70% от румънците: Правителството на Дънчила да си ходи!

Също толкова е и недоверието към лидера на управляващата партия
10 дек 2018 16:15, Елка Василева
19
70% от румънците: Правителството на Дънчила да си ходи!
Виорика Дънчила. Снимка: архив, Reuters

Близо 70% от румънците смятат, че правителството на Виорика Дънчила трябва да бъде сменено. Това показват резултатите от анкета на Бюрото за социални проучвания по поръчка на опозиционната партия "Народно движение", пише днес в. "Адевърул".

Отново близо 70 процента от румънците нямат доверие на лидера на управляващата Социалдемократическа партия (СДП) Ливиу Драгня.

Премиерът Виорика Дънчила е близо до партийния си шеф по процента на недоверие, обобщава вестникът и напомня, че Бюрото за социални проучвания бе сред малкото социологически агенции, които представиха коректни данни на президентските избори през 2014 г.

Анкетата е осъществена сред 1087 души на възраст над 18 години, живущи в 128 градове и села, селектирани от всички окръзи на страната. Процентът на допустима грешка е плюс/минус три на сто.

Проучването показва, че 69 процента от анкетираните са на мнение, че правителството на Виорика Дънчила трябва да бъде сменено. Двадесет и един процента смятат, че този кабинет трябва да продължи работата си, а 10 процента не могат да отговорят на този въпрос.

68 процента от анкетираните нямат доверие на премиера Виорика Дънчила. Деветнайсет процента й вярват малко, девет процента й вярват много, а силно доверие у премиера Дънчила имат три процента от участниците в допитването.

69 процента от анкетираните нямат доверие на лидера на СДП Ливиу Драгня. Деветнайсет процента изпитват слабо доверие към Драгня, седем процента - силно, а четири на сто - много силно.

Коалиционният партньор Калин Попеску Таричану, лидер на Алианс на либералите и демократите, събира 45 процента недоверие, 30 процента слабо доверие, 16 процента голямо доверие и 6 процента много голямо доверие, пише БТА.

Президентът Клаус Йоханис се ползва със слабо доверие сред 36 процента от анкетираните, а 24 процента му нямат никакво доверие. Двадесет и осем процента от участниците в проучването са изразили силно доверие към държавния глава, а 12 на сто - много силно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
7
 
! Отговори
бай х преди 5 години
а нашето дрънчило от банкя кога ще си ходи ?
14
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 5 години
хайде да престанат с разни пактове и конференций,САМО китай и индия да пуснат по сто милиона, те няма и да ги усетят НО ЕВРОПА и АМЕРИКА загинаха.Не е хипотеза а РЕАЛНОСТ .ООН както и ЕС са търтей .
13
1
 
10
 
! Отговори
смирен депутат преди 5 години
от 1 януари там минималната заплата става 450 евро!
12
1
 
10
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
не мога да разбера нито румънците нито нас... искаме промяна, а подписваме Пакта на ООН за миграцията... пакт, който ще ни зарине с 50 милиона имигранти в близките няколко години
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние пък сме стабилни,пардон Де*илни!
10
12
 
5
 
! Отговори
Така е преди 5 години
70% от българите : Правителства на Корнелия да не идва..!
9
5
 
20
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Мен ме интересува, колко българи искат да бъдат управлявани от Тиква!!! Мамлигарите да си избират когото си искат. Там са по-големи шашмаджии и от нашите комунисти. Още помним как гледахме телевизионната революция, даже им вярвахме тогава.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая е изключително проста женица. Дано да успеят да я разкарат скоро. Но както знаем комунистите без бой властта не сдават.
7
2
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Изобщо не ме интересуват румънците и вместо да бягате по тъча с подобни статии пишете каква "любов" струи спрямо така наречените политици у нас. Разбира се подобно нещо не може да се очаква от наведени и поръчкови журналистчета като вас .
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 % викат да живее Бойко и неговите гласове.
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като имаш предвид румънското бсп колко по-голямо IQ имат спрямо българското :)
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕ дали ще БСП или ГЕРБ все тая.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румънското бсп събрало 70%, а нашето над 100% !!!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А па харесваме разбойко и това си е!
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в *** 100% от робите са за тиквуня !! Питайте го ако някой има смелост! ,дали толкова го мразят !!