитрис Йоаннидис, Георгиос Пападопулос и Федон Гесидис !СЛАВА НА НАТО !..СЛАВА НА ОПЕРАЦИЯ ГЛАДИО - СТЕЙ БЕХАЙНД !***АПРИЛ 1967 - АВГУСТ 1974 Г. !***
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излизай българино, излизай да протестираш Мишко ***, жените ни са повече мъже мишки мръсни излизай и взимай камъка в ръка, Излизай, че на стрина *** много и се става премиер.
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямата лъжа е , че комунистите се борели за народа.Виждаме ги в България, всичките са милионери и милиардери.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия комунистите са наричани в първите години на "революцията" - жидомасони.Народа е знаел, че всички те са евреи и масони. Улянов е бил гей, масон 33-та степен и юдеин.
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше комунизъм този митинг въобще нямаше да го има, щяха да ги убиват там на място.
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Военната хунта идва много след комунистите и няма нищо общо с това време.Комунистите поне като лъжете малко попрочитайте нещо, че така язък за парите дето ви дават господарите ви.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41Народа на Гърция маха комунистите, организирайки военен преврат начело с военната хунта (режима на Полковниците)... Ти, вероятно, си най-умния на мама, ама да беше дослушал докрай приказките, че така излагаш мама си!
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЧЕРА В 3ч СЛЕД ОБЯД СЕ ПОЗВЪНИ НА ВРАТАТА МИ И КАТО ОТВОРИХ ИМАШЕ ДВАМА ПОЛИЦАИ КОИТО МИ КАЗАХА ДА ГИ ПРИДРУЖА В РПУ СТАРА ЗАГОРА.ТАМ В УПРАВЛЕНИЕТО МИ БЕШЕ ВРЪЧЕНО МАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ТОВА ,ЧЕ СЪМ УЧАСТВАЛ В ПРОТЕСТИТЕ КОИТО (НАРУШАВАЛИ) ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД. БЕШЕ МИ БЕ КАЗАНО ПОВЕЧЕ ДА НЕ ВЗЕМАМ НИКАКВО УЧАСТИЕ В ТАКИВА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ (ЗАКОННАТА) ВЛАСТ.ТЕ В ТАКАВА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА *** И ДИКТАТУРА ЖИВЕЕМ И ОПИСАНОТО ОТ ОРУУЕЛ БЛВЕДННЕ ПРЕД БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално има свобода и могат да протестират. Ако бяха в комунистически държави, тези всичките щяха да са веднага за храна на свинете в концлагери тип "Белене".