Земетресение с магнитуд 4,1 усетено в Албания и Гърция

Няма причинени щети при труса, станал след полунощ
26 май 2019 10:42, Елка Василева
4
 Земетресение с магнитуд 4,1 усетено в Албания и Гърция
Снимка: архив, Reuters

Земетресение с магнитуд 4.1 е регистрирано на 150 км южно от албанската столица Тирана малко след полунощ (00:35 местно време), съобщи Европейският сеизмологичен център.

Епицентърът е бил югоизточно от адриатическото пристанище Вльора, на около 25 км също в югоизточна посока от албанския град Гирокастро, в граничен район с Гърция.

Земетресението е усетено в Южна и Югозападна Албания, както и в Северозападна Гърция – Янина и на остров Корфу в Керкира. Щети не са причинени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е, че Земята се тресе почти всеки ден...Колайдери,шистов газ,тунели..Разсипаха това Общо кълбо шепа бандити ненаситни..Климата се променя катастрофално,единствено добро място за живеене ще стане Русия..Затова са тези борби.
2
0
 
0
 
! Отговори
ИЗКОПЧИЯ преди 4 години
До Анонимен 1 - "земетръса " , "нат " - пише се "земетръсът " и "наД "-натриевият хлорид невреди на бетона , вреди на арматурата когато е над 2 % от тегловните количества на цимента / има различни марки цимент според предназначението/
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щети се причиняват когато земетръса е нат 5.5 по рихтер. Даже и при този земетръс в нормалните държави със стабилно строителство няма щети. Щетите са в Турция при 4.5 земетръс щото бетона им е с морски пясък. Няма как солта да спои цимента и да се получи бетон.