В Гърция дават пари за Коледа – и на българи

Средният дивидент е около 480 евро на домакинство
14 дек 2018 15:00, Елка Василева
43
В Гърция дават пари за Коледа – и на българи
Снимка: архив, Reuters

В Гърция от днес започва изплащането на еднократна парична помощ на  социално слабите граждани.

Помощта се отпуска на всички социално слаби граждани, живеещи в страната и отговарящи на необходимите критерии за това.

Още по темата

Между кандидатите са и много български граждани, които живеят законно в страната, редовни данъкоплатци са за последните 5 години и са под необлагаемия доход от 9 000 евро, предаде "Труд".

Подаването на молбите става по електронен път до 21 декември.

Сумата, която ще бъде изплатена, се изчислява на 675 милиона евро и включва 1 463 000 домакинства, а общата сума, предвидена за изплащане, е 710 милиона евро, като средният дивидент е около 480 евро на домакинство.

До момента са одобрени 920 000 молби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция е държава за разлика от източно европейската провинция на Сумалия.
35
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
голям праз!..Тиквата даде по 20 /ДВАДЕСЕТ!!!!/ евро на нещастниците....гърчолята да д_хат с тоя "популистки ход"!..Да живей Негово Мутряшество Тиквун Бългороубиец!..сичко останало е..."инспирирано от ***"..НЪЛ ТЪЙ,ИДИОТН?!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27И при тях ли съотношението между роми и всички останали е такова, каквото е у нас?И там ли ги тантуркат с привилегии?И там ли коренното население е дискриминирано?
33
1
 
26
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Гърция се грижи за бедните си и се старае и теда усетят радоста от празника. Държавата имполага усилия да изведе бедните от състоянието в което се намират. А в България се чудят как да ги забият още повече и да ги направят още по нещастни. Това е "разумното" държавно управление начело с Бойко.
32
1
 
12
 
! Отговори
Животното666 преди 5 години
За какво се хвърлиха в кървава гражданска война веднага след втората световна война? За да не стане тоя ад с комунизма. За разлика от българите там са по силни морално и се гнусят от лъжите на комунизма. Колко пропъдени гърци комунисти имаше навремето и още има в България. До ден днешен не могат да стъпнат там защото като ги разберат в кварталните магазини ги пропъждат до ден днешен... в България никога нямаше да стане това, далавера щяха да правят с тяхГърците са извоювали това което имат
31
16
 
12
 
! Отговори
Безродници преди 5 години
Ако Гърция беше минала през 45г. комунизъм и 25 години мутрокрация сега мързеливине мaляци щяха да са далеч по-зле от България! Навремето едвам ги спасиха от комунистите, щяха да станат "народна (болшевишка) република" доброволно без да ги е окупирала съветска армия! На някои тук им доставя удоволствие да оплюват родината ни, но мога да ви кажа, че в Гърция не малко пострадаха от кризата. Там цените са двойно или тройно по-скъпи от тук, а заплатите и пенсиите им намаляха.
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, я се кефете, че Боко ви е и цар и господар.Избирате си го непрекъснато и като гледам се каните пак да го сторите. Да не чувам ни хък, ни мък. Всеки народ си заслужава съдбата. Който може - прави нещо, който не може е българин.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе то е хубаво, че Ципрас им дава, но лошото е, че после ще искат пак останалите европейци да им опрощават дългове. Не ми го хвалете това ***, подписа всички възможни конвенции и пактове. Гърция се превръща в голям бежански лагер.
28
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз искам да живея без заеми и да харча това което изкарвам. Най-накрая ще останат освен, алколоризираните алкаши и заборчлялите Голан де Луксовци! Ще има продажба и на души!
27
0
 
13
 
! Отговори
д-р Дрее преди 5 години
БРАВО А ТУК БЕДНИТЕ РАБОТЕЩИ И СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ НЕ РАБОТЕЩИ , КОГА ЩЕ БЪДАТ КОМПЕНСИРАНИ?
26
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
В България няма, особено за работещите бедни на минимална заплата и често изпълняващи работа за две или три длъжности!
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ние - наопаки! 14Да не мислиш, че в Гърция не се дават целогодишно помощи на социално бедните?! И да не мислиш, че им се дават по 75 ЛЕВА?!
24
0
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
А в България,дават по 20 евро на пенсионер,и то не на всички,на милиционерите по 50 евро,а на големите началници,като министри зам.министри,председатели на агенции,и т.н. 2000евро.
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жълтите жилетки почват да никнат като минзухари отвъд границите на Франция. ДюСледва всевропейско пробуждане. Колелото се завъртя безвъзвратно. Макрон пръв започна да напипва пулса.Гърция обаче успя сама да запази достойнство. С умна уста и без унизително подчинение и обедняване. Ами, БРАВО и НАПРЕД! Останалите да гледат и да мислят, ако имат с какво, а ако не - да идват мислещи и можещи.
22
3
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ДАВАТ. СПОРЕД ИЗКАЗВАНЕТО НА ЛИЛИПРАЗЧО БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ЖИВЕЛИ НИКОГА ПО-ДОБРЕ КАКТО СЕГА. ТОЕСТ ГОЛЯМ ПРОСПЕРИТЕТ, ГОЛЯМ ПОДЕМ, ЗАДОВОЛЕНОСТ, МНОГО ЩАСТИЕ, ПАРИ БОЛ, ДОВОЛНИ ВСИЧКИ. А БЕ ИЗОБЩО ВТОРА ШВЕЙЦАРИЯ. ЗАТОВА И НЯМА ПАРИ А ГЪРЦИТЕ ГОРКИТЕ ДОКАТО НИ СТИГНАТ ЩЕ МИНАТ ПОНЕ 50 ГОДИНИ И ТОГАВА НЯМА ДА СЕ НАЛАГА ДА РАЗДАВАТ ПАРИ. ТЪПОТИИ ОТВСЯКЪДЕ.
21
1
 
38
 
! Отговори
БГ ДНЕС преди 5 години
В България е същото като пари за Помощи - ако изчислите се получава по 380 лева на член на семейство - под тази сума за 4 домакинство дават помощи за отопление и детски добавки . Разликата е че у нас дават парите на ромите , а българите нямат права .
20
6
 
20
 
! Отговори
Дон Чичо Корлеоне преди 5 години
Реално има много малко българи, които могат да кандидатстват за тези пари, защото за ТОВА ИМА 3 ИЛИ 4 УСЛОВИЯ, които българите не покриват.1.ИСТИНСКИ ЗАКОНЕН АДРЕС В ГРЪЦКА ОБЩИНА (Град или Село), 2.Доказана работа със договор...3.Доказани доходи под минимума за една година !Повечето българи спят в кошарите, или във фермите на Гръцките Господари . А не във законен адрес .
19
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
живи и здрави да са гърците. Парите за нашите бедни ги изяде шайката на боко и донагя
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16 аз съм българин. Какъв ти е проблем а??? Какво търсиш като разпалва етническо напрежение???
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НСА ЧИНОВНИЦИТЕ НАЛИ ДАДОХА? к`во искате още. за всички няма.