Заев направи чистка в партията, на ред е правителството

Самият той остава начело на кабинета в Северна Македония
Обновена: 27 май 2019 10:45 | 27 май 2019 10:25, Елка Василева
3
Заев направи чистка в партията, на ред е правителството
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Целият изпълнителен комитет на СДСМ, всички шестима заместник-председатели на партията, генералният, организационният и международният секретар на партията и координаторката на Форума на жените са освободени снощи на заседание на Централния комитет на СДСМ, съобщават скопските издания. Това съобщи лидерът на партията и премиер Зоран Заев на заседанието, като благодари на всички за дейността им досега.

Заев информира, че за нов генерален секретар е избран Люпчо Николовски и той вече няма да бъде министър на земеделието. Според решенията, които са взети с консенсус, са освободени Александър Кирацовски, генерален секретар, Миле Зечевич, организационен секретар, Дане Талевски, международен секретар, Цветанка Ласкова, координатор на Форума на жените и шестимата заместник-председатели на СДСМ - Фросина Ташевска Ременски, Оливер Спасовски, Петре Шилегов, Благой Бочварски, Дамян Минчевски и Мухамед Зечири.

Македонският път към ЕС през Белград няма да има край

В изявление за журналисти след заседанието на Централния комитет на партията премиерът Зоран Заев обяви, че ще има смяна на няколко министри в правителството и на заместник-министри и други служители. Заев при това каза, че не вижда никаква причина да предложи оставката си от премиерския пост, предаде БТА.

Още по темата

Ще има промени в министерски позиции, заместник-министри и други служители в правителството, както и на директори на държавни предприятия, агенции - навсякъде, където буквално няма резултати, където се е показала арогантност, където няма демократичен капацитет, успехи, ще се случат промени. Те ще бъдат толкова сериозни, каквито са тук в политическата партия, каза Заев.

Попитан колко министри ще бъдат обхванати от промените, Заев каза, че няма конкретна цифра, но посочи, че те ще бъдат повече от трима. Вестник "Нова Македония" спекулира, че се очаква да бъдат сменени осем министри.

Скопските издания съобщават, че премиерът Зоран Заев днес и утре ще бъде на двудневно официално посещение в Република Словения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Ниш е България преди 4 години
Браво на Заев!Да започне със сърбоманите, македонистите и продажните слуги на Кремъл!
2
1
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
и тяхната ще бъде бавна и трудна тук на балканите сме втора категория недоразвити полуевропейци и това отнема време за да се пооправиизискват се смели стъпки и силни реформи дали заев ще успее да натрие носа на боко със по бърз и добър стил със времето?
1
2
 
7
 
! Отговори
Хммм преди 4 години
По всичко личи, че чистката е на хора, които са против мнението му. Сигурно ще прави някакви радикални реформи в законодателството или е заради НАТО.