Косово вдига митата за сръбски стоки със 100%

Започва ли Прищина търговска война с Белград?
21 ное 2018 18:23,
11
Косово вдига митата за сръбски стоки със 100%
Снимка: pixabay

Косовското правителство реши днес да увеличи митата върху стоките от Сърбия със сто процента, предаде Танюг.

Още по темата

Министърът на търговията и индустрията Ендрит Шаля предложи увеличението, а премиерът Рамуш Харадинай го подкрепи.

В анализ на министерството, което предложи увеличението на митата върху стоки от Сърбия със 100 процента се посочва, че косовските производители се изправят пред различни "немитнически бариери в Сърбия", тоест косовските продукти не могат да отидат на сръбския пазар.

Добавя се, че "търговските бариери" с Босна са същите като със Сърбия.

Никой не може да продава свои продукти на косовския пазар като същевременно предотвратява продажбата на косовски стоки на своя пазар, изтъква министерството в предложението за увеличение на митата със 100 процента.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм,в Косово имало производство?!Министъра може би има в предвид износа на дрога!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз-ътИзвинявай ама това *** както го наричаш го изсраха самите сърби.какво да им мисля сега на тях. Изобщо не ми дреме.Каквото направиш си носиш последствията. Митата сигурно няма да ги коснат, но ударът по самолюбието им - ооо и още как!И не се знае дали заради това скоро няма да си имаме нова балканска войничка.Локална такава, мъничка.Не е изключено.От сърби свястно мислене не търси. Но пак ще се ритнат сами отзад, защото никога не си научават урока сами някой пак ще ги принуди отвън
7
6
 
5
 
! Отговори
Юго преди 5 години
Рамуш Харадинай е един чобанин.....дезертьор от Юго Армията
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите врагове на България. Аз съм от босилеград и знам. Но българското правителство не прави нищо за нас и просто ни претапят.
5
5
 
4
 
! Отговори
ВМРО преди 5 години
вместо да ви е жал за шумадийските шовинисти, би било по добре да се съсредоточим към пазара на република косово и да действаме по най-бързият начин да хващаме тоз вакум и България да износва стока за около 1 милиард евро годишно ... това ще отваря много нови работни места у нас ... ние имаме по качествени стоки които можем да им предлагаме на пазара в република косово...
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе наскоро една филия с мас не каза ли че на балканите цари мир и разбирателство. Нали същата тази филия се хвалеше че всичко на балканите е направил да върви по мед масло и малко Вазелин за задни цели. Ах тая филия за първи път му е да ни излъже. Той иначе не е такъв. Сутрин говори едно на обяд друго а вечерата е забравил какво е казал сутринта и на обяд и говори трето. Къде си бе барато да ни кажеш още някоя лакардия че ни е скучно бе. Без теб напрао сме загинале от скука.
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките сърби ще фалират без огромния косовски пазар.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз кат наш Боко все някой и нещо му пречи, Или поговорката ,че на калпавия ......вълната му прече.
1
9
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
тия са смешни жалки. Поредното американско г*вно из*рано в Европа. Шиптърите, активно подкрепяни от САШката се опитват да натискат по всички начини Сърбия да ги признае. Което никога няма да се случи. Сърбите са балканци - те г*за ще си ядат, няма да позвлят някой да ги еб* през панталона. Косово е 1/10 територията на България. През к*рец им е на сърбите за митата. КОСОВО НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ НОРМАЛНА ПРИЗНАТА ДЪРЖАВА, сашките го изпуснаха това.